ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

18 Δεκεμβρίου 2021

Γ. Ραγκούσης: Δεν σας ρωτάμε αν ήξερε, γιατί δεν δεχόμαστε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών και τη δική μας. τη μελέτη Τσιόδρα την ήξερε ο κ. Μητσοτάκης από τον Μάιο

Κοινοβουλευτική αντιπαράθεση με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου και τον κ. Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022.

Κ. Οικονόμου, εμείς δεν θα σας ρωτήσουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης ήξερε, γιατί δεν ανεχόμαστε ούτε τη δική μας νοημοσύνη να υποτιμάτε ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τη μελέτη Τσιόδρα από τον Μάιο που εκπονήθηκε και επίσης, ξέρουμε πολύ καλά ότι ενσυνείδητα είπε ψέματα από το Βήμα της Βουλής ότι δήθεν δεν είχε μελέτη που να αποδεικνύει ότι το να διασωληνώνεται ένας πολίτης εκτός ΜΕΘ δεν αυξάνει τις πιθανότητες να καταλήξει, έναντι οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου.

Θα οφείλατε ,κύριε Οικονόμου, μετά από 2 χρόνια πανδημίας και τόσα λεφτά που έχετε πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, σε σκάνδαλα, σε απευθείας αναθέσεις σκοτεινές, να είχατε φροντίσει, να είχατε αποδείξει ότι τουλάχιστον παλέψατε να αυξήσετε και να θωρακίσετε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτό που λέω, κύριε Οικονόμου είναι μια φράση που λέμε μονότονα εμείς από το πρωί και ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες.

Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στον ευνομούμενο κόσμο, στον ανεπτυγμένο κόσμο που θα είχε βρεθεί αντιμέτωπη με αυτήν τη συγκλονιστική αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα, σήμερα θα είχε ήδη παραιτηθεί.

Κύριε Σκυλακάκη, ξέρετε ποια είναι η διαφορά του ιατρού από τον κομπογιαννίτη, φαντάζομαι.

Αυτό το καράβι το οποίο αναφέρατε για κακή σας τύχη δεν ξεκίνησε να πλέει το 2015.

Αυτό το καράβι σ’ αυτήν τη χείριστη κατάσταση βρέθηκε το 2009, κύριε Σκυλακάκη, γιατί κάποιοι που τότε το κυβερνούσαν αυτό το καράβι, το λεηλάτησαν και του αχρήστευσαν τις μηχανές και τα πανιά, κύριε Σκυλακάκη.

Αυτό το καράβι ήταν στα χέρια αυτής της παράταξης, στα έδρανα της οποίας κάθεστε τώρα και την εκπροσωπείτε ως Κυβέρνηση.

Θα ξεπεράσω την κομπογιαννίτικη λογική σας να συγκρίνετε μια κυβέρνηση μνημονιακή, κύριε Σκυλακάκη, με εσάς που είσαστε δυστυχώς -θα έπρεπε να είσαστε μια μεταμνημονιακή- μια προμνημονιακή.

Είσαστε η πρώτη Κυβέρνηση μετά το 2018, κύριε Σκυλακάκη, που ναι μεν έχει ενσκήψει η πανδημία, αυτός ο κόλαφος για ολόκληρη την ανθρώπινη κοινωνία, αλλά δημοσιονομικά είσαστε η πρώτη Κυβέρνηση μετά τα μνημόνια που μπορεί και χειρίζεται τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς, για να μην πω ότι χάρη και στην πανδημία ήρθε το θείο δώρο του Ταμείου Ανάκαμψης. Το προσπερνάμε αυτό.

Κύριε Σκυλακάκη, είναι δυνατόν να έρχεστε στη Βουλή και να επιχειρηματολογείτε για τις δαπάνες για την υγεία, όταν ο ελληνικός λαός που σας ακούει την ίδια στιγμή ζει και μαθαίνει, πληροφορείται, αλλά κυρίως βιώνει την πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία συνάνθρωποί μας πεθαίνουν γιατί δεν διασωληνώνονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας;

Αυτή την πραγματικότητα, κύριε Σκυλακάκη, πώς νομίζετε ότι τη μεταφράζει ο ελληνικός λαός στο μυαλό του;

Κατά τρόπο σαν τον δικό σας και λέει «τι ωραία που έχουμε μια κυβέρνηση που δαπανά αυτά που πρέπει για την υγεία»;

Το αντίθετο, κύριε Σκυλακάκη.

Με αυτά που λέτε εκτίθεστε απέναντι στον ελληνικό λαό, όχι σε μας. Εμάς τώρα να μην σας πω τι ακριβώς συμβαίνει μέσα μας όταν σας ακούμε.

Χαιρόμαστε που σας ακούμε να τα λέτε αυτά. Αλλά συγκρούεστε με τον ελληνικό λαό και την πραγματικότητα που ζει, κύριε Σκυλακάκη.

Κάποια στιγμή, σ’ αυτήν την κομπογιαννίτικη αριθμητική χρησιμοποιήσατε έναν αριθμό που μου έκανε εντύπωση. Είπατε κάτι και εδώ θα συμφωνήσουμε: «600 εκατομμύρια είναι λίγα»; Προφανώς δεν είναι λίγα.

Δεν μου λέτε, κύριε Σκυλακάκη, αν τα 600 εκατομμύρια δεν είναι λίγα, το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που σκανδαλωδώς δαπανάται για το Εκπαιδευτικό Κέντρο στην Καλαμάτα, για να φτιάξετε μια αμαρτωλή σύμβαση με μια ισραηλινή εταιρεία μέσω της οποίας θα πάμε άκουσον-άκουσον να αγοράσουμε ιταλικά αεροσκάφη, αυτό το 1 δισεκατομμύριο που επί των ημερών σας σκανδαλωδώς δαπανάται είναι πολλά ή λίγα χρήματα, κύριε Σκυλακάκη;

Τα 5 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις μέσα στην πανδημία, που αντί να αξιοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να ικανοποιήσετε τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού τη χρησιμοποιήσατε για να φτάσετε στο ύψος των 5 δισεκατομμυρίων απευθείας αναθέσεων πολλές εκ των οποίων αφορούν εταιρείες οι οποίες συγκροτήθηκαν και ιδρύθηκαν το προηγούμενο βράδυ, κολλητών φίλων της δικής σας παράταξης.

Αυτά, κύριε Σκυλακάκη, τα 5 δισεκατομμύρια δεν είναι πολλά λεφτά; Είναι λίγα; Αλλά τα 600 εκατομμύρια -που δεν μπαίνω στον κόπο πώς τα υπολογίσατε- είναι πολλά;

Είσαστε βαθύτατα εκτεθειμένοι, κύριε Σκυλακάκη, γιατί στην πραγματικότητα οδηγείτε τη χώρα ξανά σε μεγάλες περιπέτειες.

Και αυτό το καράβι που κατάφερε όρθιο να βγει το 2018 από τα μνημόνια πάτε σώνει και καλά να το ξαναβάλετε σε μεγάλες και χειρότερες περιπέτειες.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα