ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

7 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Ραγκούσης: Η κυβέρνηση πετά στο δρόμο εκατοντάδες παιδιά στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας,Κορυδαλλού,Νίκαιας-Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας, αποκλείοντάς τα από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ραγκούση

Η ελληνική οικογένεια και τα παιδιά που βρίσκονται σε μία άνευ προηγουμένου οικονομική κι ενεργειακή κρίση κόστους, έχουν ανάγκη πραγματικής στήριξης.

Η φτώχεια κι ιδιαίτερα η παιδική φτώχεια αυξάνεται στο 23,7% σημειώνοντας άνοδο κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2020(ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε μόλις την 1η Σεπτεμβρίου η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), το αντικοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αναδύεται και για τα παιδιά στη Β΄ Πειραιά, καθώς αφήνει χωρίς κουπόνια (vouchers) και εκτός Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, εκατοντάδες οικογένειες.

Συγκεκριμένα 464 παιδιά, ποσοστό 13,1%, μένουν εκτός ΚΔΑΠ στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας.
Ειδικότερα, 97 παιδιά στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα, 54 στον Κορυδαλλό, 160 στη Νίκαια-Αγ. Ι. Ρέντη, 45 στο Πέραμα και 108 στη Σαλαμίνα θα βρεθούν εκτός ΚΔΑΠ, μολονότι οι προσφερόμενες θέσεις ανέρχονται σε 4.201 θέσεις, ικανές να υποδεχθούν και τα 3.540 παιδιά που έκαναν αίτηση και παίρνουν κουπόνια για τα ΚΔΑΠ, καθώς και τα 464 απορριφθέντα.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες επίσης παιδιά δεν θα βρουν θέση στους Βρεφικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠΑμεΑ, αφού οι προσφερόμενες θέσεις είναι τουλάχιστον οι μισές από τις αιτήσεις και τα διαθέσιμα κουπόνια (vouchers).

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα