ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

23 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Ραγκούσης: Ζητούνται εξηγήσεις για τον τραυματισμό από ηλεκτροπληξία στο Νοσοκομείο Νίκαιας, λόγω έλλειψης προσωπικού και συντήρησης εγκαταστάσεων

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, τον τραυματισμό από ηλεκτροπληξία που υπέστη εργαζόμενη του Νοσοκομείου Νίκαιας, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση, για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο της Νίκαιας και τον τραυματισμό εργαζόμενης στο θάλαμο νοσηλείας covid-19 από ηλεκτροπληξία, λόγω έλλειψης προσωπικού και συντήρησης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής, με αφορμή τον τραυματισμό εργαζόμενης από γυμνό καλώδιο ρεύματος, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις τους προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου και από διευθυντικά στελέχη για την υποστελέχωση υπηρεσιών και τμημάτων, ειδικά όμως για τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Γι’ αυτό και απαιτούν την άμεση έναρξη των εργασιών προκειμένου οι χώροι νοσηλείας να γίνουν επαρκείς και ασφαλείς για εργαζόμενους και ασθενείς.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ζητούνται εξηγήσεις για τον τραυματισμό από ηλεκτροπληξία στο Νοσοκομείο Νίκαιας, λόγω έλλειψης προσωπικού και συντήρησης εγκαταστάσεων, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη την από 21-9-2022 ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής, την καταθέτει ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας, ζητώντας απαντήσεις για την τραγική κατάσταση που έχει φέρει στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ακόμα και τραυματισμοί από ηλεκτροπληξία νοσηλευτριών που άγγιξαν γυμνά καλώδια σε θαλάμους νοσηλείας.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής, επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

1. Χθές 20/9 το πρωί στο θάλαμο νοσηλείας COVID 128 συνέβη ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα. Νοσηλεύτρια υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε σε γυμνό καλώδιο ρεύματος κατά τη νοσηλεία.

2. Η τραγική κατάσταση του πρώτου ορόφου και ειδικά η ακαταλληλότητα νοσηλείας ασθενών του θαλάμου 128 έχει επισημανθεί στη διοίκηση πάρα πολλές φορές και από τον Σύλλογο Εργαζομένων και από την Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων.

3. Επίσης με έγγραφό του προς την διοίκηση του νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων, τον Μάιο του 2021, τονίζει την υπό-στελέχωση, μεταξύ των άλλων υπηρεσιών και τμημάτων, και της Τεχνικής Υπηρεσίας.

4. Απαιτούμε την άμεση έναρξη εργασιών προκειμένου οι χώροι νοσηλείας του πρώτου ορόφου να γίνουν στοιχειωδώς επαρκείς και ασφαλείς για εργαζόμενους και ασθενείς.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθεί η από 21-9-2022 ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής.

Αθήνα 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Η έλλειψη προσωπικού και η εγκατάλειψη των δομών μπορεί να στοιχήσει ανθρώπινους τραυματισμούς

Νίκαια 21/9/2022

Χθές 20/9 το πρωί στο θάλαμο νοσηλείας COVID 128 συνέβη ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα. Νοσηλεύτρια υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε σε γυμνό καλώδιο ρεύματος κατά τη νοσηλεία.

Σημειώνουμε ότι ο θάλαμος 128 βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτηρίου, όπου η κατάσταση των τοίχων, των παροχών οξυγόνου, των πριζών κτλ είναι σε άθλια κατάσταση. Η τραγική κατάσταση του πρώτου ορόφου και ειδικά η ακαταλληλότητα νοσηλείας ασθενών του θαλάμου 128 έχει επισημανθεί στη διοίκηση πάρα πολλές φορές και από τον Σύλλογο Εργαζομένων και από την Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων κα Κοσμοπούλου , δεν έχει όμως ληφθεί κανένα σχετικό μέτρο.

Επίσης με έγγραφό του προς την διοίκηση του νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων, τον Μάιο του 2021, τονίζει την υπό-στελέχωση, μεταξύ των άλλων υπηρεσιών και τμημάτων, και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Έγγραφο του Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου με Αρ. Πρωτ. 15090/1-4-2022, μετά την περιγραφή των ελλείψεων προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες καταλήγει « υπό αυτές τις συνθήκες, η Δ.Τ.Υ αδυνατεί να λειτουργήσει και να εκπληρώσει ακόμη και τις βασικές υποχρεώσεις της με ευθύνη της Διοίκησης του Νοσοκομείου».

Οι υγειονομικοί αλλά και οι ασθενείς εκτίθενται σε κίνδυνο, όπως αποδείχθηκε και από το σημερινό συμβάν. Πριν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε σοβαρότερα και θλιβερότερα περιστατικά,

απαιτούμε

την άμεση έναρξη εργασιών προκειμένου οι χώροι νοσηλείας του πρώτου ορόφου να γίνουν στοιχειωδώς επαρκείς και ασφαλείς για εργαζόμενους και ασθενείς.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος  - Τσολάκης Ιωάννης

Ο Γραμματέας - Βλάχος Γεώργιος

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα