ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22 Φεβρουαρίου 2021

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Για ποιους λόγους δεν ορίζονται εμβολιαστικά κέντρα στον Κορυδαλλό, με αποτέλεσμα να εμποδίζονται να εμβολιαστούν χιλιάδες συμπολίτες μας;

«Παντελής κυβερνητική αδιαφορία για τον Κορυδαλλό. Για ποιους λόγους δεν ορίζονται εμβολιαστικά κέντρα στον Κορυδαλλό, με αποτέλεσμα να εμποδίζονται να εμβολιαστούν χιλιάδες συμπολίτες μας;»

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Γιάννης Ραγκούσης, βουλευτής της Β΄ Πειραιά, σε ερώτηση  προς τον Υπουργό Υγείας, που με πρωτοβουλία του κατέθεσαν 25 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. 

Η κυβέρνηση ανήγγειλε με διθυράμβους το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, δίνοντάς του μάλιστα το βαρύγδουπο προσωνύμιο:  «Επιχείρηση Ελευθερία». Το αρχικό σχέδιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, περιελάμβανε τη δημιουργία 1.018 εμβολιαστικά κέντρων.  Σε αυτή, δε, την εκστρατεία κατά τον Υπουργό Υγείας, πρωταγωνιστικό ρόλο θα είχε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας, οι ΤΟ.Μ.Υ., κλπ.

Στο Δήμο Κορυδαλλού, μία πόλη των 65.000 κατοίκων και πλέον, αρχικά είχε προγραμματιστεί οι κάτοικοι να κατευθύνονται για να εμβολιάζονται στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, στη συνέχεια στο Χαϊδάρι, στο Αττικό Νοσοκομείο ή στα Κ.Υ. του Πειραιά.

Παρότι ο Κορυδαλλός έχει και λειτουργούν δύο Μονάδες ΤΟ.Μ.Υ., όσοι κάτοικοι επιθυμούν να εμβολιαστούν των ηλικιακών ομάδων 60-65 ετών και 70 ετών και άνω, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τώρα παραπέμπονται είτε σε όμορους Δήμους είτε ακόμα και στο Πέραμα και στην Ελευσίνα, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και το συγκεκριμένο εμβόλιο. Αν μάλιστα κάποιος πολίτης επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο σε όμορο Δήμο, π.χ. Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, τότε ενδέχεται η σειρά του εμβολιασμού του να οριστεί ένα και δύο μήνες αργότερα.
 
Συνακόλουθα, σύμφωνα με καταγγελίες πληθώρας πολιτών, πάρα πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να προσέλθουν στα  εμβολιαστικά κέντρα πέραν των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Κορυδαλλού,  είτε λόγω προβλημάτων αναπηρίας είτε λόγω έλλειψης μέσου μετακίνησης, με αποτέλεσμα να στερούνται της δυνατότητας να αποκτήσουν την όποια υγειονομική ασπίδα προστασίας.

Προκαλεί, μάλιστα, ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι πρόσφατα κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες διαβεβαίωναν πως σύντομα θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο και στον Κορυδαλλό.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας:

1. Για ποιους λόγους δεν ορίζονται εμβολιαστικά κέντρα στον Κορυδαλλό, ώστε να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι 65.000 κάτοικοί του;

2.Πότε πρόκειται να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, ώστε να μην υπολειτουργούν οι άλλες κρίσιμες για την υγεία του πολίτη υγειονομικές υπηρεσίες στα εμβολιαστικά κέντρα;
 
Οι ερωτώντες Βουλευτές:
Ραγκούσης Γιάννης

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Βαρδάκης Σωκράτης

Δρίτσας Θεόδωρος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Γιάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Τσίπρας Γιώργος

Φίλης Νίκος

Χρηστίδου Ραλλία

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα