ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ονοματεπώνυμο

Email

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗ 4ΕΤΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

25 Οκτωβρίου 2020

Απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Γιάννη Ραγκούση, στη νέα αδιανόητη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Νέα αδιανόητη δήλωση από Υπουργό του κ.Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά πως η επέκταση των χωρικών υδάτων είναι δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα για τις ένοπλες δυνάμεις. Ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποστηρίξει πως η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα.
Μαζί με την απάντησή μας και για τα δύο ζητήματα.

Περισσότερα εδώ

25 Οκτωβρίου 2020

Γιάννης Ραγκούσης: Ιστορικό ατόπημα Χρυσοχοϊδη: Είτε θα ανακαλέσει και θα ζητήσει συγγνώμη ή να αποπεμφθεί από Μητσοτάκη.

Σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπ. Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο χαρακτηρισμός του δικαιώματος επέκτασης της αιγιαλίτιδας στα 12 μίλια ως εθνικισμού από τον υπουργό Προ.Πο κ. Χρυσοχοίδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γιάννη Ραγκούση:

Περισσότερα εδώ

22 Οκτωβρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: «Έχετε φέρει την πανδημία δύο μήνες πιο μπροστά»

Βρισκόμαστε μόλις στα μέσα του φθινοπώρου και η διασπορά της νόσου στην ελληνική κοινωνία καλπάζει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες -που σέβονται τον εαυτό τους και τον όρκο τους- ο έλεγχος χάθηκε τον Ιούλιο, όταν και είχαμε την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην πατρίδα μας.

Περισσότερα εδώ

14 Οκτωβρίου 2020

Ανάρτηση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Ραγκούση: "Από που ξεκίνησε η μεγάλη άνοδος της Χρυσής Αυγής".

Μία επισήμανση με αφορμή το τέλος της δίκης της Χ.Α. που πλησιάζει.

Περισσότερα εδώ

9 Οκτωβρίου 2020

Κύρια σημεία της συνέντευξης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Ραγκούση στην εκπομπή “οι αταίριαστοι” στον ΣΚΑΙ.

Μπροστά της η κυβέρνηση έχει δύο δρόμους:
Ή θα προστατεύσει τα πολιτικά δικαιώματα της Χ.Α. και δεν θα φροντίσει να της αποστερηθούν ή θα καταφύγει σε αυτό που εχθές της προτείναμε, το οποίο αρνήθηκε. Δηλαδή θα τροποποιήσει την εκλογική νομοθεσία.
Δεν έχει άλλο δρόμο εκτός και αν θέλει να προστατεύσει τη Χ.Α.

Περισσότερα εδώ

9 Οκτωβρίου 2020

Γ. Ραγκούσης για την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής.

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση, στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την απόρριψη από τον υπουργό Δικαιοσύνης της τροπολογίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής

Περισσότερα εδώ

8 Οκτωβρίου 2020

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας: Να κατατεθεί τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Με παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση, στην Ολομέλεια, έγινε πρόταση για να κατατεθεί μέχρι το μεσημέρι τροπολογία από τον αρμόδιο υπ. Εσωτερικών για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής - Αλλιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει βουλευτική τροπολογία (βίντεο)

Περισσότερα εδώ

1 Οκτωβρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Δεν είναι αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία -υπό καθεστώς πανδημίας- όπως ήταν πέρυσι και πρόπερσι, είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση, προσπαθήστε να την καταλάβετε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Ολομέλεια της Βουλής

Αυτή τη στιγμή ειδοποιηθήκαμε ότι έξω από τη Βουλή, αυτή η κυβερνητική πολιτική αυταρχισμού και αστυνομικής βίας έχει αποθρασυνθεί.

Περισσότερα εδώ

30 Σεπτεμβρίου 2020

Τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση, για τις καταλήψεις και την προσαγωγή μαθητών στο Κερατσίνι

Σας είπα και προηγουμένως ότι ουσιαστικά έχετε καταστεί πολιτικά και ηθικά οι αυτουργοί γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα στα σχολεία με τις καταλήψεις.
Οι καταλήψεις αυτές, για να προσγειωθείτε κάποια στιγμή στην πραγματικότητα, δεν έχουν σχέση, κατά την ταπεινή μου γνώμη, με όσες καταλήψεις έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, τις τελευταίες δεκαετίες.
Αυτές οι καταλήψεις δεν είναι στο μυαλό των μαθητών όπλα διεκδίκησης.
Είναι μέσο αυτοπροστασίας τους.
Αυτό αισθάνονται ότι κάνουν, ότι αυτοπροστατεύονται, αυτό που τους ζήτησε σε τελική ανάλυση ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα».
Αυτοπροστατεύονται.

Περισσότερα εδώ

25 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Ραγκούσης σε Ν. Χαρδαλιά: Για ό,τι γίνει από εδώ και πέρα η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική σας. Ούτε δική μας, ούτε του ελληνικού λαού.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά απηύθυνε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία.

Περισσότερα εδώ

23 Σεπτεμβρίου 2020

Παρέμβαση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου για τις δραματικές εξελίξεις στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Σήμερα συνέβη κάτι το οποίο όχι μόνο πρέπει όλους να μας θορυβήσει και να μας ανησυχήσει,θα έλεγα σε απόλυτο βαθμό, αλλά νομίζω ότι πρέπει ειλικρινά να μας προσγειώσει-και κυρίως να προσγειώσει την κυβέρνηση. Αναφέρομαι στις εξελίξεις που έχουμε στο Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, όπου ουσιαστικά εκεί το ιατρικό προσωπικό, που δίνει μια διαρκή μάχη υπεράνθρωπη τους τελευταίους μήνες, έφτασε να σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δε ξέρω ακόμη ποια είναι η ανακοίνωση των γιατρών, δε ξέρω αν έχει δημοσιευτεί. Έχει γίνει γνωστό ότι παραιτήθηκαν δύο πολύ κρίσιμης σημασίας στελέχη του νοσοκομείου της Νίκαιας το οποίο σας θυμίζω, για όσους συναδέλφους προέρχεστε από Περιφέρειες εκτός Αττικής, ότι είναι ένα από τα βασικά νοσοκομεία αναφοράς για την διαχείριση του κορωνοϊού. Ένα νοσοκομείο που αυτή τη στιγμή ουσιαστικά νομίζω ότι θέτει, χωρίς άλλο, προ των ευθυνών της την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση έχει μια τάση να ζητά συνέχεια να τις λένε μπράβο. Μπράβο αξίζουν σε όλους εκείνους τους λειτουργούς, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, πυροσβέστες, ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας που υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

video

Περισσότερα εδώ

22 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Στο μυαλό σας δεν έχετε τους εργαζόμενους αλλά πως θα μετατρέψετε σε ευκαιρία την πανδημία για τους λίγους και εκλεκτούς.

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην τροπολογία Βρούτση για την τηλεργασία στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ψηφίζει παρών: Στο μυαλό σας δεν έχετε τους εργαζόμενους αλλά πως θα μετατρέψετε σε ευκαιρία την πανδημία για τους λίγους και εκλεκτούς φέρνετε τέτοιες τροπολογίες για τα εργασιακά και όχι ολοκληρωμένο νομοσχέδιο

Περισσότερα εδώ

22 Σεπτεμβρίου 2020

Άρον άρον υποχώρηση Πιερρακάκη μετά από παρέμβαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Άλλαξε τον τίτλο του νομοσχεδίου ψηφιακής πολιτικής, κατέπεσε η προσπάθεια κατασκευής κυβερνητικών και νομοθετικών fake news

Έπειτα από πίεση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποχώρησε στο καίριο ζήτημα του τίτλου του νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στη Βουλή και αφαίρεσε από τον τίτλο την λέξη «κώδικας».

Περισσότερα εδώ

21 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστολή Ραγκούση-Κάτση-Γκαρά προς τον ΠτΒ για ζητήματα Κοινοβουλευτικής Τάξης και Καλής Νομοθέτησης αναφορικά με το σ/ν Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ιωάννης Ραγκούσης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Αναστασία Γκαρά κατέθεσαν σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα για ζητήματα Κοινοβουλευτικής Τάξης και Καλής Νομοθέτησης σχετικά με το Σ/Ν Ψηφιακής Διακυβέρνησης το οποίο εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια.

Περισσότερα εδώ

21 Σεπτεμβρίου 2020

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση, για το ν/σ Πιερρακάκη.

Γιάννης Ραγκούσης: Αντιποίηση - Παραπλάνηση - Σφετερισμός

Περισσότερα εδώ

16 Σεπτεμβρίου 2020

Επίκαιρη ερώτηση Ραγκούση προς Γεραπετρίτη για το νέο κρούσμα κυβερνητικής ανικανότητας σχετικά με τις άχρηστες «μάσκες».

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Επικρατείας κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης και ζητάει απόδοση ευθυνών τώρα από τον κ. Γεραπετρίτη για το νέο κρούσμα κυβερνητικής ανικανότητας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος σχετικά με τις άχρηστες ‘μάσκες’ στα σχολεία από το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη

Περισσότερα εδώ

10 Σεπτεμβρίου 2020

Δευτερομιλία Γ Ραγκούση:Η Κυβέρνηση δεν έκλεισε μόνο τα ανατολικά αλλά και τα δυτικά σύνορα.

Σημεία από την δευτερομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής:

Περισσότερα εδώ

10 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ο εμπρηστικός μηχανισμός στη Μόρια είναι η πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη-και παρά τις προειδοποιήσεις μας-εντελώς αδικαιολόγητη εξέλιξη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συνεπάγεται και βαρύτατες πολιτικές ευθύνες» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης αναφορικά με τα χθεσινά γεγονότα στη Μόρια.

Περισσότερα εδώ

7 Σεπτεμβρίου 2020

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση για τη ληστεία πολίτη από νεοπροσληφθέντα ειδικό φρουρό.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάσει τα απανωτά περιστατικά παραβατικότητας με πρωταγωνιστές ειδικούς φρουρούς

Περισσότερα εδώ

6 Σεπτεμβρίου 2020

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση σχετικά με τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου για την αντισυνταγματικότητα του νέου Νόμου για τις πορείες.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διακαώς επιθυμούσε να λερώσει τα χέρια της με μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές διατάξεις, προκειμένου να εμποδίσει την ελεύθερη και διαφορετική έκφραση των πολιτών, μέσα από το Νόμο για την καταστολή των δημοκρατικών συγκεντρώσεων.

Περισσότερα εδώ

1 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Στις τρεις κρίσιμες δοκιμασίες εφέτος, η πολιτική προστασία αποδείχτηκε ανήμπορη και υπόλογη. Μοναδικό κυβερνητικό σχέδιο, η παραποίηση της πραγματικότητας και η απόκρυψη της αλήθειας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχειτκά με την αδυναμία της πολιτικής προστασίας να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις τρεις κρίσιμες δοκιμασίες του φετινού καλοκαιριού.

Περισσότερα εδώ

31 Αυγούστου 2020

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

«Η λειτουργία του κράτους κρίνεται κι αυτή εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα είναι θλιβερό. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτός ο τόσο σπουδαίος παγκοσμίως αρχαιολογικός χώρος παραδόθηκε ουσιαστικά ανυπεράσπιστος στις φλόγες».

Περισσότερα εδώ

31 Αυγούστου 2020

Γ. Ραγκούσης: Η πυρκαγιά στις Μυκήνες προκαλεί θλίψη και σοβαρότατα ερωτηματικά.

«Η πυρκαγιά στις Μυκήνες, η οποία έπληξε και τον αρχαιολογικό χώρο περνώντας μέσα από αυτόν, προκαλεί βαθύτατη θλίψη αλλά και ερωτήματα τα οποία γίνονται ακόμη πιο έντονα μετά την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος με μήνυμα στο Twitter, στις 18.20, ότι υπήρξε μεν ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά κάποιες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς», σημειώνει ο Γιάννης Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

27 Αυγούστου 2020

Γ. Ραγκούσης: Στο έλεος του κορωνοϊού οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες κι Έλληνες αστυνομικοί.

Δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
 

Γενικεύονται οι απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζομένων αστυνομικών σε όλη τη χώρα, για τις υγειονομικά απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες εκτελούν τα καθήκοντά τους εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Περισσότερα εδώ

23 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση Γιάννη Ραγκούση για την ηλεκτρονική επίθεση που δέχτηκε στο Facebook.

Άγνωστοι δράστες έβαλλαν κατά της προσωπικής σελίδας του Γιάννη Ραγκούση στο Facebook. Η σελίδα στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με 17.500 φίλους καθώς και το προφίλ "εξαφανίστηκαν"

Περισσότερα εδώ

20 Αυγούστου 2020

Ραγκούσης: Ο Μητσοτάκης άφησε τον κορωνοϊό να καλπάσει, για να πετύχει αυτό το θλιβερό αποτέλεσμα στον τουρισμό.

Την εικόνα του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα που κάθε άλλο παρά μοιάζει με καλοκαιρινή σεζόν του Αυγούστου δείχνει σε ανάρτηση του ο Γ. Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

19 Αυγούστου 2020

Συνέντευξη Γ. Ραγκούση στο Κόκκινο στην εκπομπή του Ανδρέα Πετρόπουλου.

Η ομολογία ισοδυναμεί όχι απλώς με ευθύνη αλλά με ενοχή, τόνισε ο Γ. Ραγκούσης. Παραδέχθηκαν ότι γνώριζαν ότι δεν πάει καθόλου καλά η πορεία της πανδημίας, ότι μολύνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι στα νησιά αλλά δεν το γνωστοποιούσαν σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, τους άφηναν να μολύνονται, να νοσούν και να μεταδίδουν την νόσο.

Η παραδοχή ότι δεν δίνονταν στοιχεία κρουσμάτων από νησιά είναι ομολογία ενοχής ότι άφησαν δεκάδες χιλιάδες να μολύνονται, να νοσούν και να μεταδίδουν τον κορωνοϊό και στην ηπειρωτική χώρα, είναι χαρακτηριστικό ότι αρχές Αυγούστου όλα τα κρούσματα στην Ηλεία ιχνηλατήθηκαν σε επισκέπτες της Πάρου, της Αντιπάρου και της Μυκόνου, είπε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Ανδρέα Πετρόπουλο.

Περισσότερα εδώ

18 Αυγούστου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ομολόγησαν την ενοχή τους.

«Οι αρμόδιοι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Υγείας, Ν. Χαρβαλιάς, Β. Κοντοζαμάνης ομολόγησαν πως ακόμη και όταν έβλεπαν τη μεγάλη και δυσανάλογη αύξηση των κρουσμάτων σε Πάρο και Αντίπαρο -που τους οδήγησε στην εκ των υστέρων λήψη έκτακτων μέτρων- συνειδητά δεν ειδοποίησαν έγκαιρα κανέναν πολίτη» τονίζει ο Γ. Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

18 Αυγούστου 2020

Γ. Ραγκούσης: Η απόκρυψη ήταν τελικά κεντρικά σχεδιασμένη.

«Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει τεράστιο ζήτημα ευθύνης, μετά από άκρως αποκαλυπτικό έγγραφο που αποδεικνύει ότι τελικά η απόκρυψη των στοιχείων για τα κρούσματα του ιού στα νησιά ήταν κεντρικά σχεδιασμένη από τα μέσα Ιουλίου», τονίζει ο Γ. Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

16 Αυγούστου 2020

Γιάννης Ραγκούσης για κορονοΪό σε Πάρο και Αντίπαρο: απόκρυψη και τεράστια ευθύνη.

«Πότε ακριβώς και με ποια χρονική σειρά ενημερώθηκαν επίσημα οι αρμόδιες αρχές για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού που είχαν αρχίσει να καταγράφονται στο Κέντρο Υγείας του νησιού, καθώς και στα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια;», είναι μεταξύ των ερωτημάτων που θέτει στους αρμόδιους κυβερνητικούς και κρατικούς κατά νόμο υπεύθυνους, ο Γ. Ραγκούσης,στην περίπτωση της Πάρου-Αντίπαρου

Περισσότερα εδώ

11 Αυγούστου 2020

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση για τη νέα αδειοδότηση της Oil One από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δήλωση του βουλευτή Β´ Πειραιά για τη νέα αδειοδότηση της Oil One από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Περισσότερα εδώ

10 Αυγούστου 2020

Γ. Ραγκούσης: Συνειδητά ψέματα της κυβέρνησης για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της στην τραγωδία στην Εύβοια.

Όπως επισημαίνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις δηλώσεις και δύο διευθυντών του Αστεροσκοπείου και της ΕΜΥ, επιβεβαιώθηκε πως η κυβέρνηση είχε λάβει επίσημα κι έγκαιρα όλη την απαιτούμενη μετεωρολογική πληροφόρηση και πρόβλεψη για τη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου στην Εύβοια

Περισσότερα εδώ

9 Αυγούστου 2020

Γ. Ραγκούσης για Εύβοια: Αξιόπιστες απαντήσεις μπορεί να δώσει μόνον ο Εισαγγελέας όταν παρέμβει.

«Όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγαν ότι θα άδειαζαν το Μάτι σε μισή ώρα για μία φυσική καταστροφή που εξελίχθηκε σε μία ώρα και σήμερα ως κυβέρνηση, στην Εύβοια, με προειδοποίηση 4 ημερών από την ΕΜΥ δεν κατάφεραν να στείλουν ούτε ένα SMS με οδηγίες προς τους πολίτες», σημειώνει δηκτικά ο Γιάννης Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

9 Αυγούστου 2020

Γιάννης Ραγκούσης: Και ο τουρισμός βουλιάζει και ο κορονοϊός καλπάζει.

Καυστικό σχόλιο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και του τουρισμού στη χώρα από τον Κ. Μητσοτάκη κάνει ο Γ. Ραγκούσης στα social media

Περισσότερα εδώ

6 Αυγούστου 2020

Γ.Ραγκούσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε κάθε όριο ευτελισμού των θεσμών και της αξιοκρατίας.

«Αντί αξιοκρατικά να προσλάβουν στελέχη μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, αυτοί κατήργησαν οργανικές θέσεις Αστυνομικών και τώρα προσλαμβάνουν-αν μπορείτε να το πιστέψετε-συνοριοφύλακες και για την Αθήνα και για την Ανατολική Αττική και για την Κόρινθο»

Το παραπάνω υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

25 Ιουλίου 2020

Ραγκούσης σε κυβέρνηση: Γιατί υπήρξε κρίσιμη καθυστέρηση στα εναέρια μέσα στη φωτιά στις Κεχριές;

«Γιατί υπήρξε-σύμφωνα με δημόσια διατυπωμένες πληροφορίες και καταγγελίες-κρίσιμη καθυστέρηση στην επέμβαση των εναέριων μέσων-για τουλάχιστον μια ώρα-γεγονός που δεν επέτρεψε την ανακοπή της φωτιάς στο ξεκίνημα της, στις Κεχριές, με τελικό αποτέλεσμα μία μεγάλη καταστροφή τόσο σε δασική έκταση, όσο και σε υποδομές, περιουσίες και καλλιέργειες, έκτασης 33.000 στρεμμάτων;»

Το παραπάνω ερώτημα θέτει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης στην κυβέρνηση, σχετικά με την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κορινθία.

Περισσότερα εδώ

25 Ιουλίου 2020

Απαντήσεις Γ. Ραγκούση στο iAsk&Watch#15.

Στο δέκατο πέμπτο iAsk&Watch, ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης και ο επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ακρίτας Καϊδατζής, απαντούν στις ερωτήσεις και τις ανησυχίες των μελών του #iSYRIZA σχετικά με το νέο αντιδημοκρατικό νόμο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

video

Περισσότερα εδώ

23 Ιουλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ο σύλλογος υπαλλήλων της ΕΥΠ απαιτεί την αποπομπή του κ. Κοντολέοντα.

«Δεν έχει όρια η προσωπική πολιτική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για την πρωτοφανή κρίση που εξελίσσεται στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το αίτημα των υπαλλήλων της υπηρεσίας για αποπομπή του διοικητή της ΕΥΠ, λόγω «ανεπάρκειας»

Περισσότερα εδώ

22 Ιουλίου 2020

Γιάννης Ραγκούσης, για Προανακριτική Επιτροπή: "Ζητώ συγγνώμη από τις λέξεις που ξόδεψα για να αναφερθώ σε εσάς, στη Νέα Δημοκρατία, στη Νοβάρτις Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη."

Είναι τέτοιο το μέγεθος της ηθικής και πολιτικής σας κατάπτωσης, που ειλικρινά νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τις λέξεις, από τις λίγες λέξεις που θα χρησιμοποιήσω για να σας περιγράψω.

Για να περιγράψω τα πρωτοφανή, συγκλονιστικά και αδιαμφισβήτητα σκάνδαλα που έχετε διαπράξει.

Περισσότερα εδώ

20 Ιουλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Οι "όμορφοι" χουντονόμοι, όμορφα καίγονται.

Οι “όμορφοι” Χουντονόμοι, Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη για τις δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις, όμορφα καίγονται, έγραψε με νόημα ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα εδώ

18 Ιουλίου 2020

Ο νέος αντιδημοκρατικός νόμος Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, είναι το θέμα του επόμενου iAsk&Watch στην πλατφόρμα iSYRIZA

Από τις 9 Ιουλίου βρίσκεται σε ισχύ ο νόμος Χρυσοχοΐδη που, ως στόχο, έχει τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και κάθε μορφής διαμαρτυρίας απέναντι στα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Ο αντιδημοκρατικός νόμος έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες αντιδράσεις πολιτών, φορέων και οργανώσεων, που ζητούν την κατάργηση του.

Περισσότερα εδώ

12 Ιουλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Δύο απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες κατέθεσε η κυβέρνηση.

«Το απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη διαρκώς εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τους πολίτες, καθεστώς», τονίζει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, με αφορμή τις δύο απίστευτα σκανδαλώδεις τροπολογίες της κυβέρνησης

Περισσότερα εδώ

11 Ιουλίου 2020

Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση.

Μέτα το αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας-σχετικά με το δήθεν συμβάν με Αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ο οποίος δήθεν απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου-δηλώνουμε προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κ.Χρυσοχοΐδη προσωπικά, ο οποίος υιοθέτησε δημοσίως αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, τα εξής:

Περισσότερα εδώ

10 Ιουλίου 2020

Ο Χουντονόμος φωτίζει τη σύγχρονη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην προοδευτική παράταξη και τη δεξιά

Επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού, αυτός ο Χουντονόμος προσφέρει και μια πολύ θετική υπηρεσία. Αποτελεί τον προβολέα που φωτίζει με σύγχρονους όρους τη διαφορά μεταξύ των προοδευτικών αξιών και των ακροδεξιών λογικών του δεξιού λαϊκισμού. Αποτελεί μία σύγχρονη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Προοδευτική παράταξη και τη δεξιά.

σύνδεσμος

Περισσότερα εδώ

10 Ιουλίου 2020

Τελική ομιλία Γιάννη Ραγκούση για το Ν/Σ για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Ποτέ άλλοτε ένα Νομοσχέδιο δεν αποδομήθηκε τόσο πολύ μέσα στη Βουλή.
Ένα Νομοσχέδιο που ήδη ονοματοδοτήθηκε από τους πολίτες ως Χουντονόμος Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη.

σύνδεσμος

Περισσότερα εδώ

8 Ιουλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνάθροισης είναι το δικαίωμα των πολλών να έχουν φωνή, να διεκδικούν, να ονειρεύονται, να ελπίζουν - Ποινικοποιείτε την ελεύθερη έκφραση των πολλών, την αντίθετη άποψη από τη δική σας

Η σημερινή είναι μια θλιβερή μέρα για την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία. Μια αποφράδα μέρα για τη μεταμνημονιακή μεταπολίτευση.

Περισσότερα εδώ

8 Ιουλίου 2020

Κόλαφος η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για το αντισυνταγματικό ν/σ για τις διαδηλώσεις.

