ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

9 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Ραγκούσης: Προκλητική η κυβερνητική αδιαφορία παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρμοδίων για τη διακινδύνευση της ομαλής λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β` Πειραιά Γ. Ραγκούσης τη διακινδύνευση της ομαλής λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρμοδίων

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης,  κατατέθηκε σήμερα  με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Ραγκούση,  καλώντας τον ίδιο να  δώσει απαντήσεις για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εν λόγω Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι σε λίγες μέρες θα λήξει η σύμβαση του υπαλλήλου, που έχει προσληφθεί  για  2 (δύο) μήνες και προτείνει ως μοναδική λύση τον διορισμό τουλάχιστον 2 (δύο) μόνιμων υπαλλήλων ΥΕ Νεκροτόμων για την κάλυψη των 2 (δύο)κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν. Επιπλέον, αναφέρει ότι η  υπηρεσία διενεργεί πλέον και τις ιατροδικαστικές  πράξεις που υπάρχουν αρμοδιότητας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Σύρου και επισείει τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας της  ιατροδικαστικής Υπηρεσίας άνευ νεκροτόμου και επαρκούς γραμματειακής στήριξης.


Ακολουθεί η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Δικαιοσύ

ΘΕΜΑ: «Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των αρμοδίων κινδυνεύει η ομαλή λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά»

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης  Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του το από 7/9/2022 υπ΄.αρ. 504 έγγραφο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά το καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, καλώντας τον να  δώσει απαντήσεις για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εν λόγω Υπηρεσίας.

Στο έγγραφό του ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας επισημαίνει μεταξύ άλλων :

-Σε λίγες μέρες θα λήξει η σύμβαση του υπαλλήλου, που έχει προσληφθεί  για  2 (δύο) μήνες.

-Μοναδική λύση είναι ο διορισμός τουλάχιστον 2 (δύο) μόνιμων υπαλλήλων ΥΕ Νεκροτόμων για την κάλυψη των 2 (δύο)κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν.

-Η υπηρεσία διενεργεί πλέον και τις ιατροδικαστικές  πράξεις που υπάρχουν αρμοδιότητας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Σύρου.

-Η ιατροδικαστική Υπηρεσίας άνευ νεκροτόμου και επαρκούς γραμματειακής στήριξης δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Επισυνάπτεται το από 7/9/2022 υπ΄. αρ. 504  Έγγραφο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά.

Πειραιάς 9 Σεπτεμβρίου  2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα