ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

13 Οκτωβρίου 2022

Γ. Ραγκούσης: Αποτρόπαιη κυβερνητική αδιαφορία για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Γιάννης Ραγκούσης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων των υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.

Ο Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης και Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, κ. Κεφαλάς Βασίλειος και ο Γεν. Γραμματέας Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α (Κορυδαλλού), κ. Λιώσης Ιωάννης, επεσήμαναν την κυβερνητική αδιαφορία της Γεν. Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τα διογκούμενα προβλήματα του κλάδου τους.

Μετά τη συνάντηση ο Κ.Ε. και Βουλευτής Β΄Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε:

«Η κατάσταση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΕΦΚΚ), όπως παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων είναι το λιγότερο ντροπιαστική για μία σύγχρονη Υπηρεσία στα Καταστήματα Κράτησης. Η υπαγωγή της στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. υποβάθμισε αποφασιστικά τη λειτουργία της.

Συγκεκριμένα, οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, ο απαρχαιωμένος και ελλιπής εξοπλισμός της, τα ακατάλληλα οχήματα μεταγωγών, η απουσία ενός θαλάμου κρατουμένων τουλάχιστον 10 κλινών σε Νοσοκομείο της 2ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, οι απλήρωτες υποχρεωτικές υπερωρίες, καθώς και το ζήτημα της μεταγωγής ασθενών κρατούμενων από Νοσοκομεία της επαρχίας στον Κορυδαλλό, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της εγκληματικής κυβερνητικής αδιαφορίας για την εξωτερική φρούρηση των φυλακών Κορυδαλλού.

Δεσμεύομαι ότι όλα τα παραπάνω θα τα αναδείξω ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την Αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα του Υπ. Προ. Πο., τόσο στο επίπεδο της Ολομέλειας της Βουλής όσο και μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν άμεσες λύσεις».

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα