ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

18 Φεβρουαρίου 2022

Γ. Ραγκούσης: Χωρίς καθηγητές Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου μέχρι και τα μέσα της σχολικής χρονιάς το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας - Κατάλυση της λειτουργίας του καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Στη Βουλή έφερε ο Γ. Ραγκούσης την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Κερατσινίου-Δραπετσώνας για κατάλυση της λειτουργίας του Σχολείου εξαιτίας της εξαιρετικά καθυστερημένης πρόσληψης των καθηγητών χορού, κινηματογράφου και Θεάτρου.

Με κατάθεση Αναφοράς ο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., Γιάννης Ραγκούσης καλεί την κα Υπουργό Παιδείας να απαντήσει στην από 16/2/2022 καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Στην επιστολή-καταγγελία ο Σύλλογος ζητάει απαντήσεις, διότι καταλύεται η λειτουργία του σχολείου ως Καλλιτεχνικού, αφού τα καλλιτεχνικά μαθήματα χορού, κιν/φου και θεάτρου δε διδάσκονται το μισό χρόνο εξαιτίας της εξαιρετικά καθυστερημένης πρόσληψης των καθηγητών αυτών των ειδικοτήτων.

Επιπλέον, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι πρέπει να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού, κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) και γενικότερα να καλυφθούν τα οργανικά κενά σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό. Επίσης, αναφέρει ότι μόνο αν κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες πρόσληψης, των καθηγητών κατευθύνσεων, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τους καθηγητές στα σχολεία, αφού χρειάζονται 4 μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ενώ επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμη ενέργειά τους, σε περίπτωση που για άλλη μια φορά δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Ακολουθεί η Αναφορά και η Επιστολή:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

Την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Χωρίς καθηγητές Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου μέχρι και τα μέσα της σχολικής χρονιάς το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας . Κατάλυση της λειτουργίας του καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.»

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του την από 16/2/2022 επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας απαντήσεις, διότι καταλύεται η λειτουργία του σχολείου ως Καλλιτεχνικού, αφού τα καλλιτεχνικά μαθήματα χορού, κιν/φου και θεάτρου δε διδάσκονται το μισό χρόνο εξαιτίας της εξαιρετικά καθυστερημένης πρόσληψης των καθηγητών αυτών των ειδικοτήτων.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Θεωρούμε πολύ σημαντικό η σχολική χρονιά να ξεκινάει χωρίς κενά σε καθηγητές και ιδιαίτερα χωρίς κενά σε καθηγητές κατευθύνσεων χορού και κινηματογράφου-θεάτρου.
Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καλλιτεχνικό σχολείο χωρίς καθηγητές του συγκεκριμένων τεχνών και να υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας με τις μισές ώρες κενές σε διδασκαλία.
Να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού , κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) και γενικότερα να καλυφθούν τα οργανικά κενά σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η μόνιμη πρόσληψη, να καλύπτονται τα κενά του σχολείου σε καθηγητές με ωρομίσθιους, που οι διαδικασίες πρόσληψής τους θα ολοκληρωθούν πριν την έναρξη του σχολικού έτους.
Μόνο αν κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες πρόσληψης, των καθηγητών κατευθύνσεων, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τους καθηγητές στα σχολεία, αφού χρειάζονται 4 μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Θεωρούμε αδιανόητο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια μας, σε περίπτωση που για άλλη μια φορά δεν εισακουστούν τα αιτήματά μας.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθεί η από 16-2-2022 επιστολή διαμαρτυρίας

Αθήνα 17 Φεβρουαρίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Ημερομηνία 16/02/2022

Αρ. πρωτ.7

Προς την:


• Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως
• ΓΕΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
Κοιν:
• Πανελλήνια Ένωση Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων.
• ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ .


Θέμα: Πρόσληψη Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου-Θεάτρου για την σχολική χρονιά 2022-2023.

Σε συνέχεια του υπάρ.πρωτ. 4/26-11-2021 εγγράφου μας προς την Υπουργό Παιδείας με θέμα " ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΟΡΟΥ-KIN/ΦΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ" που έλαβε τον υπ`αρ. πρωτ. 153951/ 29/11/2021 του Υπουργείου Παιδείας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σαν σύλλογος γονέων θεωρούμε πολύ σημαντικό η σχολική χρονιά να ξεκινάει χωρίς κενά σε καθηγητές και ιδιαίτερα χωρίς κενά σε καθηγητές κατευθύνσεων χορού και κινηματογράφου-θεάτρου. Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια οι ωρομίσθιοι καθηγητές των εν λόγω ειδικοτήτων αναλαμβάνουν καθήκοντα στο σχολείο μας στην καλύτερη περίπτωση τον Ιανουάριο, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας. Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καλλιτεχνικό σχολείο χωρίς καθηγητές του συγκεκριμένων τεχνών και να υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας με τις μισές ώρες κενές σε διδασκαλία. Με αυτό το τρόπο καταλύεται η λειτουργία του σχολείου ως καλλιτεχνικού, αφού τα καλλιτεχνικά μαθήματα χορού και κιν/φου δε διδάσκονται το μισό χρόνο.

Ήδη ο σύλλογός μας στο προαναφερόμενο έγγραφό μας, σας έχει επισημάνει ότι για να μη δημιουργηθούν και τη νέα σχολική χρονιά ανάλογα ζητήματα πρέπει :

1. Να κινηθούν οι νομοθετικές διαδικασίες για την μόνιμη πρόσληψη καθηγητών κατεύθυνσης (χορού , κινηματογράφου, ηθοποιοί κ.α.) και γενικότερα να καλυφθούν τα οργανικά κενά σε καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

2. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μόνιμη πρόσληψη, να καλύπτονται τα κενά του σχολείου σε καθηγητές με ωρομίσθιους, που οι διαδικασίες πρόσληψής τους θα ολοκληρωθούν πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Επανερχόμαστε λοιπόν και ζητάμε να χαρακτηριστεί ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ η πρόσληψη των ωρομίσθιων χορού-κιν/φου, ώστε να παρακαμφθεί η συνήθης σειρά στη διαδικασία προσλήψεων καθηγητών (μόνιμοι-αναπληρωτές-ωρομίσθιοι) και να γίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη των ωρομίσθιων Μαιο κι όχι τέλη Σεπτέμβρη όπως το 2021. Μόνο αν κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες πρόσληψης, των καθηγητών κατευθύνσεων, η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τους καθηγητές στα σχολεία, αφού χρειάζονται 4 μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Θεωρούμε αδιανόητο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια μας, σε περίπτωση που για άλλη μια φορά δεν εισακουστούν τα αιτήματά μας. Υπενθυμίζουμε ότι από το Νοέμβριο 2021, αναμένουμε ακόμα την απάντησή σας για συνάντηση με τον Σύλλογό μας.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα