ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

10 Αυγούστου 2022

Γ. Ραγκούσης: Το επιτελικό "παρακράτος” Μητσοτάκη να ανακαλέσει άμεσα την εκδικητική δίωξη της Προϊσταμένης της Τοπικής Δ/νσης Γ Πειραιώς του e-Ε.Φ.Κ.Α Κερατσινίου,επειδή ενημέρωσε βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα προβλήματα της υπηρεσίας

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, την προκλητική και εκδικητική μετακίνηση-δίωξη της Προϊσταμένης της Τοπικής Διεύθυνσης Γ’ Πειραιώς του e-Ε.Φ.Κ.Α Κερατσινίου, επειδή ενημέρωσε βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα προβλήματα της υπηρεσίας που διευθύνει.

Πειραιάς,  10 Αυγούστου   2022

 

Ερώτηση προς τον  Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα  24  Βουλευτές και Βουλεύτριες  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καλώντας τον ίδιο να επιδείξει στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά και ν’ ανακαλέσει άμεσα την προκλητική και εκδικητική μετακίνηση-δίωξη της Προϊσταμένης της Τοπικής Διεύθυνσης Γ’ Πειραιώς του e-Ε.Φ.Κ.Α Κερατσινίου, επειδή ενημέρωσε βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα προβλήματα της υπηρεσίας που διευθύνει.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψή του στο κατάστημα του ΕΦΚΑ Κερατσινίου, ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος,  Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από την Προϊσταμένη της Τοπικής Δ/νσης Γ’ Πειραιώς σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας που διευθύνει, όπως εκ της θέσεώς της υποχρεούται νομικά και συνταγματικά να πράξει. Ακολούθως, τα ζητήματα αυτά γνωστοποίησε η Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Κερατσινίου, νομίμως και αρμοδίως, στις 2.8.2022, υπό μορφή ενημερωτικού σημειώματος και προς την Διοίκηση του ΕΦΚΑ για την άμεση διερεύνηση και επίλυσή τους.

Σε απάντηση ο Διοικητής  του ΕΦΚΑ προέβη την ίδια ημέρα, με την αριθ. πρωτ. 360531/ 02.08.22 απόφαση του στην αναιτιολόγητη -χωρίς καν  στοιχειώδη επίκληση υπηρεσιακών αναγκών- μετακίνηση της στην Τοπική Διεύθυνση Δ’ Πειραιώς του e-Ε.Φ.Κ.Α., με έδρα τον Κορυδαλλό. Επιπλέον, η καταφανώς εκδικητική στάση της Διοίκησης απέναντί της επισφραγίστηκε από την πρωτοφανή στα χρονικά έγγραφη εντολή να εγκαταλείψει αυθημερόν το γραφείο της, χωρίς καν το εύλογο περιθώριο μερικών ημερών, ώστε να διευθετήσει εκκρεμότητες.

Συνεπώς, οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο  Υπουργό αν σκοπεύει να επιδείξει στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά και να διατάξει απολύτως αντικειμενική και σε βάθος άμεση διερεύνηση της ανωτέρω περιγραφόμενης υπόθεσης, ως οφείλει, καθώς και ν’ ανακαλέσει στην τάξη τον Διοικητή του ΕΦΚΑ και αν προτίθεται ν` ανακαλέσει άμεσα αυτή την έκνομη, αναιτιολόγητη και συνεπώς πολιτική και εκδικητική μετακίνηση, καθώς και να επαναφέρει την εν λόγω Προϊσταμένη στην Tοπική Διεύθυνση  Γ’ Πειραιώς με έδρα το Κερατσίνι, από την οποία μετακινήθηκε.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: Ο Υπουργός Εργασίας οφείλει να επιδείξει στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά και ν’ ανακαλέσει άμεσα την προκλητική και εκδικητική μετακίνηση-δίωξη της Προϊσταμένης της Τοπικής Διεύθυνσης Γ’ Πειραιώς του e-Ε.Φ.Κ.Α Κερατσινίου, επειδή ενημέρωσε βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα προβλήματα της υπηρεσίας που διευθύνει
 
Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο κατάστημα του ΕΦΚΑ Κερατσινίου, ο βουλευτής και Κ.Ε. Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από την Προϊσταμένη της Τοπικής Δ/νσης Γ’ Πειραιώς, σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα της υπηρεσίας που διευθύνει, όπως εκ της θέσεως της υποχρεούται νομικά και συνταγματικά να πράξει.
Τα ζητήματα αυτά γνωστοποίησε η Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Κερατσινίου, νομίμως και αρμοδίως, στις 2.8.2022, υπό μορφή ενημερωτικού σημειώματος και προς την Διοίκηση του ΕΦΚΑ με θέμα: «Αντιμετώπιση συνταξιούχων χωρικής αρμοδιότητας Τοπικής Διεύθυνσης Γ’ Πειραιώς»,  με σκοπό την άμεση διερεύνηση και επίλυσή τους.
 Σε απάντηση ο Διοικητής  του ΕΦΚΑ προέβη την ίδια ημέρα, με την αριθ. Πρωτ. 360531/ 02.08.22 απόφαση του στην αναιτιολόγητη -χωρίς καν  στοιχειώδη επίκληση υπηρεσιακών αναγκών- μετακίνησή της στην Τοπική Διεύθυνση Δ’ Πειραιώς του e-Ε.Φ.Κ.Α., με έδρα τον Κορυδαλλό.
Η καταφανώς εκδικητική στάση της Διοίκησης απέναντί της επισφραγίστηκε από την πρωτοφανή στα χρονικά έγγραφη εντολή να εγκαταλείψει αυθημερόν το γραφείο της, χωρίς καν το εύλογο περιθώριο μερικών ημερών, ώστε να διευθετήσει εκκρεμότητες, δηλαδή να διενεργήσει απογραφή και να παραδώσει ομαλά  στον αντικαταστάτη της.
Είναι προφανές πως το πανικόβλητο "παρακράτος" του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδίδεται σε εκδικητικές πολιτικές διώξεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, που τολμούν να καταγγείλουν τα "κακώς κείμενα" στις υπηρεσίες που προΐστανται.
Στη αντιδημοκρατική και αυταρχική αυτή λογική, η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι καταφανώς πολιτική και ακραία εκδικητική, αφενός επειδή συντελέστηκε χωρίς αιτιολογία, αφετέρου επειδή η Προϊσταμένη του e-ΕΦΚΑ Κερατσινίου -που ουδόλως πρόσκειται κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία- ανέδειξε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο κατάστημα αρμοδιότητάς της!
 Ταυτοχρόνως, αποτελεί προειδοποιητικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, πως όσοι δεν τηρούν "omerta  συγκάλυψης’ και τολμούν να καταγγέλλουν τα προβλήματα του φορέα, θα υφίστανται διώξεις! Κι όλα αυτά σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, όπως αυτή των συνδικαλιστικών εκλογών του ΕΦΚΑ Αττικής του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η ενημέρωση του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τους Προϊσταμένους οργανικών μονάδων, για το «επιτελικό χάος» και τα ποικίλα και κλιμακούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΦΚΑ επί ημερών Μητσοτάκη- Χατζηδάκη, υποβάλλοντας σε ατέρμονη ταλαιπωρία και αναμονή τους ασφαλισμένους πολίτες.
Αντιθέτως, πρόκειται, όχι μόνο για δικαίωμα, αλλά και  για καθήκον κάθε ευσυνείδητου στελέχους της Δημόσιας Διοίκησης.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Σκοπεύει να επιδείξει στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά και να διατάξει απολύτως αντικειμενική και σε βάθος άμεση διερεύνηση της ανωτέρω περιγραφόμενης υπόθεσης, ως οφείλει, καθώς και ν’ ανακαλέσει στην τάξη τον Διοικητή του ΕΦΚΑ ή θα χρειαστεί να επανέλθουμε με συγκεκριμενοποιημένες αναφορές;
Προτίθεται ν` ανακαλέσει άμεσα αυτή την έκνομη, αναιτιολόγητη και συνεπώς πολιτική και εκδικητική μετακίνηση, καθώς και να επαναφέρει την εν λόγω Προϊσταμένη στην Tοπική Διεύθυνση  Γ’ Πειραιώς με έδρα το Κερατσίνι, από την οποία μετακινήθηκε;
 
Οι ερωτώντες βουλευτές
Ραγκούσης Γιάννης

Αβραμάκης Ελευθέριος
Αραχωβίτης Σταύρος
Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)
Βαγενά Άννα
Βαρεμένος Γιώργος
Γκιόλας Γιάννης
Ελευθεριάδου Σουλτάνα
Καλαματιανός Διονύσιος - Χαράλαμπος
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Λάππας Σπυρίδων
Μάλαμα Κυριακή
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Σαρακιώτης Γιάννης
Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Τελιγιορίδου Ολυμπία
Τσίπρας Γιώργος
Φάμελλος Σωκράτης
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Χρηστίδου Ραλλία

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα