ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

8 Αυγούστου 2022

Γ. Ραγκούσης: Το πανικόβλητο επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη εκτός από έκνομες υποκλοπές, επιδίδεται πλέον και σε εκδικητικές πολιτικές διώξεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή Β΄Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση για την εκδικητική πολιτική δίωξη της Διευθύντριας της Τοπικής Διεύθυνσης του ΕΦΚΑ Κερατσινίου

Το πανικόβλητο επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη εκτός από έκνομες υποκλοπές, επιδίδεται πλέον και σε εκδικητικές πολιτικές διώξεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, όταν αυτά, όπως έχουν νομική και συνταγματική υποχρέωση, αναφέρουν σε βουλευτές τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες που διευθύνουν.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο κατάστημα του ΕΦΚΑ Κερατσινίου, ζήτησα από την Διευθύντρια του καταστήματος να μου αναφέρει τα προβλήματα της υπηρεσίας της, με σκοπό την άμεση διερεύνηση και την επίλυσή τους, προς όφελος των πολιτών.

Σαν απάντηση ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, με απόφασή του, μετακίνησε αυτή τη Διευθύντρια από τον ΕΦΚΑ Κερατσινίου στο κατάστημα Κορυδαλλού. Είναι μάλιστα τόσο ξεδιάντροπα εκδικητική η στάση της διοίκησης απέναντί της, ώστε της έστειλαν την πρωτοφανή στα χρονικά έγγραφη εντολή να εγκαταλείψει αυθημερόν το γραφείο της, χωρίς καν το εύλογο περιθώριο μερικών ημερών να κλείσει τις εκκρεμότητες, να κάνει απογραφή και να παραδώσει στον αντικαταστάτη της.

Η μετακίνηση αυτή είναι καταφανώς έκνομη και εκδικητική, επειδή αυτή η Διευθύντρια -που ουδόλως πρόσκειται κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία- ανέδειξε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο κατάστημα αρμοδιότητάς της!

Ταυτοχρόνως, αποτελεί προειδοποιητικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ, πως όσοι δεν τηρούν "ομερτά" συγκάλυψης και τολμούν να αναφέρουν τα προβλήματα του φορέα, θα υφίστανται διώξεις! Κι όλα αυτά την κρίσιμη χρονική στιγμή των συνδικαλιστικών εκλογών του ΕΦΚΑ Αττικής τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Ο Υπουργός Εργασίας οφείλει ν` ανακαλέσει άμεσα αυτή την πολιτική και εκδικητική μετακίνηση και να επαναφέρει την Διευθύντρια στην Διεύθυνση από την οποία μετακινήθηκε.

Επίσης, αν δεν θέλει να χρεωθεί ο ίδιος προσωπικά αυτές τις αυταρχικές και απαράδεκτες διώξεις, πρέπει να ανακαλέσει στην τάξη τον απαράδεκτο διοικητή του ΕΦΚΑ.

Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση που επικρατεί και για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ΕΦΚΑ.

Αντιθέτως, πρόκειται, όχι μόνο για δικαίωμα, αλλά για καθήκον κάθε ευσυνείδητου Διευθυντή των υπηρεσιακών μονάδων του ΕΦΚΑ.

Απαιτούμε και αναμένουμε την άμεση αντίδραση του κ. Χατζηδάκη.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα