ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22 Οκτωβρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: «Έχετε φέρει την πανδημία δύο μήνες πιο μπροστά»

Βρισκόμαστε μόλις στα μέσα του φθινοπώρου και η διασπορά της νόσου στην ελληνική κοινωνία καλπάζει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες -που σέβονται τον εαυτό τους και τον όρκο τους- ο έλεγχος χάθηκε τον Ιούλιο, όταν και είχαμε την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην πατρίδα μας.

Ήταν τότε που -όπως επίσημα ομολόγησαν- έκρυβαν τα κρούσματα στα νησιά. Ήταν τότε που έπρεπε κι ακόμη μπορούσαν να προλάβουν τις απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού στα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που επικράτησαν από το Σεπτέμβριο. Ήταν τότε που ο Μαρκουλάκης ευχαριστούσε δημοσίως τον Μητσοτάκη επειδή παραβίασε τις οδηγίες των επιστημόνων και του έκανε το ρουσφέτι του. Ήταν τότε που ο Κουμουτσάκος κοινωνούσε μπροστά στις κάμερες και ο Χαρδαλιάς έσκυβε στο ράσο του παπά στην Καρδίτσα χωρίς μάσκα. Ήταν τότε που απλώς απολάμβαναν τις διακοπές τους, αυτοθαυμαζόμενοι και καταχειροκροτούμενοι από τα ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα».

Σήμερα είναι φανερό πως έχουν χάσει τον έλεγχο καθιστώντας ουσιαστικά την πανδημία μη διαχειρίσιμη. Το μόνο που ακόμη δεν γνωρίζουμε (και μακάρι να μην το μάθουμε ποτέ) είναι το πότε θα καταρρεύσει το ΕΣΥ, ποια θα είναι εκείνη η μέρα που θα πρέπει κάποιοι ασθενείς να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά δεν θα υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι.

Παρακολουθείστε το σχετικό απόσπασμα από τη Βουλή:

video

Περισσότερα άρθρα