Η Έκθεση είναι κόλαφος για τους Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη και το Χουντικό-Αντισυνταγματικό τους Νομοσχέδιο. Αν είχαν ελάχιστη δημοκρατική ευθιξία θα το απέσυραν αμέσως, σημείωσε με έμφαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα εδώ

7 Ιουλίου 2020

Γιάννης Ραγκούσης: «Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας».

Ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ μας εξηγεί γιατί το κόμμα του αντιδρά σφοδρά στο νόμο για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Περισσότερα εδώ

6 Ιουλίου 2020

Γιάννης Ραγκούσης: «Μην φέρετε στην Ολομέλεια αυτό το αντιδημοκρατικό και ανεφάρμοστο Νομοσχέδιο. Ιδού δύο Γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που το καθιστούν και κατάφωρα αντισυνταγματικό".

Έρχεται εδώ μια κυβέρνηση, καταθέτει ένα νομοσχέδιο και διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους, διστάζει να πει την αλήθεια γι’ αυτό το νομοσχέδιο, καταφεύγει σε ψέματα και αφού έχουν αποδομηθεί όλα της τα επιχειρήματα, συνεχίζει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

Περισσότερα εδώ

6 Ιουλίου 2020

Ανάρτηση Γ. Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βούρκο κυλιούνται τα γουρούνια.Δεν θα μας κάνει όλους γουρούνια ο Μητσοτάκης.Οι καταγραφές της ΕΥΠ για το παρακρατικό κύκλωμα σε ΕΛΑΣ και Δικαιοσύνη, με απόφαση εισαγγελέα, ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2015.Οι δράσεις του κυκλώματος είχαν αρχίσει κι εξελίσσονταν πριν το 2015.

σύνδεσμος

Περισσότερα εδώ

3 Ιουλίου 2020

Σημεία ομιλίας Γ. Ραγκούση στη Βουλή.

- Αφού είστε τόσο υπερήφανος γι’ αυτό το νομοσχέδιο κ. Χρυσοχοΐδη, δεχτείτε να διεξαχθεί με τους δικούς σας όρους και με του δημοσιογράφους που εσείς θα επιλέξετε μια δημόσια συζήτηση -επιπλέον των Κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων-σε οποιοδήποτε κανάλι και να δει ο ελληνικός λαός ποια είναι η πραγματικότητα, ποια είναι η αλήθεια γι’ αυτό το νομοσχέδιο. Τολμάτε;

Περισσότερα εδώ

2 Ιουλίου 2020

Ομιλία Γ. Ραγκούση στη Βουλή «Αντιδημοκρατικό, αδύνατο να εφαρμοστεί και καθόλου σοβαρό το Νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη για τις δημοκρατικές συγκεντρώσεις.»

Αντιγραφή του χουντικού διατάγματος του 1971 χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» , ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τελευταία φορά που στην Ελλάδα υπήρξε νομοθετικό διάταγμα που ουσιαστικά απαγορεύει τις συγκεντρώσεις ήταν επί χούντας το 1971. Τα νομοθετικά διατάγματα παρέμειναν νεκρά σε όλη τη διάρκεια της Αντιπολίτευσης.

Περισσότερα εδώ

1 Ιουλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Εισάγετε ένα νέο είδος εγκληματία... του πολίτη-διαδηλωτή.

Με το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί την ποινικοποίηση της άσκησης του δικαιώματος συμμετοχής στις διαδηλώσεις τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής.

Περισσότερα εδώ

29 Ιουνίου 2020

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή από την Κυβέρνηση, του Νομοσχεδίου για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Στην Ελλάδα, τελευταία φορά που υπήρξε νόμος για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες ήταν επί Χούντας το 1971.
Ένας νόμος που παρέμεινε νεκρός σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης αλλά αναβιώνει τώρα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη.

Περισσότερα εδώ

29 Ιουνίου 2020

Ομιλία Γ. Ραγκούση για τη ρυπογόνο δυσοσμία στη Δραπετσώνα κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ομιλία για τη ρυπογόνο δυσοσμία στη Δραπετσώνα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύρια σημεία.

1. Το πρόβλημα της ρυπογόνου δυσοσμίας στη Δραπετσώνα είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να ανεχθεί κανένας πολίτης του κόσμου.
Είναι μία απάνθρωπη κατάσταση. Λίγη κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση να διαθέτει κανείς μας, δεν μπορεί παρά να κινητοποιηθεί για την επίλυση του.

Περισσότερα εδώ

23 Ιουνίου 2020

Καταγγελία Ραγκούση: Βία από αστυνομικό της φρουράς Μητσοτάκη κατά γυναίκας.

Έντρομη μου τηλεφώνησε χθες βράδυ μία γυναίκα από το Κερατσίνι, μητέρα δύο παιδιών, για να μου καταγγείλει πως κινδυνεύει η ζωή της. 
Αιτία η βία που υφίσταται από έναν αστυνομικό.

Περισσότερα εδώ

22 Ιουνίου 2020

Δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούση

Γ. Ραγκούσης: Είναι μοντέλο διακυβέρνησης και όχι μεμονωμένα περιστατικά η απόκρυψη της αλήθειας για το περιστατικό στη Μιχαλακοπούλου, καθώς και η απόκρυψη της λίστας Πέτσα.

Περισσότερα εδώ

20 Ιουνίου 2020

Ο Γιάννης Ραγκούσης καταγγέλει μεθοδεύσεις συγκάλυψης στον ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή στη Μιχαλακοπούλου.

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις συγκάλυψης στο περιστατικό ξυλοδαρμού πολίτη στη Μιχαλακοπούλου, καταγγέλλει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει τόσο την απόφαση της αστυνομίας να ακυρώσει την προγραμματισμένη κατάθεσή του για το περιστατικό, όσο και για τις απαντήσεις που έλαβε μετά την έγγραφη ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που υπέβαλε στις 14 Μαΐου.

Περισσότερα εδώ

16 Ιουνίου 2020

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά, ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για την υλοποίηση παρεμβάσεων στην περιοχή των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας;

Τελικά, ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για την υλοποίηση παρεμβάσεων στην περιοχή των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας; ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών Πειραιά, Θοδωρή Δρίτσα, Τρύφωνα Αλεξιάδη και Γιάννη Ραγκούση.

Περισσότερα εδώ

13 Ιουνίου 2020

Κινητοποιηση στη Δραπετσώνα για το ακανθώδες θέμα της δυσοσμίας

Με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου - Δραπετσώνας και με την παρουσία των Βουλευτών Β’ Πειραιά Ν. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούση, Τρ. Αλεξιάδη, του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά Χρ. Φωτιάδη και του πρώην Γ. Γ. Λιμένων Χρ. Λαμπρίδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη από σειρά κινητοποιήσεων για το ακανθώδες θέμα της δυσοσμίας που πλήττει περιοχές της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και του ευρύτερου Πειραιά.

Περισσότερα εδώ

12 Ιουνίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Με την απόκρυψη της λίστας των χρηματοδοτήσεων στα ΜΜΕ ο Μητσοτάκης καταργεί τη Δι@ύγεια.

Με την απόκρυψη της λίστας των κυβερνητικών χρηματοδοτήσεων "πέτυχε" να καταργήσει τη Διαύγεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ο Γιάννης Ραγκούσης στα σόσιαλ μίντια.

Περισσότερα εδώ

6 Ιουνίου 2020

Ραγκούσης στον ΑΝΤ1: η Κυβέρνηση υποθάλπει κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας (βίντεο).

Τι λέει ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη για την κρίση λογω κορονοϊού και την κατάσταση στην αγορά.

Περισσότερα εδώ

30 Μαΐου 2020

Γ. Ραγκούσης: Δεν πρόλαβε να τελειώσει η καραντίνα και η ανασφάλεια των πολιτών είναι πάλι εδώ.

"Τα μαφιόζικα συμβόλαια θανάτου είναι πάλι εδώ", σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, σχετικά με τη δολοφονία χθες το βράδυ Βέλγου επιχειρηματία στη Βούλα

Περισσότερα εδώ

22 Μαΐου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ένα ολόκληρο νησί, μια ολόκληρη τοπική κοινωνία δέχτηκε μια πρωτοφανή αστυνομική βιαιότητα.

Σήμερα η Τήνος, αύριο όλες οι Κυκλάδες στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επισήμανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα εδώ

22 Μαΐου 2020

Γ.Ραγκούσης στο Libre: Η Novartis θα γλιτώσει αποζημιώσεις εκατομμυρίων χάρη στον κ. Μητσοτάκη.

Με συνέντευξή του στο Libre και τον Νίκο Παπαδημητρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής προβαίνει σε αποκαλύψεις σχετικά με τις μεθοδεύσεις, όπως λέει, της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκειμένου να “κατασκευασθεί ” υπόθεση “σκευωρίας” σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. Επισημαίνει πως με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θα γλυτώσει αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων, ενώ αναφέρεται και στην επίσκεψη του υφυπουργού Δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο, σε μια κρίσιμη στιγμή σχετικά με την εξέταση μαρτύρων στον Προανακριτική.

Περισσότερα εδώ

19 Μαΐου 2020

Ομιλία Γ. Ραγκούση στη συζήτηση για την Προανακριτική.

Μετά από 8 μήνες στην προανακριτική επιτροπή ... η σημερινή ομιλία στη Βουλή,
στη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου.

video

Περισσότερα εδώ

6 Μαΐου 2020

Γ. Ραγκούσης: Πείτε την αλήθεια - Γιατί κρύβετε το δεύτερο άτομο που δρα στο βίντεο του ξυλοδαρμού;

Για ενοχική στάση κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης για το βίαιο περιστατικό με ξυλοδαρμό πολίτη στην Μιχαλακοπούλου τονίζοντας ότι σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι κάτι κρύβει η κυβέρνηση καθώς συνεχίζει να μην απαντά και να αποκρύπτει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.

Περισσότερα εδώ

3 Μαΐου 2020

Γ. Ραγκούσης στο NEWS 24/7: Άλλο πανδημία και άλλο εκλογές για την οικονομία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης ξιφουλκεί εναντίον της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο κομμάτι της πανδημίας και σηκώνει το γάντι πιθανών πρόωρων εκλογών.

Περισσότερα εδώ

30 Απριλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην ορμπανικού τύπου δημοκρατία.

Με την ανακοίνωσή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδης, επιχειρεί πλέον απαγορεύσει την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση που αποτελεί την πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, επισημαίνει ο Γιάννης Ραγκούσης σε απάντηση του στο του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Περισσότερα εδώ

29 Απριλίου 2020

Ερώτηση Γ. Ραγκούση για τον ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή και την προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.

Επίκαιρη για τον ξυλοδαρμό του μοτοσικλετιστή που όπως αποκάλυψε η «Αυγή» έγινε από την φρουρά του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη, κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Περισσότερα εδώ

29 Απριλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ο Μητσοτάκης είπε "μονά κερδίζω, ζυγά χάνετε" χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις που παραμένουν άνεργοι, δεν άκουσαν τι θα γίνει με την ανεργία στην οποία τους αναγκάζει και το Μάιο η καραντίνα, τόνισε ο Γ. Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

25 Απριλίου 2020

Συνέντευξη στο CNN Greece: Το Μαξίμου ο εγκέφαλος της "αρπαχτής Σκοιλ Ελικικου"

Σε συνέντευξή στο CNN Greece ο Γιάννης Ραγκούσης κάνει λόγο για «αρπαχτή της τηλεκατάρτισης» και τονίζει πως «η μη παραίτηση και η μη αποπομπή Βρούτση αποδεικνύουν ότι εγκέφαλος της voucher-αρπαχτής ήταν το Μαξίμου». 

Περισσότερα εδώ

22 Απριλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Απίστευτη "αρπαχτή" της κυβέρνησης τα voucher εν μέσω πανδημίας.

«Πολύ δικαιολογημένα ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ερώτηση στον ίδιο τον πρωθυπουργό γιατί προφανώς τον αφορά το βάρος της πολιτικής ευθύνης για αυτό το σκάνδαλο που είναι σε εξέλιξη»

Περισσότερα εδώ

19 Απριλίου 2020

Καλή Ανάσταση!

Να λοιπόν που ζούμε τη στιγμή που η ευχή
“καλή Ανάσταση”, απέκτησε όχι υπερφυσικό αλλά πραγματικό περιεχόμενο για τη ζωή όλων μας.
Καλή Ανάσταση στην κοινή μας ζωή,
καλή Ανάσταση στην κοινωνική μας ζωή ... χωρίς να αφήσουμε ούτε ένα συνάνθρωπο πίσω μας.

Περισσότερα εδώ

19 Απριλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Η κυβέρνηση οφείλει να εντοπίσει τους αυτουργούς της επίθεσης στον Σκάι και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

«Η κυβέρνηση, οφείλει να εντοπίσει τους αυτουργούς της επίθεσης με μολότοφ κατά του ειδησεογραφικού σταθμού Σκάι και της εφημερίδας Καθημερινή και να τους οδηγήσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης», επισημαίνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

17 Απριλίου 2020

Γ.Ραγκούσης: Η οικονομία χρειάζεται τώρα εμβόλιο "κεϋνσιανισμού".

Αναφερόμενος στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής είπε ότι βάλαμε πλάτη στα μέτρα, αλλά “το μένουμε σπίτι δε σημαίνει ότι μένουμε και άφωνοι”

Περισσότερα εδώ

12 Απριλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Η ένοχη ολιγωρία της Κυβέρνησης και η αλήθεια που αποσιωπά.

Για τις πτήσεις από Ιταλία και τις δύο ταχύτητες εξάπλωσης του κορωνοιού γράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης στα κοινωνικά μέσα σημειώνοντας: "Εάν στην Ελλάδα επιτρέπεται ακόμη η ύπαρξη μιας διαφορετικής γνώμης από αυτήν που θέλει να επιβάλει η κυβερνητική προπαγάνδα, τότε παρακαλώ να μου επιτραπεί η διατύπωση των ακόλουθων απόψεων"

Περισσότερα εδώ

20 Μαρτίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Κάτω από τον κατώτατο μισθό το επίδομα Μητσοτάκη στους εργαζομένους.

"Για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν, μένουμε περίπου στα 500€ ανά μήνα, κάτω και από τον κατώτατο μισθό,ενώ για τις επιχειρήσεις με μηδενικά έσοδα πλέον, σε κάλυψη μέρους μόνον των μηνιαίων εξόδων τους (ενοίκια κλπ)" σημειώνει ο Γιάννης Ραγκούσης σε ανάρτηση του στο facebook

Περισσότερα εδώ

9 Μαρτίου 2020

Έλλειψη προσωπικού σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στον Πειραιά καταγγέλλει ο Γ. Ραγκούσης.

"Η ασφάλεια των πολιτών δεν επιτυγχάνεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα" υπογράμμισε ο Γιάννης Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

7 Μαρτίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να νομιμοποιήσει και να προστατεύσει τα τάγματα παρααστυνομίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος του αποδεικνύεται ότι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα τάγματα παρααστυνομίας, διότι προφανώς γνωρίζουν καλά πως η τερατογένεσή τους είναι αποτέλεσμα των δικών τους απαράδεκτων πολιτικών στα νησιωτικά μας σύνορα»

Περισσότερα εδώ

4 Μαρτίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Σε 33', ο Τσίπρας αποδόμησε την πολιτική Μητσοτάκη στο προσφυγικό.

To σκληρό μάθημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το δύσκολο και σύνθετο πρόβλημα, του προσφυγικού, από την τηλεοπτική εμφάνιση του πρώτου στο mega, σχολιάζει σε ανάρτησή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

21 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ανατριχιαστική η κυβερνητική ομολογία για τους ειδικούς φρουρούς στο Γκάζι.

«Μεγάλη η πολιτική σας ευθύνη κ. Μητσοτάκη και κ. Χρυσοχοϊδη που αναβιώσατε αυτό τον αποτυχημένο θεσμό και επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών» τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης μετά την συγκλονιστική ομολογία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου που επιβεβαίωσε τελικά το περιστατικό με τους ειδικούς φρουρούς στο Γκάζι, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Περισσότερα εδώ

20 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Οικοδομούν σικελικό και όχι επιτελικό κράτος (video)

«Θέλουμε ως προανακριτική επιτροπή να έρθουν όλοι να καταθέσουν, αρκεί να τηρηθεί ο νόμος. Όταν προσπαθούν να άρουν το καθεστώς προστασίας, προσπαθούν να παραβιάσουν το νόμο»

Περισσότερα εδώ

20 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Φρένο στον εκφυλισμό του ελληνικού σε σικελικό κράτος έβαλε ο Άρειος Πάγος.

«Φρένο στον εκφυλισμό του ελληνικού σε σικελικό κράτος είναι η διαρροή του Αρείου Πάγου ότι:“οι μάρτυρες που δεν προσέρχονται σε προκαταρκτική εξέταση δεν έχουν ποινικές ευθύνες, ούτε αίρεται το καθεστώς προστασίας τους"»

Περισσότερα εδώ

17 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ορμπανικής αντίληψης, η απόρριψη του αιτήματος της "Police Action-Δράση Αστυνομικών για τα δικαιώματα του Ανθρώπου"

"Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανακαλέσει την υπερσυντηρητική της απόφαση που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, καθώς και να εναρμονιστεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης" τόνισε ο Γ. Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

14 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ο αστυνομικός λαϊκισμός της κυβέρνησης δεν αποτελεί λύση στην εγκληματικότητα.

Αναφορικά με το αιματηρό περιστατικό στη Μενάνδρου, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένα άτομο, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η μόνη της έννοια είναι «να μεταφέρει την εγκληματικότητα στους παρακάτω δρόμους, από αυτούς που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχει»

Περισσότερα εδώ

13 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Στην Πυροσβεστική καρατόμησαν άξιους και προήγαγαν αρεστούς

«Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προάγει σε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον αρχιπύραρχο, διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής -τοπικά επιχειρησιακό επικεφαλής- κατά την τραγωδία στο Μάτι», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Περισσότερα εδώ

12 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφεύγει να απαντήσει για το ενδεχόμενο εμπλοκής ειδικών φρουρών σε σοβαρό επεισόδιο.

Ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο η πρωτοφανής και απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποφύγει να απαντήσει στα τρία ερωτήματα που της θέσαμε χθες για το ενδεχόμενο εμπλοκής ειδικών φρουρών, που πρόσφατα προσέλαβε, σε σοβαρό επεισόδιο.

Περισσότερα εδώ

12 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης σε Κυβέρνηση: Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για συμπλοκή αστυνομικών και μπράβων νυκτερινού κέντρου;

Να απαντήσει επειγόντως όπως έχει υποχρέωση σε τρία ερωτήματα, ζητά ο Γιάννης Ραγκούσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι "είναι αυτονόητο πως ανάλογη του περιεχομένου των απαντήσεων της κυβέρνησης θα είναι και η αντίδρασή μας".

Περισσότερα εδώ

11 Φεβρουαρίου 2020

Ομιλία μου στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης 68 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα: "Συνεχή φαινόμενα αστυνομικής βίας και αύξηση της εγκληματικότητας"

7 μήνες διακυβέρνησης Μητσοτάκη,

17 αποκαλυπτικές αλήθειες για την ασφάλεια.

Περισσότερα εδώ

10 Φεβρουαρίου 2020

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Kontra News και στον δημοσιογράφο Χρήστο Κυμπιζή.

το απάνθρωπο και πλέον απολύτως αποδεδειγμένο σκάνδαλο Νοβάρτις, θα κυνηγάει για πάντα όχι μόνον αυτούς που το διέπραξαν αλλά και αυτούς που επιχείρησαν να το δικαιολογήσουν με τη βρόμικη θεωρία περί δήθεν σκευωρίας.

Περισσότερα εδώ

7 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε; Αποκλείεται, αδύνατον...

Ο τομεάρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, καταδίκασε την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αρη Πορτοσάλτε, σχολιάζοντας καυστικά ότι παρόλο που ο Κ. Μητσοτάκης, έταζε προεκλογικά ότι θα “είχε τελειώσει τα γκρουπούσκουλα” στις 8 Ιουλίου, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη.

Περισσότερα εδώ

7 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Οι νέες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ παραδοχή Μητσοτάκη της αποτυχίας στον τομέα της ασφάλειας.

"Οι νέες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελούν αδιαμφισβήτητη πλέον παραδοχή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της κυβερνητικής αποτυχίας στον τομέα της ασφάλειας, ειδικά στην Αττική" αναφέρει σε δήλωση του ο Γιάννης Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

5 Φεβρουαρίου 2020

Απάντηση στον κ. Μητσοτάκη για τον νέο νόμο για την Πολιτική Προστασία.

«Η χώρα είχε ανάγκη από ένα σύγχρονο,αποτελεσματικό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.
Εσείς αντίθετα, μεγαλώσατε το-πελατειακό-κράτος, διατηρήσατε όσα θεσμικά αίτια προκάλεσαν τραγωδίες και θεσπίσατε μυστικά κονδύλια.
Όλα τα κόμματα σας καταψηφίσαμε.
Μακάρι να μην δικαιωθούμε.»

σύνδεσμος

Περισσότερα εδώ

5 Φεβρουαρίου 2020

"Που θα βρούμε προστασία από την πολιτική σας;"

video

Περισσότερα εδώ

5 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Η ασφάλεια των επίσημων εγγράφων της χώρας δε μπορεί να γίνεται πεδίο πειραματισμών και μεθοδεύσεων.

Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και μεθοδεύσεις στην προκήρυξη στο διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα εδώ

3 Φεβρουαρίου 2020

Ο βουλευτής Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης μιλά στον Διευθυντή του Flash.gr Γιώργο Καραμέρο

Σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί, ο  κ. Ραγκούσης πάει ένα βήμα μπροστά, μετά την εκλογή της πρώτης γυναίκας προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και ζητά να ανοίξει η συζήτηση στην Ελληνική εκκλησία για τη θέση της γυναίκας στους κόλπους της με την χειροτονία γυναικών και άρση του αποκλεισμού τους από την μυστηριακή ιεροσύνη. Απαντά για το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδοντας στον Αλέξη Τσίπρα την ιδέα για εσωτερικό δημοψήφισμα των μελών την Άνοιξη και επικροτεί την επιλογή αυτή.

Επισημαίνει επίσης την αναγκαιότητα να γίνουν αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο, εστιάζοντας στο ζήτημα της απόδοσης του επωνύμου στα παιδιά μιας οικογένειας. Χαρακτηρίζει γελοιότητα την επιλογή του πλωτού φράγματος στο Βόρειο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και αξιολογεί ως καθαρά επικοινωνιακή τακτική το λεγόμενο δόγμα Νόμος και Τάξη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Περισσότερα εδώ

30 Ιανουαρίου 2020

Ο Γ. Ραγκούσης αποδομεί τη δεξιά συκοφαντία για Κουκάκι και αστυνομική βία.

Αμετανόητος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε το λάθος να φέρει στη συζήτηση την υπόθεση «Κουκάκι» κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σ/ν για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, στην Διαρκή επιτροπή της Δ. Διοίκησης Δ. Τάξης και Δικαιοσύνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεαρχής Προστασίας του Πολίτη δεν έχασε την ευκαιρία για μερικές οφειλόμενες απαντήσεις στη δεξιά συκοφαντία που ανακινείται από την πλευρά της κυβέρνησης σε κάθε ευκαιρία.

Περισσότερα εδώ

30 Ιανουαρίου 2020

Ομιλία μου στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, κυρίες και κυρίου συνάδελφοι, δεν θέλω να προσθέσω τίποτα σε όλα όσα ακούσατε προηγουμένως από τους συνάδελφους που εκπροσωπούν την Αξιωματική Αντιπολίτευση και ιδίως από την Εισηγήτριά μας, την κυρία Καφαντάρη.

Προσέρχομαι σε αυτό το βήμα με ένα - δύο ρητορικά ερωτήματα.

Περισσότερα εδώ

28 Ιανουαρίου 2020

Συνέντευξη στο Κόκκινο και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η έκπληξη για τον Μητσοτάκη στις εκλογές με απλή αναλογική»

Περισσότερα εδώ

28 Ιανουαρίου 2020

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο.

1.Ετοιμάζονται να καταφύγουν σε πρόωρες εκλογές, όπως είπε ο Α.Τσίπρας, για δύο λόγους.

Περισσότερα εδώ

12 Ιανουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Αν τολμούν ας πάνε Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων.

«Αν θέλουν και τολμούν ας πάνε και οι ίδιοι-ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Χρυσοχοίδης-να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από 6 μήνες συστηματικής εφαρμογής της πολιτικής τους, που αντί για ασφάλεια το μόνο που τελικά παράγει είναι θέαμα για τα κανάλια και αύξηση της εγκληματικότητας για τα Εξάρχεια», τονίζει σε ανάρτηση του στο Facebook, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης

Περισσότερα εδώ

31 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης:"πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες" στο kontra news 10.

Γιάννης Ραγκούσης "Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την ολιγωρία" Ζηνοβία

video

Περισσότερα εδώ

30 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: Το επιτελικό κράτος δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτή τη μεγαλύτερη εθνική οδό σε προβλεπόμενη χιονόπτωση.

Αναλυτικά το σχόλιο του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση:

Περισσότερα εδώ

30 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: Η κυβέρνηση προσβάλλει τη νοημοσύνη όσων υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας όταν τους αρνείται το επίδομα εορτών.

«Η κυβέρνηση πόσο πιο πολύ θα προσβάλλει τη νοημοσύνη όσων υπηρετούν τα Σώματα Ασφαλείας, στην απελπισμένη της προσπάθεια να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη απόφασή της να τους αποκλείσει από το επίδομα των 120 €;» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης.

Περισσότερα εδώ

30 Δεκεμβρίου 2019

Ραγκούσης-Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει άδικες διακρίσεις εναντίον της ΕΛΑΣ και στα επιδόματα.

«Όπως στέρησε το κοινωνικό μέρισμα από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας με τον ίδιο τρόπο απέκλεισε τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας από το επίδομα που σωστά έλαβαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων»

Περισσότερα εδώ

23 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: Tην παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις των κ. Παπαδημητρίου και Λοβέρδου που αιτιολογούσαν τις μεθόδους διαπόμπευσης πολιτών που επιδίδεται η ΕΛΑΣ.

Περισσότερα εδώ

22 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: Να παρέμβει ο Πρόεδρος της Βουλής ώστε Παπαδημητρίου και Λοβέρδος να ζητήσουν συγνώμη.

Δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα εδώ

22 Δεκεμβρίου 2019

Ραγκούσης-Καλαματιανός σε Συνήγορο του Πολίτη.

Ο Γ. Ραγκούσης και ο Δ. Καλαματιανός εξέφρασαν στον Συνήγορο του Πολίτη την ανησυχία τους για τα αυξανόμενα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών, και δήλωσαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους

Περισσότερα εδώ

20 Δεκεμβρίου 2019

Ο Γ. Ραγκούσης στο kontra news 10

video

Περισσότερα εδώ

19 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: Αποδείχθηκε από τις ιατρικές γνωματεύσεις παράνομη αστυνομική βία.

Μετά τις ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων "ΕΛΠΙΣ", "Ερυθρός Σταυρός" αποδείχθηκε παράνομη αστυνομική βία και πυροβολισμός εξ επαφής γυναίκας με πλαστική σφαίρα δηλώνει σε μια σκληρή ανακοίνωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη αλλά αδίστακτα συκοφαντεί αθώους πολίτες

Περισσότερα εδώ

18 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: Κράτος στην Ελλάδα κ. Μητσοτάκη δεν είναι τα ΜΑΤ είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι.

«Επιβεβαιώθηκε η χειρότερη εκδοχή κατάλυσης βασικών κι αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Σπαρτιώτη -για όσα σήμερα συνέβησαν στο σπίτι της με εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τα ΜΑΤ», σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης.

Περισσότερα εδώ

16 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: Οι Εφέτες καταδίκασαν τον Μητσοτάκη σε μεγάλο πολιτικό κόστος.

... δεν υπάρχει πιο επίσημος, θεσμικός, νόμιμος τρόπος να καταρρεύσει και να αποδομηθεί πλήρως η θεωρία περί σκευωρίας. Η Ολομέλεια Εφετών είπε χτες ότι η κ. Τουλουπάκη κάνει την δουλειά της πολύ καλά, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Και πρέπει να συνεχίσει ...
O κ. Μητσοτάκης το κόστος δεν το γλιτώνει. Έχει να αποφασίσει εάν θα πληρώσει μεγάλο ή πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος. Και θα πληρώσει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος αν συνεχίσει-χωρίς στοιχεία, μετά την απόφαση της Ολομέλειας Εφετών-να επιμένει στην άθλια θεωρία περί δήθεν “σκευωρίας”.
Συνέντευξη στο Κόκκινο και στο δημοσιογράφο Dimitris Kouklouberis

Περισσότερα εδώ

9 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Γ. Ραγκούση για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου.

Την ώρα που υποτίθεται πως με ειλικρινή πρόθεση ελέγχου, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη,

Περισσότερα εδώ

9 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Γ. Ραγκούση για τον ξυλοδαρμό του συνεργάτη του κ. Χρυσοχοΐδη.

Επειδή δεν κάνουμε ευτελή αντιπολίτευση όπως ο κ. Μητσοτάκης στα θέματα ασφάλειας, θα δηλώσουμε απερίφραστα και χωρίς την παραμικρή προσθήκη, το εξής: απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο γεγονός η επίθεση στον συνεργάτη του κ.Χρυσοχοΐδη.

Περισσότερα εδώ

25 Νοεμβρίου 2019

Ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής 21-11-2019

Ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής ως ειδικός εισηγητής στην αναθεώρηση του Συντάγματος για τα θέματα της ψήφου των αποδήμων-των εκτός επικρατείας εκλογέων-καθώς και την απλή αναλογική.

video

Περισσότερα εδώ

19 Νοεμβρίου 2019

Τα ψέμματα της ΝΔ και συνδικαλιστών της Αστυνομίας "διέλυσε" ο Γ. Ραγκούσης με "Τσουβάλα".

«Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών «κακοποιούν τους αστυνομικούς και την αλήθεια» γιατί αν ίσχυαν όλα όσα λένε δεν θα έπρεπε να έχει κάνει τον κ. Τσουβάλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης γενικό γραμματέα στο υπουργείο» απάντησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, στην έωλη κριτική και στις βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα δεν υπήρχε επί των ημερών του πολιτική βούληση της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας.

Περισσότερα εδώ

18 Νοεμβρίου 2019

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

Οι εικόνες των τελευταίων μηνών παραπέμπουν αβίαστα σε σκοτεινές εποχές του τόπου μας, τονίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής

Περισσότερα εδώ

17 Νοεμβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: ο Μητσοτάκης χτίζει δεξιό, αστυνομικό κράτος.

«Αντί να στήνουν «επιτελικό» κράτος, στήνουν αστυνομικό κράτος και τελικά ας φορέσει στολή αστυνομικού ο Μητσοτάκης να τελειώνουμε», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σε τηλεοπτικό πάνελ ιδιωτικού σταθμού.

Περισσότερα εδώ

11 Νοεμβρίου 2019

Γιάννης Ραγκούσης στο kontra news

Για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ο.Ε.Αυτοάμυνας»,

Περισσότερα εδώ

9 Νοεμβρίου 2019

Ραγκούσης σε ΝΔ: Γιατί δεν ψηφίζετε να μην παραγράφονται τα αδικήματα δωροδοκίας Υπουργών;

Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. μπορεί να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και της Κ.Ο.

Περισσότερα εδώ

9 Νοεμβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: Σκευωρία σημαίνει "θάψτε" το σκάνδαλο NOVARTIS.

Την επιχείρηση αποπροσανατολισμού που επιδίδεται η Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ για να συσκοτίσουν το σκάνδαλο Novartis με τη δήθεν σκευωρία αντέκρουσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης στο Kontra Channel

Περισσότερα εδώ

1 Νοεμβρίου 2019

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ANT1.

Εξαίρεσαν τον Π. Πολάκη και τον Δ.Τζανακόπουλο για τις πολιτικές τους απόψεις. Αυτό ήταν το σκεπτικό της εισήγησης εξαίρεσης. 

Περισσότερα εδώ

30 Οκτωβρίου 2019

Ομιλία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος για την ψήφο των αποδήμων και την απλή αναλογική. 30 Οκτωβρίου 2019

Ομιλία στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος για την ψήφο των αποδήμων και την απλή αναλογική.
30 Οκτωβρίου 2019

video

Περισσότερα εδώ

24 Οκτωβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης προς Α. Πορτοσάλτε: Λέτε ψέματα, πέσατε πολύ χαμηλά στους τηλεθεατές (Video)

«Σας λέω ευθέως ότι είπατε ψέματα στους τηλεθεατές ότι η είσοδος της αστυνομίας είναι μία ενέργεια που έγινε βάσει του νόμου Γερουλάνου – Μενδώνη το 2010»

Περισσότερα εδώ

9 Οκτωβρίου 2019

Γ. Ραγκούσης: Προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου Novartis με αυτό της «σκευωρίας» (Video)

Γ. Ραγκούσης: Προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου Novartis με αυτό της «σκευωρίας»

video

Περισσότερα εδώ

11 Αυγούστου 2019

Παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση κατά τη συζήτηση του ν/σ για το "Επιτελικό Κράτος" στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Τρεις αιτιάσεις για το νομοσχέδιο με τίτλο “επιτελικό κράτος”... που τελικά δεν έχει σχέση με την έννοια επιτελικό κράτος.

Πρώτον. Η κοινωνική διαβούλευση ως υποχρεωτικό στάδιο πριν από τη νομοθέτηση, είναι μία πολύ μεγάλη κατάκτηση της κοινωνίας και της πολιτικής.
Η δημόσια και κοινωνική διαβούλευση δεν είναι τυπικό θέμα. Είναι πολύ ουσιαστικό θέμα.

Περισσότερα εδώ

11 Αυγούστου 2019

Σημερινή ομιλία 5 λεπτών, για την κυβερνητική κατάργηση του ΑΣΕΠ, την αποδόμηση του κεκτημένου της μεταπολίτευσης ... κι όλα αυτά, λίγο πριν την καταιγίδα.

Σημερινή ομιλία 5 λεπτών, για την κυβερνητική κατάργηση του ΑΣΕΠ, την αποδόμηση του κεκτημένου της μεταπολίτευσης ... κι όλα αυτά, λίγο πριν την καταιγίδα.

VIDEO

Περισσότερα εδώ

11 Αυγούστου 2019

Λίγα λεπτά ομιλίας στη Βουλή για το fake επιτελικό κράτος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Λίγα λεπτά ομιλίας στη Βουλή για το fake επιτελικό κράτος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

VIDEO

Περισσότερα εδώ

11 Αυγούστου 2019

Παρέμβαση του Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης των Προγραμματικών Δηλώσεων

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 4 πολύ απλές, σύντομες και καθαρές κουβέντες προς τη κυβέρνηση ειδικά για τον τομέα Προστασίας του Πολίτη:

Περισσότερα εδώ

3 Ιουλίου 2019

Ραγκούσης: Στη ΝΔ έπαιξαν το πιο βρώμικο εθνικό παιχνίδι

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είχε δεσμευτεί ενυπόγραφα για μια συμφωνία που θα έδινε το όνομα Σκόπια-Μακεδονία, χωρίς συνταγματικές αλλαγές καθώς και ότι έχει εμπαίξει τον ελληνικό λαό.

Περισσότερα εδώ

1 Ιουλίου 2019

Ο Γιάννης Ραγκούσης στο Δελτίο Ειδήσεων του Contra Channel

Ο Γιάννης Ραγκούσης Υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Β΄ Πειραιά στο κεντρικό δελτίο του KONTRA CHANNEL

VIDEO

Περισσότερα εδώ

30 Ιουνίου 2019

Ραγκούσης: Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό η επιστολή Καραμανλή (video)

VIDEO

Περισσότερα εδώ

25 Ιουνίου 2019

Με αφορμή τη σπουδαία βράβευση του Γιάννη Αντετοκούμπο

Να ένας ακριβής ορισμός για το τι πραγματικά είναι η ελληνική δεξιά.
Είναι λοιπόν η παράταξη εκείνη που μπορεί-σπάζοντας όλα τα ρεκόρ υποκρισίας-να πολεμά λυσσαλέα το νόμο για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή πήγαν σχολείο στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να παριστάνει πως πανηγυρίζει όταν κάποιο από αυτά τα παιδιά διαπρέπει στον τομέα του ως Ελληνίδα ή Έλληνας, όπως ο Γιάννης Αντετοκούμπο.

Περισσότερα εδώ

26 Ιουνίου 2019

Debate News 24/7: Θεοχάρης vs Ραγκούσης

Ο υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιά και ο υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Καραμανλή και Σαμαρά, το Θύμιο Λυμπερόπουλο, τον Άδωνι Γεωργιάδη, το Μάκη Βορίδη και την ακροδεξιά, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη μεσαία τάξη

Περισσότερα εδώ

21 Ιουνίου 2019

Παρουσία στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίστηκε σήμερα στον Κορυδαλλό των κοινωνικών και δημοκρατικών αγώνων, η δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 
Μια δίκη που αφορά τις ίδιες τις έννοιες της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

Περισσότερα εδώ

15 Απριλίου 2019

Tο δίλημμα είναι Τσίπρας ή Μαρινάκης. Το βαθύτερο δίλημμα είναι δημοκρατία ή ολιγαρχία

Video

Περισσότερα εδώ

20 Ιουνίου 2019

Ο Κυρανάκης, ο Μητσοτάκης και η Αυγή...

Ο Κυρανάκης, ο Μητσοτάκης και η Αυγή ... ή όταν ο εμπαιγμός των πολιτών από τη ΝΔ για το 1:5 στο δημόσιο αποτελειώνει κάθε ίχνος αξιοπιστίας της.

Ο Κυρανάκης, ο Μητσοτάκης και η Αυγή...

Περισσότερα εδώ

20 Ιουνίου 2019

Αλίμονο αν παραδοθεί η χώρα στην οικογένεια Μητσοτάκη

Αλίμονο αν παραδοθεί η χώρα στην οικογένεια Μητσοτάκη

News 24/7

Facebook

Περισσότερα εδώ

10 Ιουνίου 2019

Παραδοχή Γεωργαντά για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων επί Σύριζα (βίντεο)

Θέλοντας να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για διόγκωση του δημοσίου έστησε ένα αφήγημα πάνω στους μετακλητούς υπαλλήλους ωστόσο αναγκάστηκε μετά την έκθεση των πραγματικών στοιχείων από τον Γιάννη Ραγκούση τελικά να παραδεχθεί την αλήθεια.

Μετά την επισήμανση του πρώην υπουργός Εσωτερικών και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Ραγκούση στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ότι όσα ισχυρίζεται ο κ. Γεωργαντάς και η Ν.Δ. είναι ανακριβή και ψευδή και την παρουσίαση των πραγματικών δεδομένων ο τομεάρχης της Ν.Δ. για τα θέματα Δημόσιας Διοίκησης κ. Γεωργαντάς παραδέχθηκε το ουσιώδες ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι λιγότεροι επί ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=dgOkI-H4Q7M

Περισσότερα εδώ

TΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ;

Να βοηθήσω ως εθελοντής

Να βοηθήσω ως εθελοντής

Να στείλω την ιδέα μου

Να στείλω την ιδέα μου

Να συνδιοργανώσω ένα γεγονός

Να διοργανώσω μία συνάντηση

Να βοηθήσω ως χορηγός

Να πω το πρόβλημά μου

Εσύ; Έρχεσαι μαζί μας;

Ονοματεπώνυμο
Email
 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