ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

9 Οκτωβρίου 2020

Κύρια σημεία της συνέντευξης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Ραγκούση στην εκπομπή “οι αταίριαστοι” στον ΣΚΑΙ.

Μπροστά της η κυβέρνηση έχει δύο δρόμους:
Ή θα προστατεύσει τα πολιτικά δικαιώματα της Χ.Α. και δεν θα φροντίσει να της αποστερηθούν ή θα καταφύγει σε αυτό που εχθές της προτείναμε, το οποίο αρνήθηκε. Δηλαδή θα τροποποιήσει την εκλογική νομοθεσία.
Δεν έχει άλλο δρόμο εκτός και αν θέλει να προστατεύσει τη Χ.Α.

-Με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα αδικήματα όπως αυτά που καταδικάσθηκε προχθές η Χ.Α, δηλαδή ως εγκληματική οργάνωση, θα οδηγούν στη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων όχι μέσω του Ποινικού Κώδικα, αλλά μέσω της εκλογικής νομοθεσίας.

-Και αυτό που σας λέω δεν είναι ερμηνεία,ούτε πληροφόρηση.
Είναι γραμμένο στην αιτιολογική έκθεση του Νέου Ποινικού Κώδικα.

-Δηλαδή όταν αφαιρέθηκε η πρόβλεψη για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε αυτές τις περιπτώσεις των εγκλημάτων, προβλέφθηκε αυτό πλέον πρέπει να ορίζεται από την εκλογική νομοθεσία.

-Η χθεσινή μας τροπολογία λοιπόν εκεί ακριβώς απέβλεπε.

-Να διαμορφωθεί στην εκλογική νομοθεσία πια η πρόβλεψη, ότι οι εγκληματίες της Χ.Α και όποια άλλη εγκληματική οργάνωση καταδικαστεί γι'αυτό στο μέλλον θα πρέπει να στερείται τα πολιτικά της δικαιώματα.

-Αυτός που έχει άδικο, είναι ο γκεμπαιλισμός της κυβέρνησης, ο οποίος από εχθές έχει αποδυθεί σε ένα αδιανόητο προπαγανδιστικό μηχανισμό για να πει ότι η Χ.Α. δεν στερήθηκε τα πολιτικά της δικαιώματα,εξ'αιτίας του ΠΚ του Σύριζα. Αυτό είναι ψευδέστατο και γκεμπαιλικής έμπνευσης,παντελώς ανακριβές.

-Αυτός που από χθες είναι απολύτως εκτεθειμένος είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση και οι τρεις Υπουργοί του που τοποθετήθηκαν στη Βουλή, οι οποίοι αρνήθηκαν να αποδεχθούν την τροπολογία που καταθέσαμε για την υπαγωγήτης εκλογικής νομοθεσίας στην πρόβλεψη,ότι θα πρέπει να στερηθούν τα πολιτικά δικαιώματα της Χ.Α.

-Το μείζον,είναι ότι εχθές η κυβέρνηση αρνήθηκε να επιβληφεί αυτή η τροποποίηση στην εκλογική νομοθεσία.
Ήρθε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και διατύπωσε την άρνηση της κυβέρνησης και άρα προστάτευσε η κυβέρνηση μέχρι και εχθές το βράδυ τα πολιτικά δικαιώματα της Χ.Α.
Αυτή είναι η πολιτική αλήθεια για τις δηλώσεις που έκανε.

-Αυτός που έχει την ευθύνη και τώρα που μιλάμε προστατεύονται τα δικαιώματα της Χ.Α. επαναλαμβάνω είναι και η κυβέρνηση που αρνήθηκε να ψηφίσει τη δική μας τροπολογία ή και άλλων κομμάτων που στην πορεία της χθεσινής συνεδρίασης αναγκάστηκαν να μπουν στη δική μας γραμμή.

-Η κυβέρνηση εχθές κατ'αρχάς μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης στην αρχική τοποθέτηση είπε ότι θα τροποποιήσει τον ΠΚ ξανά,θα επαναφέρει τη ρύθμιση.
Άν αυτό το κάνει τότε τα πολιτικά δικαιώματα της Χ.Α.δεν θα στερηθούν από τη Χ.Α.

Από εχθές την ευθύνη έχει η κυβέρνηση.

video

Περισσότερα άρθρα