ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

14 Απριλίου 2022

Γ. Ραγκούσης: Άμεση λύση του στεγαστικού προβλήματος του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και ένταξη του έργου στο "Αντώνης Τρίτσης"

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά για την άμεση επίλυση του στεγαστικού του προβλήματος. 

Με κατάθεση αναφοράς καλεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών να δώσουν απαντήσεις στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά σε ποιες άμεσες πρόκειται να προβούν για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, ώστε να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα στέγασης των διαρκώς αυξανόμενων μαθητών του εν λόγω Σχολείου.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, ο αρμόδιος Δήμος Πειραιά έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πλην όμως το Υπουργείο Εσωτερικών αδρανεί και δεν εντάσσει το έργο στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (πρόσκληση ΑΤ07- Αρ. Πρωτ. 16401/28-8-2020). Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κωφεύει στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και συμπεριφέρεται ως «Πόντιος Πιλάτος», το οποίο σε συνδυασμό με την απαξίωση και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου, αποδεικνύει ότι δεν πιστεύει στα σχολεία που προσφέρουν εκτός από εκπαίδευση, πολιτισμό και τέχνες, δε στηρίζει τους μαθητές και τις οικογένειες του Πειραιά και των όμορων Δήμων.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για:

1. την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

2. τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων»

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του το από 11-4-2022 Υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, το καταθέτει ως αναφορά προς τους Υπουργούς: 1) Παιδείας και Θρησκευμάτων και 2) Εσωτερικών, ζητώντας απαντήσεις για τις άμεσες ενέργειες που προτίθενται να προβούν, ώστε να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τριακόσιοι και πλέον μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, εντάσσοντας το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αίτημα που υποστηρίζει με σχετικές αποφάσεις του και ενέργειες και ο Δήμος Πειραιά.

Με το Υπόμνημά του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αιτείται:

· Την άμεση έγκριση της ένταξης της πρότασης του Δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

· Συνάντηση με τους αρμόδιους για την ένταξη του κτιριακού του Μουσικού Σχολείου Πειραιά στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (πρόσκληση ΑΤ07- Αρ. Πρωτ. 16401/28-8-2020) ΑΔΑ : 65ΕΔ46ΜΤΛ6-80Η

· Σαφές χρονοδιάγραμμα για την ένταξη στο πρόγραμμα και την έναρξη εκταμίευσης των αντίστοιχων ποσών.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Γιάννης Ραγκούσης

Ακολουθεί το από 11-4-2022 Υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Αθήνα 13 Απριλίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων

Μουσικού Σχολείου Πειραιά ( Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο)

Μέλος: ΠΕΓΜΚΣ

Μέλος: ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ε΄ ΔΗΜ.Kοινότητας ΠΕΙΡΑΙΑ

gonismousikousxolioupirea@gmail.com

Πειραιάς, 11/4/2022

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ: ΕΥΔΕ στο ΥΠΕΣ – Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

(υπόψη κ. Ελευθέριου Παπαβασιλόπουλου)

(l.papavasilopoulos@ypes.gov.gr)

(eyde_ypes@ypes.gov.gr)

(programma_tritsis@ypes.gov.gr)

ΘΕΜΑ: «Ένταξη του κτιριακού του Μουσικού Σχολείου Πειραιά στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (πρόσκληση ΑΤ07- Αρ. Πρωτ. 16401/28-8-2020) ΑΔΑ : 65ΕΔ46ΜΤΛ6-80Η»

Σε συνέχεια πολλών αιτημάτων και συναντήσεων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Πειραιά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ε΄ Διαμερίσματος Πειραιά, με βουλευτές Ν. Πειραιά, επανερχόμαστε στο θέμα του κτιριακού.

Την απόφαση Αρ. 398 /14/05/2021 ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και την απόφαση Αρ.89 της 11ης/24-5-2021 Συνεδρίασης ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ακολούθησε η προφορική διαβεβαίωση του Αντιδημάρχου Πειραιά κ. Καρύδη σχετικά με τη δέσμευση του Αν. Υπουργού κ. Πέτσα στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη, πως θα προχωρήσει στην έγκριση υποβολής πρότασης του Δήμου Πειραιά στην πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με την ένταξη του κτιριακού του Μουσικού Σχολείου Πειραιά στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (πρόσκληση ΑΤ07- Αρ. Πρωτ. 16401/28-8-2020) ΑΔΑ : 65ΕΔ46ΜΤΛ6-80Η.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα σχετικά με ενημέρωσή μας για το κτιριακό θέμα, μας παρέπεμψαν λόγω αρμοδιότητας στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία με τους αρμόδιους στην ΕΥΔΕ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, κ. Ελευθέριο Παπαβασιλόπουλο και κ. Βασίλη Σταμάτη

ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

Την άμεση έγκριση της ένταξης της πρότασης του Δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Συνάντηση με τους αρμόδιους για την ένταξη του κτιριακού του Μουσικού Σχολείου Πειραιά στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (πρόσκληση ΑΤ07- Αρ. Πρωτ. 16401/28-8-2020) ΑΔΑ : 65ΕΔ46ΜΤΛ6-80Η
Σαφές χρονοδιάγραμμα για την ένταξη στο πρόγραμμα και την έναρξη εκταμίευσης των αντίστοιχων ποσών.

Παρακαλούμε να μας αποστείλετε τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα λάβει το υπόμνημα και να μεριμνήσετε για την άμεση συνάντησή μας με την αρμόδια υπηρεσία.

Επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δουμανίδης Γεώργιος Πάτσιου Αγγελική

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα