ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

30 Δεκεμβρίου 2020

Δήλωση του Γ. Ραγκούση, σχετικά με απάντηση του Χρ. Σταϊκούρα σε ερώτηση 40 βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη ναυπηγοεπισκευή και την Cosco.

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β’ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, σχετικά με την απάντηση του Υπουργού κ. Χ. Σταϊκούρα, στην ερώτηση που είχε κατατεθεί από 40 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη ναυπηγοεπισκευή και την Cosco

Η σύμβαση παραχώρησης η οποία συνήφθη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «ΟΛΠ ΑΕ» -όπως αναγνωρίζει με την απάντησή του ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας-αποτελεί μία απόλυτη εγγύηση για το δημόσιο συμφέρον και κλείνει το δρόμο σε όσους ονειρεύονται πως μπορούν να αποκτήσουν το επιπλέον 16% των μετοχών του ΟΛΠ, αφού δεν έχουν ολοκληρώσει το σύνολο των υποχρεωτικών επενδύσεων για τις οποίες έχουν δεσμευτεί.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2021, δηλαδή, μέχρι την ολοκλήρωση της 5ετίας, θα παρακολουθούμε συστηματικά την κατά λέξη τήρηση όσων αναφέρουν ο κ. Σταϊκούρας και το ΤΑΙΠΕΔ στις απαντήσεις τους.

Απαντήσεις που ωστόσο γεννούν προβληματισμό για το γεγονός ότι αμφότερες αποφεύγουν να αναφερθούν σε καταληκτικά χρονοδιαγράμματα και τελικές διορίες.

Καλούμε την κυβέρνηση να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον στη βάση των προβλέψεων της νομοθεσίας και ιδιαίτερα των προβλέψεων της σύμβασης παραχώρησης και της συμφωνίας αγοραπωλησίας μετοχών που υπογράφησαν το 2016, επί θητείας Υπουργού, Θ.Δρίτσα και Γενικού Γραμματέα, Χρ.Λαμπρίδη.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα