ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

6 Νοεμβρίου 2020

Γιάννης Ραγκούσης: "Ξέρετε τι θα γράψει για εσάς η ιστορία κ. Κικίλια; Ό,τι ακριβώς και η τροπολογία σας: Εκπρόθεσμος!"

Σημεία των παρεμβάσεων του  Γιάννη Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην ολομέλεια της Βουλής  για την τροπολογία Κικίλια

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε συνειδητά το ΕΣΥ στο έλεός του! Τα όσα υφίσταται και θα υποστεί ο ελληνικός λαός από το Σάββατο και μετά είναι αποκλειστικά δική σας πολιτική,  ηθική και ιστορική ευθύνη!"  

Κατά την πρώτη του παρέμβαση ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε τα ακόλουθα: "Κύριε Κικίλια σε αυτήν εδώ την αίθουσα δώσατε στον ελληνικό λαό την απόλυτη απόδειξη της γιγαντιαίας πολιτικής ευθύνης που έχετε ως κυβέρνηση και ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το γεγονός ότι η χώρα μας, η κοινωνία, η πραγματική οικονομία από μεθαύριο μπαίνει σε μία νέα τραγωδία.

Έρχεστε εδώ σήμερα, μετά την ανακοίνωση ενός δεύτερου λοκντάουν, μίας δεύτερης καραντίνας, ενός απαγορευτικού που είναι αποτέλεσμα όπως πριν λίγο αποδείξατε και επιβεβαιώσατε της δικής σας συνειδητής ολιγωρίας να μην ενισχύσετε το εθνικό σύστημα υγείας, ενώ 8 μήνες έχετε στα χέρια σας τις ελπίδες και τις προσδοκίες αυτού του λαού να γλιτώσει από αυτή την πανδημία.

Κι όταν σας λέγαμε ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ολιγωρείτε, να παίζετε τα παιχνίδια με τους κλινικάρχες, όταν σας λέγαμε ότι είχατε υποχρέωση να ενισχύσετε το ΕΣΥ, έβγαινε ο εκπρόσωπός σας ο κ. Πέτσας και έλεγε ότι εμείς δε θα πετάξουμε τα λεφτά που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ενισχύοντας τις ΜΕΘ.

Και σήμερα έρχεστε και κάνετε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού; Γιατί σήμερα; Γιατί όχι χτες, την περασμένη εβδομάδα όλο το περασμένο διάστημα; Διότι είχατε συνειδητή επιλογή να αφήσετε στην τύχη του το Εθνικό Σύστημα Υγείας.. Και είστε υπόλογοι απέναντι σε όλους τους πολίτες όσοι θα χρειαστούν, ο μη γένοιτο, κρεβάτια στις μονάδες ΜΕΘ  και δεν θα βρίσκουν! Διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε συνειδητά το ΕΣΥ στο έλεός του.

Η τροπολογία που φέρατε πριν λίγο είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Τι σας εμπόδιζε όλο αυτό το διάστημα; Είχατε οικονομική στενότητα; Δημοσιονομικούς περιορισμούς; Για τις τράπεζες τρέχετε και κάνετε ό,τι σας υπαγορεύουν οι τραπεζίτες. Δεν είχατε κανένα εμπόδιο. Ήταν επιλογή σας!

Άρα τα όσα υφίσταται και θα υποστεί ο ελληνικός λαός από το Σάββατο και μετά είναι αποκλειστικά δική σας πολιτική,  ηθική και ιστορική ευθύνη! Ό, τι μέλλεται να βρει μπροστά του ο λαός, δε διορθώνονται, ούτε με νόμο, ούτε με προσλήψεις ούτε με διορθωτικές κινήσεις γιατί αφορούν τη ζωή. Κι όταν φύγει η ζωή δεν επιστρέφει! Είστε υπόλογοι κύριε Κικίλια!  Οφείλετε κατ ελάχιστον συνεχή συγγνώμη από τον ελληνικό λαό! Γιατί τον εγκαταλείψατε στην τύχη του. Κι αυτόν, και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και όλες τις δομές υγείας!"

 

"Ξέρετε τι θα γράψει για εσάς η ιστορία κ. Κικίλια; Ό,τι ακριβώς και η τροπολογία σας: Εκπρόθεσμος!"

 Απαντώντας στον υπουργό Υγείας -ο οποίος παίρνοντας το λόγο ουδέποτε απάντησε στο ερώτημα που του έθεσε ο Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως προς το γιατί εγκατέλειψε η κυβέρνηση το ΕΣΥ και γιατί προβαίνει σε κατόπιν εορτής  προσλήψεις , ει μη μόνον αναλώθηκε κηρύγματα περί εθνικής και συλλογικής προσπάθειας και προσωπικής φύσης σχόλια- ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε τα εξής:

Όντως είναι φορές που διαπιστώνει κανείς ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μιλούσατε επί 10 λεπτά, αναφερθήκατε σε όλα,  κάνετε προσωπικές επιθέσεις ξεχνώντας ότι είστε, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές υπουργός της χώρας και το ένα ερώτημα που είναι στα χείλη όλων των πολιτών δεν τολμήσατε, όχι να απαντήσετε, ούτε να πλησιάσετε: Γιατί σήμερα κύριε Κικίλια;  Γιατί όχι τον περασμένο μήνα; Γιατί όχι όλο το προηγούμενο διάστημα; Αυτό είναι το αμείλικτο ερώτημα πάνω από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και εσάς προσωπικά! Θα ήταν πολύ βολικό για εσάς να πιστεύετε ότι όταν σας δείχνουν το φεγγάρι μπορείτε να ξεφύγετε κοιτώντας το δάχτυλο! Όμως η αλήθεια είναι αμείλικτη σε ό,τι σας αφορά. Και αυτή η αλήθεια είναι στο στόμα  όλων των στελεχών των μονάδων υγείας. Πηγαίνετε ξανά στα νοσοκομεία, διαβάστε τις ανακοινώσεις της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών που σας κρούουν τον κώδωνα.

Ξέρετε τι θα γράψει για εσάς η ιστορία κύριε Κικίλια; Ό,τι ακριβώς γράφει η τροπολογία σας: Εκπρόθεσμος! Και η αλήθεια δεν είναι ότι αυτή η τροπολογία είναι εκπρόθεσμη για τυπικούς λόγους, αλλά ότι είστε πολιτικά εκπρόθεσμοι με αυτό που κάνετε σήμερα!

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα