ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

13 Μαΐου 2022

Γιάννης Ραγκούσης στο iEidiseis: 15 Μαΐου, η πρώτη από τις δύο Κυριακές, που θα τελειώσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Έχω την ισχυρή πεποίθηση πως την Κυριακή βρίσκεται μπροστά μας, μια μεγάλη έκπληξη συμμετοχής προοδευτικών πολιτών στις κάλπες μας. Έρχεται η πρώτη από τις δύο Κυριακές, που θα τελειώσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Τα παραπάνω τονίζει με συνέντευξή του στο iEidiseis o Γιάννης Ραγκούσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος για τη νέα κεντρική επιτροπή του κόμματος στην Αττική.

Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής κ. Ραγκούση. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του κόμματός σας εκλέγεται από τα μέλη. Πόσα νέα μέλη εκτιμάται ότι θα προσέλθουν;

Πράγματι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, μιας πολύ όμορφης και γόνιμης διαδρομής που ξεκίνησε όταν ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε τη συγκεκριμένη πρόταση αλλαγής του καταστατικού στα τέλη Γενάρη.

Αντικειμενικά, αφετηρία και βάση σύγκρισης για εμάς είναι τα 40.000 μέλη που συμμετείχαν στις εκλογές συνέδρων, πριν από δύο μήνες. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η συμμετοχή στην εκλογή του Προέδρου θα υπερβεί κατά πολύ τον αριθμό αυτό. Έχω την ισχυρή πεποίθηση πως την Κυριακή βρίσκεται μπροστά μας, μια μεγάλη έκπληξη συμμετοχής προοδευτικών πολιτών στις κάλπες μας. Έρχεται η πρώτη από τις δύο Κυριακές, που θα τελειώσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τι θα σημάνει μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες κ.Ραγκούση; Ποιο είναι το διακύβευμα;

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο επιδιωκόμενος στόχος είναι ο εφοδιασμός μας με εκείνα τα κοινωνικά ερείσματα, που θα μας αντιστοιχήσουν με τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και των Ελλήνων που παράγουν και δημιουργούν, η εκλογική δυναμική των οποίων θα μας καταστήσει ένα ισχυρό κόμμα ανθεκτικό στο χρόνο.

Όμως, το μείζον διακύβευμα ξεπερνά κατά πολύ τα εσωκομματικά μας όρια. Αφορά τις ίδιες τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Σε τελική ανάλυση αφορά την ίδια τη ζωή των πολιτών. Υπό την έννοια πως, όσο πιο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών στις εκλογές την Κυριακή, τόσο θα πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα «Μητσοτάκη παραιτήσου, εκλογές εδώ και τώρα για να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση». Αναμφίβολα λοιπόν, η μαζική συμμετοχή στην εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία μας, δεν θα είναι μόνο στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και ένα εκκωφαντικό μήνυμα των πολιτών προς την πιο επιζήμια κυβέρνηση για την κοινωνική πλειοψηφία που μπορούσε σήμερα να υπάρχει στην Ελλάδα .

Ταυτόχρονα, τα μέλη σας έως τις 21 Μαρτίου, θα ψηφίσουν για νέα Κεντρική Επιτροπή, για την οποία είστε και υποψήφιος.

Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική καινοτομία που επίσης αποφασίστηκε κι αυτή στο πρόσφατο συνέδριό μας. Σε κανένα άλλο ελληνικό κόμμα δεν εκλέγεται η Κεντρική Επιτροπή από το σύνολο των μελών. Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή έχουν μόνον όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου. Ενώ για την εκλογή Προέδρου με υποψήφιο τον Αλέξη Τσίπρα μπορούν να ψηφίσουν και όλοι όσοι θα προσέλθουν για πρώτη φορά στα εκλογικά μας τμήματα την Κυριακή. Αρκεί να έχουν μαζί τους μία ταυτότητα ή κάποιο σχετικό έγγραφο, όπως δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο κλπ. Υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή στην Αττική είμαστε 329, ο ένας καλύτερος από τον άλλο, η μία καλύτερη από την άλλη.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα