ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

5 Οκτωβρίου 2022

Γ. Ραγκούσης: Την άμεση αναστολή πλειστηριασμών 1ης κατοικίας και την αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, ο οποίος ζητά την άμεση αναστολή πλειστηριασμών 1ης κατοικίας και την αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα, ενόψει του επικείμενου ορυμαγδού αναγκαστικών εκτελέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος ευάλωτων οφειλετών. 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε σήμερα ως Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, την αριθμ.950/27.09.2022 Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας με τίτλο: «Πλειστηριασμοί στην πόλη μας». Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά την άμεση αναστολή πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των ευάλωτων οφειλετών με νομοθετική ρύθμιση, και την αντικατάσταση του πτωχευτικού κώδικα με έναν νέο που να προβλέπει ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης, ενόψει του επικείμενου ορυμαγδού αναγκαστικών εκτελέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος ευάλωτων οφειλετών.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας ζητά την άμεση αναστολή πλειστηριασμών 1ης κατοικίας και αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα, ενόψει του επικείμενου ορυμαγδού αναγκαστικών εκτελέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος ευάλωτων οφειλετών.

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, καταθέτει ως Αναφορά την αριθμ. Πρωτ: 950/27.09.2022 Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, με τίτλο: «Πλειστηριασμοί στην πόλη μας», προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την άμεση αναστολή πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των ευάλωτων οφειλετών με νομοθετική ρύθμιση, και την αντικατάσταση του πτωχευτικού κώδικα με έναν νέο που να προβλέπει ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης, ενόψει του επικείμενου ορυμαγδού αναγκαστικών εκτελέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος ευάλωτων οφειλετών.

Επισυνάπτεται η Ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωση μας για τις σχετικές ενέργειές σας.

Αθήνα, 29.09.2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ιωάννης Ραγκούσης

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα