ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

10 Ιουλίου 2021

Γ. Ραγκούσης: Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή για το αίτημα του Β.Ε.Π.για τη διαφάνεια και διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, ενόψει της παραχώρησης του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. κ. Υπουργούς

1.Οικονομικών

2.Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

" Διαφάνεια και διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, ενόψει της παραχώρησης του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, μέλη του οποίου είναι στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου. "

Ο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Πειραιά Ιωάννης Ραγκούσης, κατέθεσε σήμερα ως Αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, το από 9.7.2021 Δελτίο Τύπου του Β.Ε.Π. με θέμα: «Διαφάνεια στην παραχώρηση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco ζητάει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά», σύμφωνα με το οποίο:

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν όλα με τρόπο διαφανή και αφού ληφθούν οι εγγυήσεις ότι ο επενδυτής/Cosco θα εκπληρώσει πλήρως τις ανειλημμένες, από τη Σύμβαση Παραχώρησης, υποχρεωτικές δεσμεύσεις του έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.
Καλεί και τους αρμόδιους της Cosco να συνεργαστούν ουσιαστικότερα με τις Δημοτικές Αρχές και τα Επιμελητήρια, προκειμένου να προκύψουν κοινής αποδοχής λύσεις για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση Περάματος και να αποφευχθεί η περαιτέρω συσσώρευση οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων .


Αθήνα, 9.07.2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ιωάννης Ραγκούσης

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα