ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

19 Ιουλίου 2022

Γ. Ραγκούσης: Σχεδιάσατε, οργανώσατε και εκτελέσατε το πολιτειακό σκάνδαλο «Νοβάρτις», για να συγκαλύψετε το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο «Νοβάρτις»

Πρωτομιλία και Δευτερομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ραγκούση στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή για το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο Νόβάρτις και την κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης του

Από την ώρα κύριε Τσιάρα που ένας Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου το 2022, όπως σήμερα  υποχρεώνομαι να κάνω εγώ, αναγκάζεται να υποβάλλει μία επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης της παρούσας κυβέρνησης, δηλαδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ένα τέτοιο θέμα, ξεκινάμε λέγοντας ότι υπάρχει ένα ακόμη πλήγμα σε εξέλιξη κατά του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και κατά της διαφάνειας, δηλαδή κατά της συνταγματικής και έννομης τάξης της χώρας.

Διότι ποια είναι τα αντικειμενικά δεδομένα πάνω στα οποία στηρίχθηκε η υποχρέωσή μας να σας υποβάλουμε αυτήν την επίκαιρη ερώτηση;

Πρώτον, γι’ αυτό το τεράστιας ηθικής απαξίας σκάνδαλο πολιτικό και οικονομικό, το σκάνδαλο Novartis, είχαμε έκδοση του οριστικού βουλεύματος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο παραποιήθηκε στον πυρήνα του και στην ουσία του, επί του οποίου διαδόθηκαν, και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Τύπου, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ.ο.κ  ψευδείς και αναληθείς πληροφορίες.

Δεύτερον, τι άλλο έχουμε; Έχουμε επώνυμες καταγγελίες, εμπειρότατων και πασίγνωστων δημοσιογράφων. Της κυρίας Μάνδρου της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΙ και του κυρίου Τέλογλου. Ότι μετέδωσαν αυτές τις παραπειστικές και παντελώς ανακριβείς ψευδέστατες πληροφορίες που τις άντλησαν από ανώτατη δικαστική πηγή.

Και τρίτον, τι άλλο έχουμε αγαπητέ κύριε Τσιάρα;

Έχουμε το εξής πάρα πολύ σοβαρό. Ότι την επόμενη μέρα που αποκαταστάθηκε η αλήθεια, αυτό δε συνέβη διότι αυτοί οι ανώτατοι Δικαστική και ενδεχομένως κυβερνητική πηγή έκρινε ως όφειλε απαραίτητο να διορθώσει τις ψευδείς ειδήσεις που είχε διαδώσει στο Πανελλήνιο , αλλά γιατί οι Δικηγόροι των ενδιαφερομένων και οι Δημοσιογράφοι που διάβασαν το βούλευμα κατάλαβαν ότι είχαν πέσει θύματα μιας απόλυτης επικοινωνιακής και κατά βάση πολιτικής εξαπάτησης. Και γι΄ αυτό τον λόγο αναγκάστηκαν αν ζητήσουν συγγνώμη  και να καταγγείλουν αυτό το γεγονός.

Και τελευταίο τι άλλο έχουμε κύριε Τσιάρα;

Έχουμε έναν Έλληνα , έναν και μοναδικό στη χώρα αυτή.

Που με βάση το  Σύνταγμα και με βάση τον νόμο έχει την υποχρέωση, τη συνταγματική και τη νομική να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο γι’ αυτό το αδιαμφισβήτητο αντικειμενικό συμβάν. Πολύ σοβαρό συμβάν, διασποράς ψευδών ειδήσεων για ένα τόσο σοβαρό θέμα στη χώρα.

Και τι έχουμε ως τελική κατάληξη όλων αυτών;

Την κυβέρνηση Μητσοτάκη απαθέστατη μέχρι στιγμής που θα πάρετε τον λόγο , να μη γνωρίζουμε ότι έχει πράξει το αυτονόητο και υποχρεωτικό καθήκον που απορρέει , επαναλαμβάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους , να μην έχει ασκήσει αυτόν τον πειθαρχικό έλεγχο.

Και το ερώτημα, κύριε Τσιάρα, είναι :

Γιατί δεν τηρήσατε το χρέος σας και το καθήκον σας, ως κυβέρνηση αλλά και ως Υπουργός Δικαιοσύνης απέναντι στο Σύνταγμα, στους νόμους και σε τελική ανάλυση στους ίδιους τους πολίτες , στους ίδιους τους πολίτες της χώρας, γιατί δεν ασκήσατε αυτόν τον πειθαρχικό έλεγχο.

Και τελευταίο και τελειώνω την εισαγωγή μου κυρία Πρόεδρε , υπάρχει το εξής ερώτημα κύριε Τσιάρα:

Θα ανακοινώσετε σήμερα έστω και αυτή την ύστατη στιγμή την απόφασή σας να ασκήσετε τώρα αυτόν τον πειθαρχικό έλεγχο;

Νομίζω κύριε Τσιάρα ότι το μικρό σας όνομα έπρεπε να είναι Γιάννης και όχι Κώστας για να ταιριάζει η λαϊκή παροιμία στην περίπτωσή σας «Γεια σου Γιάννη. Κουκιά σπέρνω»

Όταν όμως αυτού του τύπου η απάντηση προέρχεται από τον υπεύθυνο Υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της Ελλάδας του 2022, τότε υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα κύριε Τσιάρα.

Διότι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Έχετε ρητή υποχρέωση από το Σύνταγμα και τον νόμο να ασκήσετε τον συγκεκριμένο πειθαρχικό έλεγχο.

Κι εσείς τι μας είπατε εδώ;

Μας είπατε ένα σωρό αντικρουόμενα και αντιφατικά επιχειρήματα μέσα από  τα οποία προκύπτει η επιβεβαίωση της ορθότητας της θέσης μας, ότι παραβιάσατε στην πραγματικότητα, δεν εκπληρώσατε το καθήκον σας.

Γιατί, κύριε Τσιάρα, η ενδεχόμενη διασπορά αυτών των ψευδών ειδήσεων από Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς, όταν δεν ελέγχεται από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, τί άλλο είναι από παραβίαση του καθήκοντος του;

Εσείς διαβάσατε το συγκεκριμένο άρθρο που αναφέρει ως ενδεχόμενο η απρεπής και αναξιοπρεπής συμπεριφορά να προκαλέσει αυτόν τον πειθαρχικό έλεγχο του Υπουργού Δικαιοσύνης, τι άλλο είναι από απρεπής, αναξιοπρεπής, σε βάρος της ίδιας της Δικαιοσύνης, συμπεριφορά ή ενδεχόμενη συμπεριφορά Ανώτατου Δικαστικού Λειτουργού ο οποίος διέσπειρε τις συγκεκριμένες ψευδείς ειδήσεις εκείνο το βράδυ;

Τι άλλο είναι εκτός από αυτό;

Εδώ ακριβώς αυτό που διαβάσατε εσείς, εδράζεται η υποχρέωσή σας να είχατε ήδη ασκήσει αυτόν τον πειθαρχικό έλεγχο ή έστω να τον ανακοινώνατε τώρα.

Κι εσείς εδώ τι ήρθατε και κάνατε;

Ήρθατε και κάνατε ουσιαστικά την υπεράσπιση, κεντρικής προφανώς απόφασης του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, του Μαξίμου, να κουκουλώσετε και την συγκεκριμένη περίπτωση.

Και εναντίον ποιου λειτουργείτε κύριε Τσιάρα;

Εναντίον της ίδιας της Δικαιοσύνης.

Γιατί όπως απορρέει από την απάντησή σας, είδατε ότι το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται.

Ένας ενδεχόμενος πειθαρχικός έλεγχος είναι διπλά απαραίτητος , όχι μόνο για την ενδεχόμενη αποκάλυψη του υπαίτιου αυτής της διασποράς ψευδών ειδήσεων  , αλλά και για την υπεράσπιση, την προστασία όλων εκείνων που σήμερα κατηγορούνται. Κατηγορούνται χωρίς να μπορούν να αποδείξουν ότι δεν ισχύει αυτό για το οποίο κατηγορούνται.

Τους αφήνετε όλους απροστάτευτους.

Αν υπάρχει επίορκος, δεν τον εντοπίζετε για να τον απομονώσετε.

Αφήνετε  συλλήβδην τη Δικαιοσύνη και την ηγεσία, τους Ανώτατους Δικαστικούς να θεωρούνται εν δυνάμει ύποπτοι και στο τέλος της ημέρας αυτός που την πληρώνει είναι, ποιος είναι;

Η αξιοπιστία του ίδιου του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Άρα πολλαπλώς πλήττετε με την αδράνειά σας να ασκήσετε αυτόν τον πειθαρχικό έλεγχο την ίδια τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας κύριε Τσιάρα.

Και αυτό κυρίως γιατί το κάνετε;

Είναι πάρα πολύ σαφές.

Γιατί είστε Νέα Δημοκρατία.

Είστε δηλαδή το κόμμα εκείνο, το οποίο όχι μόνο προσπάθησε να αποσιωπήσει , να συγκαλύψει το πιο ανήθικο και μεγαλύτερο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Και λέω το πιο ανήθικο, γιατί κύριε Τσιάρα, αφορούσε το σκάνδαλο Novartis την υπόθεση της υγείας των Ελλήνων. Τα φάρμακα που πλήρωναν και τα οποία τα πλήρωναν πανάκριβα μόνο και μόνο όπως καταγγέλθηκε από τους αξιόπιστους προστατευόμενους μάρτυρες, σύμφωνα με το αμετάκλητο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου με αντάλλαγμα μίζες, πολιτικές μίζες κύριε Τσιάρα. Αυτές είναι οι καταγγελίες των προστατευόμενων μαρτύρων.

Και πήγε η Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία , να συγκαλύψει αυτό το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο προκαλώντας ίσως κάτι χειρότερο και από αυτό κύριε Τσιάρα.

Ένα πολιτειακό σκάνδαλο.

Έχετε σχεδιάσει, έχετε οργανώσει και έχετε εκτελέσει ένα πολιτειακό σκάνδαλο ενεργοποιώντας επίορκους αρμούς της εξουσίας, της δικαστικής, της νομοθετικής και της εκτελεστικής. Για να συγκαλύψετε το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της Novartis.

Αυτή λοιπόν είναι η Νέα Δημοκρατία, κύριε Τσιάρα.

Αυτή είναι η τεράστια ευθλυνη της απέναντι στον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι.

Γιατί πια ξέρουμε ότι με την βούλα της Δικαιοσύνης τα 10 πολιτικά πρόσωπα δε διώχθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σκευωρίας που έστησαν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

Γνωρίζουμε ότι το σκάνδαλο ήταν υπαρκτότατο.

Γνωρίζουμε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, οι οποίοι λοιδορήθηκαν απειλήθηκαν εξευτελίστηκαν, τους ονομάσατε κουκουλοφόρους, είναι αξιόπιστοι.

Και γνωρίζουμε ότι ο κύριος Παπαγγελόπουλος και η κυρία Τουλουπάκη δεν διώκονται για το σκάνδαλο Novartis.

Γιατί όπως το βούλευμα το ίδιο λέει ρητώς κύριε Τσιάρα και δε θα έπρεπε να προβείτε και σήμερα σε αυτήν την αθλιότητα που διέπραξε ο κύριος Μητσοτάκης τις προάλλες, γιατί σύμφωνα με το βούλευμα ο κύριος Παπαγγελόπουλος και η κυρία Τουλουπάκη,κύριε Τσιάρα έχετε διαβάσει στο βούλευμα ότι αναφέρεται ότι έπραξαν ότι ήταν σύννομο και επιβεβλημένο για την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Λοιπόν είστε διπλά υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό , αλλά και στην ιστορία, κύριε Τσιάρα.

Γιατί όχι μόνο είχατε ευθύνη γι’ αυτό το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, αλλά ακόμη χειρότερα για το πολιτειακό σκάνδαλο, έκφανση και τελευταία σελίδα του οποίου είναι αυτό το γεγονός.

Ότι ακόμα και σήμερα αρνείστε, για να προστατεύσετε την Δικαιοσύνη, να διατάξετε αυτόν τον πειθαρχικό έλεγχο.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα