ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

9 Σεπτεμβρίου 2022

Γ.Ραγκούσης: Στα όρια των αντοχών τους οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας - Η κυβέρνηση οφείλει έστω και καθυστερημένα να λάβει άμεσα μέτρα στήριξής τους

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την αγωνία επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας και την αναγκαιότητα άμεσης κυβερνητικής στήριξης .

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον κ. Υπουργό Οικονομικών, κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Ραγκούση, με την οποία καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών εξαιτίας της πολύπλευρης κρίσης (οικονομική, ενεργειακή, πανδημία), η οποία επιτείνεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, στο υπόμνημά του ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας διατυπώνει μια σειρά προτάσεων σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και ιδιαιτέρως τις μικρές επιχειρήσεις, η υιοθέτηση και υλοποίηση των οποίων κρίνει ότι θα οδηγήσουν στο να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα που βιώνουν. Επιπρόσθετα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αναμενόμενα λουκέτα σε καταστήματα εξαιτίας του κύματος ακρίβειας ( αύξηση πρώτων υλών με απώτερο αποτέλεσμα την αύξηση των προϊόντων, αύξηση Δ.Ε.Η. που αναγκαστικά μετακυλίει στα παραγόμενα προϊόντα , μεταφορικά προϊόντων, ανατιμήσεις κ.ά. ), το οποίο θα λειτουργήσει συσσωρευτικά στην ήδη επιβαρυμένη μικρομεσαία επιχείρηση και κατ΄επέκταση στον οικογενειακό προϋπολογισμό των καταναλωτών.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά και επισυνάπτεται το υπόμνημα: 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για:

1. Τον κ. Υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης

2. Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Δεν αντέχουμε άλλο. Κραυγή αγωνίας για την επιβίωση των επιχειρήσεων από τον Εμπορικό Σύλλογο Νίκαιας».

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Ιωάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του το υπ. αρ. αρ. 949/8-9-2022 έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας το καταθέτει ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης και τον κ. Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας, ενόψει της ΔΕΘ, την άμεση στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών εξαιτίας της πολύπλευρης κρίσης (οικονομική, ενεργειακή, πανδημία), η οποία επιτείνεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο έγγραφό του, ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας, μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

· Είκοσι δύο άξονες πολιτικής για την επόμενη ημέρα της οικονομίας , θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε η τριπλή κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη να ξεπεραστεί με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

· Διατυπώνει μια σειρά προτάσεων, σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και ιδιαιτέρως τις μικρές επιχειρήσεις, η υιοθέτηση και υλοποίηση των οποίων θα οδηγήσουν στο να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα που βιώνουν.

· Είναι αναμενόμενο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα λουκέτα στα καταστήματα θα διαδέχονται το ένα το άλλο, διότι το κύμα της ακρίβειας που διανύουμε σε όλες τις μορφές της ( αύξηση πρώτων υλών με απώτερο αποτέλεσμα την αύξηση των προϊόντων, αύξηση Δ.Ε.Η. που αναγκαστικά μετακυλύει στα παραγόμενα προϊόντα , μεταφορικά προϊόντων, ανατιμήσεις κ.ά. ), θα λειτουργήσει συσσωρευτικά στην ήδη επιβαρυμένη μικρομεσαία επιχείρηση και σε επέκταση στον οικογενειακό προϋπολογισμό των καταναλωτών.

· Το σίγουρο και βέβαιο είναι ότι δεν αντέχουμε άλλο.......

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Επισυνάπτεται το υπ. αρ. 949/8-9-2022 έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας.

Αθήνα 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Γιάννης Ραγκούσης

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα