ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1 Απριλίου 2022

Γ. Ραγκούσης: Η οφειλόμενη απάντηση στον «θαρραλέο» Μάκη Βορίδη για όσα ψεύδη είχε πει για εμένα δόθηκε σήμερα στη Βουλή

«… συμπέρασμα : εκτός από ακραία δεξιός,

είστε ακραία ημιμαθής
και ακραία προχειρολόγος
και γι΄αυτό δεν έχω πια καμία απορία, γιατί έχετε πάει στη Νέα Δημοκρατία».

Σημεία τοποθέτησης του Γ. Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Επερώτησης 55 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα: «Κομματισμός και Αναξιοκρατία στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης».

Πριν κλείσω θα πω κάτι το οποίο οφείλω να πω, κύριε Βορίδη, γιατί έχει ανακύψει ως εκκρεμότητα από την προηγούμενη συνεδρίαση και το οποίο αν το είχε πει σε αυτό το βήμα ένας άλλος Υπουργός άλλου χαρτοφυλακίου ή έστω εσείς όταν πρωτοαναλάβατε το Υπουργείο Εσωτερικών, εγώ δε θα ήμουν σε καμία περίπτωση τόσο αυστηρός μαζί σας, μολονότι είδα και την επικοινωνιακή προσπάθεια να διακινήσετε δημοσιεύματα «Ρεζίλι ο Ραγκούσης», «Άλλα ψήφιζε ο Ραγκούσης και δεν ήξερε κλπ..».

Τι είπατε, κύριε Βορίδη;

Και πού αναφέρομαι ακριβώς;

Αναφέρομαι σε κάτι που είπα όταν έλειπα από την Ολομέλεια.

Είπατε συγκεκριμένα , διαβάζω τα πρακτικά:

«Εγώ δεν έχω πια απορία γιατί ο Ραγκούσης βρέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί δε θυμόταν καν τι νομοθετούσε. Διότι εκείνο το οποίο νομοθέτησε στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 είναι ότι δεν υπάγονται στις διατάξεις των κεφαλαίων Α,Β,Γ , τα Α,Β,Γ είναι το ΑΣΕΠ, προσλήψεις στο Δημόσιο με διαδικασία ΑΣΕΠ.

Νομοθετεί ο κύριος Ραγκούσης εξαιρέσεις. Οι στρατιωτικοί, το μη πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο Ραγκούσης, λοιπόν, νομοθέτησε την εξαίρεση, αυτή τη φαυλοκρατική. Μας είπε ότι εμείς είμαστε οι κακοί που το κάναμε αυτό και το έχει κάνει ο ίδιος. Εντυπωσιακό. Αυτό το λέω για το επίπεδο της κριτικής, ώστε να ξέρουμε όλοι που βρισκόμαστε.»

Δεν πιστεύω να αμφισβητείτε την ακρίβεια της ανάγνωσης.

Ποια είναι αλήθεια, λοιπόν, κύριε Βορίδη;

Η αλήθεια είναι ότι ακριβώς αυτή η διάταξη που διαβάσατε για έναν νόμο για τον οποίο θα καταθέσω στα Πρακτικά, κυρίως για εσάς, για δική σας χρήση, έχει εκδώσει την ετήσια έκθεσή του το 2010 το ΑΣΕΠ, αναφέροντας ότι

το έτος 2010 αποτέλεσε σταθμό στην πορεία του ΑΣΕΠ υπό την έννοια ότι υπήρξε το πρώτο έτος εφαρμογής του νόμου 3812 του ’09.

Ο θεμελιώδης αυτός νόμος διαφοροποίησε σημαντικά τα δεδομένα στο χώρο των προσλήψεων.

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια γι΄ αυτό που είπατε εσείς, κύριε Βορίδη;

Η αλήθεια, κύριε Βορίδη, δυστυχώς για εσάς είναι ότι ακριβώς αυτή η διάταξη που διαβάσατε δεν είναι διάταξη του νόμου 3812 του 2009, αλλά είναι διάταξη ακριβώς αυτή που θα σας διαβάσω τώρα του ιδρυτικού νόμου του ΑΣΕΠ του αείμνηστου Αναστάση Πεπονή από το 1994.

Η οποία αυτή διάταξη, κύριε Βορίδη, τότε έλεγε ότι εξαιρούνται από τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου, αυτά τα Α,Β,Γ προσλήψεις εντός ΑΣΕΠ, οι προσλήψεις που αφορούν τους στρατιωτικούς και το μη πολιτικό προσωπικό των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας και το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Άρα αυτή η διάταξη που εσείς διαβάσατε κύριε Βορίδη και την οποία διακινήσατε ότι είναι διάταξη Ραγκούση που να γιατί πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, δε θυμάται τι έχει νομοθετήσει και ούτω καθεξής , είναι διάταξη την οποία έχει νομοθετήσει ο αείμνηστος Αναστάσης Πεπονής.

Τώρα, υπάρχει εδώ όμως ένα πολύ καίριο συμπέρασμα μετά από αυτό.

Γιατί ο νόμος 2190 και γιατί και ο 3812 επαναλαμβάνει αυτή τη διάταξη;

Γι’ αυτό που σας είπα προηγουμένως, κύριε Βορίδη.

Γιατί από το ’95 και μετά και κυρίως από το ’11 εξολοκλήρου που υπήχθησαν και οι προσλήψεις των ειδικών φρουρών, εντάχθηκαν στη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων.

Γι’ αυτό δεν μπορούσε ο νόμος που όριζε ποιες προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ , αφού αυτές θα γίνονταν μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, να μην τις εξαιρέσει.

Συμπέρασμα κύριε Βορίδη;

Και λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό.

Είστε, και το λέω αν θέλετε με απόλυτη συμπάθεια, μετά από αυτό, επειδή έχετε τόσο καιρό στο Υπουργείο Εσωτερικών, όχι ακραία Δεξιός που σας έχουμε πει και επαναλαμβάνεται διαρκώς, αλλά είστε πλέον, νομίζω απολύτως βέβαιο αυτό, ακραία ημιμαθής και προχειρολόγος .

Και υπό αυτή την έννοια κύριε Βορίδη, εγώ προσωπικά μετά από αυτό πια δεν έχω καμία απορία γιατί πήγατε στη Νέα Δημοκρατία.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα