ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

20 Ιανουαρίου 2021

Κατάθεση Αναφοράς του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα: "Σε «χειμερία νάρκη» το Υπουργείο Παιδείας, την ώρα που ανοίγει τα σχολεία χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία"

Ο Βουλευτής της Β ́ Πειραιά, Ιωάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του την από 10/1/2021 ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας Αγ.Ι. Ρέντη, την καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας τα εξής:

Η επαναλειτουργία τους περιορίστηκε στις ημερομηνίες, χωρίς να γίνεται καθόλου λόγος από την πλευρά του Υπουργείου για τους όρους για την ασφαλή από εδώ και πέρα επάνοδο μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ακόμα και σήμερα καταγράφονται κενά εκπαιδευτικών σε αρκετά σχολεία και μάλιστα με την παραδοχή του ίδιου του Υπουργείου.

Με άλλοθι την πανδημία βρήκε την ευκαιρία και προχώρησε σε μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών (αύξηση των μαθητών στο τμήμα, τηλεκπαίδευση, τηλεαξιολόγηση, τηλεβαθμοί, αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων Κολεγίων με τα πτυχία των Πανεπιστημίων, τράπεζα θεμάτων, αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση και μάλιστα που θα ισχύουν και για τους μαθητές της φετινής Γ ́ Λυκείου !!! ).

Το ΥΠΑΙΘ ας «ξυπνήσει» επιτέλους και ας ασχοληθεί και λίγο με τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης. Δεν μπορεί άλλο να σφυρίζουν αδιάφορα βάζοντας σε κίνδυνο, μέσα από την απραξία τους, ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, ολόκληρη την κοινωνία.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα