ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

12 Νοεμβρίου 2021

Γ. Ραγκούσης: Χωρίς επαρκή πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γιατροί του Κ.Υ. Σαλαμίνας

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την αδυναμία πρόσβασης των γιατρών στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και παραπεμπτικών στο Κ.Υ. Σαλαμίνας, εξαιτίας της ανεπαρκούς πρόσβασης στο σύστημα.

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για την έλλειψη επαρκούς σταθερής σύνδεσης μέσω internet του Κέντρου Υγείας της Σαλαμίνας με το κεντρικό σύστημα, με αποτέλεσμα είτε οι γιατροί να αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά στοιχεία των ασθενών και τη συνταγογράφηση με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους, είτε να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Νίκου Ευθυμίου, Επίτιμου Προέδρου της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, επισημαίνεται ότι, στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το Κ.Υ. Σαλαμίνας αδυνατεί να συνδεθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της συνταγογράφησης, λόγω της ασταθούς σύνδεσης internet, δημιουργώντας, έτσι, έντονη καχυποψία στους πολίτες για την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων των γιατρών και του προσωπικού του αφενός, αφετέρου αισθήματα ντροπής κι απογοήτευσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του νησιού της Σαλαμίνας, η οποία θα έπρεπε να αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην οποία προστρέχουν όποτε χρειαστεί δεκάδες χιλιάδες κάτοικοί του.


Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Χωρίς σταθερή σύνδεση internet το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του νησιού»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη την από 2-11-2021 επιστολή κ. Νίκου Ευθυμίου, Επίτιμου Προέδρου της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, την καταθέτει ως αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας.

Στην επιστολή του, ο κ. Ευθυμίου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

· Όπως είναι γνωστό η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

· Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου και ώρα 21.30 υποχρεώθηκα να απευθυνθώ στο Κ.Υ προκειμένου να αντιμετωπιστεί τραυματισμός μου.

· Η πρώτη εντύπωση που μου δημιουργήθηκε ήταν άριστη, όσον αφορά την προθυμία, ευγένεια και άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων εργαζομένων, ιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού.

· Άρχισε να συνταγογραφεί (ο γιατρός) την αντιβίωση με το κινητό του τηλέφωνο. Απόρησα με αυτή του την ενέργεια και τον ρώτησα γιατί με το κινητό του και όχι με κάποιον υπολογιστή.

· Όπως καταλαβαίνεται αισθάνθηκα ντροπή και απογοήτευση, γιατί το 2021 που η πολιτεία έχει κάνει τόσα εντυπωσιακά άλματα στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της χώρας το Κ.Υ Σαλαμίνας να μην έχει σταθερή συνεχή και αξιόπιστη λειτουργία σύνδεσης στο διαδίκτυο.

· Πιστεύω η διαμαρτυρία – καταγγελία μου αυτή να φτάσει σε κάθε υπεύθυνο και να προκαλέσει επιτέλους την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του τόσο σημαντικού προβλήματος που παρατηρείται στην λειτουργία του Κ.Υ. Σαλαμίνας

Επισυνάπτεται η από 2-11-2021 επιστολή του κ. Νίκου Ευθυμίου, Επίτιμου Προέδρου της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα 10 Νοεμβρίου 2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα