ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

16 Δεκεμβρίου 2022

Παρέμβαση του Γ. Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Κύριε Σκυλακάκη ως Υπουργός, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης των υποκλοπών και της αντιδημοκρατικής εκτροπής, ως Υπουργός της κυβέρνησης των Πάτσηδων και των Στάσσηδων, ξεπεράσατε σήμερα κάθε όριο θράσους και κάθε όριο προσπάθειας ενός Υπουργού μέλους μιας κυβέρνησης να εξαπατήσει και το Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό και κατ’ επέκταση βεβαίως πάνω απ’ όλα την ιστορική αλήθεια.

Κύριε Σκυλακάκη, είναι απολύτως θεμιτό να έρχεστε στη Βουλή και να μιλάτε για το παρόν, να υπερασπίζεστε το έργο σας και γιατί όχι και να μιλάτε και για το μέλλον.
Θα σας έλεγα δε και να μιλάτε και για το παρελθόν και να ασκείτε κριτική στο παρελθόν.

Και θεμιτό και κατανοητό και αναμενόμενο.

Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα, κ. Σκυλακάκη, να έχετε το θράσος όχι μόνο ατομικά αλλά συνολικά, ως κυβέρνηση, κ. ΣταΪκούρα και προφανώς και ενόψει των εκλογών , της προεκλογικής περιόδου που έρχεται μπροστά μας να έρχεστε εδώ και να διαπράττετε αυτή τη μείζονα εξαπάτηση, προσπαθώντας να συγκρίνετε με έναν τρόπο εντελώς ανήθικο το μνημονιακό παρελθόν αυτής της χώρας με το μεταμνημονιακό της παρόν.

Γιατί το μεταμνημονιακό παρόν κ. Σκυλακάκη αυτής της χώρας υπάρχει και μπορείτε εσείς σήμερα να λέτε όσα λέτε γιατί το 2018 μία κυβέρνηση στην οποία δεν ανήκατε κ. Σκυλακάκη, αλλά ήταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

Μνημόνια στα οποία εσείς την μπλέξατε τη χώρα, κ. Σκυλακάκη, το 2009.
Και αν είχατε αυτό το θάρρος και αυτήν την εντιμότητα να μιλήσετε για το παρελθόν , γιατί δε συγκρίνετε τη δική σας σημερινή κυβέρνηση κ. ΣταΪκούρα με την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Γιατί δεν τις συγκρίνετε;

Και να κάνετε σύγκριση το τι περικοπές έγιναν τότε στις συντάξεις και γίνεται τώρα με τις συντάξεις ή τι γινόταν τότε με τους μισθούς ή τι γίνεται τώρα με τους μισθούς.

Ξέρετε γιατί δεν το κάνετε;

Γιατί είσαστε ανέντιμοι.

Γιατί δεν έχετε ίχνος  εντιμότητας.

Ξέρετε κατά βάθος κι εσείς ειδικά που είστε ακαδημαϊκός, κ. Σταικούρα, ότι αυτή η σύγκριση είναι και ανιστόρητη και ανήθικη.

Γιατί είναι μία σύγκριση μιας χώρας που ήταν στη μέγγενη των μνημονίων, που τη βάλατε εσείς, επειδή τη χρεοκοπήσατε το 2009 και αν θέλετε, να μιλήσουμε αναλυτικά για τα στοιχεία που τεκμηριώνουν αυτήν την κατηγορία αυτόν τον ισχυρισμό.

Και βεβαίως

Και όλα αυτά βεβαίως γιατί ;

Γιατί νομίζετε, αλλά πλανάσθε πλάνην οικτρά ότι έτσι θα αποφύγετε τη μείζονα σύγκριση, που δεν κάνετε εσείς και δεν έχει σημασία σε τι βαθμό την κάνουμε κι εμείς, αλλά την κάνει ο ελληνικός λαός, που έχει να κάνει μ΄αυτά που λέτε εσείς και την καθημερινή τους ζωή.

Με αυτά που λέτε εσείς και σας ακούει απ΄αυτό το βήμα να αυτοεξευτελίζεστε και να τα περιγράφετε και να τα συγκρίνει με τον εαυτό του που ξέρει ότι στις δέκα πρώτες μέρες του μήνα τελειώνουν τα λεφτά του , γιατί έχει μία Κυβέρνηση των Πάτσηδων και των Στάσσηδων, που δεν τολμάει να φορολογήσει την αισχροκέρδεια , δεν τολμάει να πατάξει την αισχροκέρδεια, δεν τολμάει να στηρίξει το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη και συνταξιούχων και εργαζομένων και βεβαίως και ανέργων

Αυτή λοιπόν, είναι η μεγάλη αλήθεια, εμάς μας κάνετε μεγάλο δώρο να συνεχίσετε και προεκλογικά να χρησιμοποιείτε αυτήν την τακτική, γιατί όσο κάνετε αυτήν την ανήθικη, ανιστόρητη κι ανέντιμη σύγκριση, θα μας δίνετε τη δυνατότητα να θυμίζουμε ότι είσαστε το κόμμα που χρεοκόπησε τη χώρα και την έμπλεξε με τα μνημόνια , είμαστε κι εκπροσωπούμε το κόμμα που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα