ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1 Απριλίου 2021

Γ. Ραγκούσης: Με πολιτικά και όχι ποινικά επιχειρήματα πάτε να στήσετε ειδικό δικαστήριο

Σημεία Ομιλίας Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Ραγκούση στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής  κατά του  Ν. Παππά

- Είστε υπερασπιστές της προσπάθειας που κάνει ο Καλογρίτσας να μην επιστραφούν τα 3 εκατομμύρια στους Άραβες. Αυτό του προσφέρετε. Τι αντάλλαγμα σας δίνει ο κ. Καλογρίτσας; Καταγγέλλει τους πολιτικούς σας αντιπάλους.
O κ. Καλογρίτσας σας προσφέρει ανταλλάγματα για να «παντελονιάσει» λεφτά
- Ζητάτε να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο κ. Παππάς, ουσιαστικά το έχετε προαποφασίσει.
Η ηθική σας υποχρέωση είναι να τεκμηριώσετε νομικά το ισχυρισμό σας και δεν το κάνετε.
- Η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή δε θα έκανε ποτέ αυτό που κάνει η κακιασμένη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα το έκανε μόνο αν είχε στοιχεία, βασιμότητα νομική.
- Μόνο με 3 εκατομμύρια θα μπορούσε να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια ο κ. Καλογρίτσας; Ουδέν ψευδέστερο, ακόμα και να του τα έβρισκε ο Παππάς. Αποδείχτηκε πως χρειάζονται δεκάδες εκατομμύρια. Που είναι η άδεια που πήρε ο Καλογρίτσας; Δεν την πήρε, γιατί δεν αρκούσαν 3 εκατομμύρια.
Είστε πολιτικά χειραγωγημένοι και αυτό που κάνετε αμαυρώνει την ιστορία της ΝΔ και έχει και ατομική διάσταση για κάθε βουλευτή.
- Η σημερινή είναι μια θλιβερή μέρα κοινοβουλευτικά και πολιτικά. Να διαβάσετε αυτά που σήμερα υποστηρίζετε, την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Νίκο Παππά, σε συνδυασμό με όσα λέγατε, όταν είχε έρθει από την τότε πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για τη σύσταση για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο Νοβάρτις.
- Αναρωτηθείτε αν σας εκθέτει η στάση σας, τότε που λέγατε ότι δεν αρκεί που απέστειλε ο εισαγγελέας το φάκελο με τα 10 πολιτικά πρόσωπα, ενώ τώρα αρκεί.
-  Διερευνούμε σήμερα αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες του Ν. Παππά. Δε ζητάτε να κριθεί πολιτικά ο Ν. Παππάς.   Ζητάτε να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ουσιαστικά το έχετε προαποφασίσει.
-Η ηθική σας υποχρέωση είναι να τεκμηριώσετε νομικά το ισχυρισμό σας και δεν το κάνετε.  Δεν είναι ζήτημα να έρχεστε εδώ πέρα να κάνετε πολιτική αντιπαράθεση για το αν συμφωνείτε με το νόμο Παππά. Είναι γι’ αυτό μια στιγμή ντροπής για την ελληνική δημοκρατία.
- Το Kοινοβούλιο έχει αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως η υπόθεση με το Βατοπέδι. Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας με τεράστια πόλωση και η ΝΔ ήταν μειοψηφία, βουλευτές τότε του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν π.χ. να μην παραπεμφθεί ο κ. Ρουσόπουλος.
- Δεν ακολουθούσαν οι τότε βουλευτές αυτό που κάνει το δικό σας κόμμα σήμερα. Αν πιστεύετε ότι πρέπει να κριθεί ποινικά ο Παππάς, να το υποστηρίξετε.
- Η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή δε θα έκανε ποτέ αυτό που κάνει η κακιασμένη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα το έκανε μόνο, αν είχε στοιχεία, βασιμότητα νομική. Όταν ήρθε ο φάκελος του εισαγγελέα στη Βουλή, όλες οι διαρροές που κάνατε ήταν πως αν δεν το τεκμηριώσετε, δε μπορείτε να συνεχίσετε. Αυτή είναι μια στημένη ιστορία με εκδικητικά πολιτικά χαρακτηριστικά.
- Επί της ουσίας που βασίζετε τον ισχυρισμό σας με βάση ό, τι καταθέσατε; Λέτε ότι ο Ν. Παππάς ήξερε ότι ο Καλογρίτσας δεν έχει τα χρήματα, ότι τον έβαλε μπροστινό, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ένα κανάλι.
Η κατηγορία για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία σε αυτό βασίζεται. Φτάνετε να λέτε πως όταν τα χρήματα επέστρεψαν, πήγαν στο "Ντοκουμέντο". Λέτε ψέματα και το έχουν πει και εφημερίδες που, όταν πήραν τα εξώδικά από τον Βαξεβάνη, όπως το "Πρώτο Θέμα", έγραψαν την αλήθεια.
Αυτά τα 3 εκατομμύρια δε θα μπορούσε να τα είχε δώσει στο "Ντοκουμεντο" γιατί ήταν δεσμευμένα από το ελληνικό κράτος.
Όταν ο κ. Καλογρίτσας τελικά τα πήρε πίσω, έκανε μείωση κεφαλαίου, κοινώς τα «παντελόνιασε» προσωπικά.
-  Επειδή κ. Πλεύρη κάνατε αθλιότητες στην προανακριτική με τη Νοβάρτις, να ζητήσετε να ανοίξουν  οι λογαριασμοί του κ. Καλογρίτσα, για να φανεί που πήγαν τελικά αυτά τα χρήματα.
Τα έβαλε στην τσέπη του και δεν τα έδωσε στο "Ντοκουμέντο".
-  Πάμε στον πυρήνα του ισχυρισμού του κ. Καλογρίτσα τον οποίο και υπερασπίζεστε εδώ. Ο κ. Παππάς ήξερε ότι δεν έχει τα χρήματα ο Καλογρίτσας και μεσολάβησε έτσι ώστε να βρεθούν.
- Μόνο με 3 εκατομμύρια θα μπορούσε να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια ο κ. Καλογρίτσας; Ουδέν ψευδέστερο, ακόμα και να του τα έβρισκε ο Παππάς. Αποδείχτηκε πως χρειάζονται δεκάδες εκατομμύρια. Που είναι η άδεια που πήρε ο Καλογρίτσας;
Δεν την πήρε, γιατί δεν αρκούσαν 3 εκατομμύρια. Άρα είναι ψευδής ο πυρήνας του ισχυρισμού σας. Ο Παππάς θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για 20-25 εκατομμύρια, για τα οποία στοιχεία δεν έχετε. Κι αν τα είχε εξασφαλίσει, γιατί δεν πήρε άδεια ο κ. Καλογρίτσας;
-  Το μόνο που σας νοιάζει είναι να κάνετε κακό στους πολιτικούς σας αντιπάλους.
Αν απαιτούνταν απλώς 3 εκατομμύρια γιατί έπρεπε να πάει στα ΗΑΕ να τα βρει; Μόνο η κρατική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αρκούσε για να δημιουργηθεί SYRIZA channel.
-  Αν μιλάμε για δωροληψία,ποιος την έχει διαπράξει; Εσείς έχετε εκτεθεί σε αυτό το αδίκημα, γιατί έχετε νομιμοποιήσει πολιτικά να μην επιστρέψει τα 3 εκατομμύρια από εκεί που τα πήρε.
Είστε υπερασπιστές της προσπάθειας που κάνει ο Καλογρίτσας να μην επιστραφούν τα 3 εκατομμύρια στους Άραβες.
Αυτό του προσφέρετε. Τι αντάλλαγμα σας δίνει ο κ. Καλογρίτσας; Καταγγέλλει τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και ο μάρτυρας που φέρνει, ο κ. Τόμπρας, ρητώς τον διαψεύδει.
- Έχετε τη νοοτροπία πως είστε μόνιμοι ιδιοκτήτες τη χώρας και δεν επιτρέπετε σε κανέναν που θεωρείται εσείς περιστασιακό ενοικιαστή να τολμήσει να αντιπροσωπεύσει τον ελληνικό λαό ως πλειοψηφία το κοινοβούλιο, να πάρει έγκριση από τον ελληνικό λαό για τις πολιτικές του που αντιστρατεύονται συγκεκριμένα συμφέροντα με τα οποία είστε σφιχταγκαλιασμένοι.
Είστε πολιτικά χειραγωγημένοι και αυτό που κάνετε αμαυρώνει την  ιστορία της ΝΔ και έχει και ατομική διάσταση για κάθε βουλευτή.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα