ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

16 Μαρτίου 2022

Γ. Ραγκούσης: Αλλάξατε την πλειοψηφία στην επιτροπή πόθεν έσχες, για να την ελέγχετε

Τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ραγκούση, στη Βουλή για το Σ/Ν "Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων"

Είναι αλήθεια ή δεν είναι ότι μέχρι να έρθετε εσείς στην Κυβέρνηση, κ. Πικραμένε, και να γίνετε εσείς Αντιπρόεδρος αυτής της Κυβέρνησης, στην αρχή ετοποθετείτο ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα με απόφαση της Δικαιοσύνης, του δικαστικού Συμβουλίου και ήρθατε και το τροποποιήσατε με νόμο;

Και για πρώτη φορά στη ιστορία της Αρχής τοποθετήθηκε με απόφαση της Κυβέρνησης, δεν έχει σημασία το πρόσωπο, δεν έχει σημασία, μπορεί να είναι ο Θεός ο ίδιος, σημασία έχει ότι για πρώτη φορά, ενώ η Δικαιοσύνη αποφάσιζε ποιος θα είναι ο επικεφαλής, εσείς ήρθατε και αυτό το σκοτώσατε.

Και αυτή τη θεσμική παράδοση που είχε δημιουργηθεί στη χώρα μας, κύριε Πικραμένε, τη σκοτώσατε, για να αποκτήσετε το δικαίωμα εσείς να ορίζετε τον επικεφαλής.

Και συνακόλουθα, κύριε Αντιπρόεδρε και κύριε Πικραμένε, να εξασφαλίσετε και κάτι ακόμη, ότι για πρώτη φορά στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες, στην Επιτροπή που ελέγχει τα πόθεν έσχες , άρα και στην Επιτροπή που ελέγχει το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, η πλειοψηφία δεν αποτελείται από ορισμένους και προερχόμενους με αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά αποτελείται από ορισμένους και προερχόμενους από την Κυβέρνηση.

Γιατί αλλάξατε την πλειοψηφία μέσα στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες, ακριβώς αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται ο επικεφαλής στην Επιτροπή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος και καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα