ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22 Σεπτεμβρίου 2020

Άρον άρον υποχώρηση Πιερρακάκη μετά από παρέμβαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Άλλαξε τον τίτλο του νομοσχεδίου ψηφιακής πολιτικής, κατέπεσε η προσπάθεια κατασκευής κυβερνητικών και νομοθετικών fake news

Έπειτα από πίεση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποχώρησε στο καίριο ζήτημα του τίτλου του νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στη Βουλή και αφαίρεσε από τον τίτλο την λέξη «κώδικας».

Στην παρέμβαση του πριν την κυβερνητική υποχώρηση ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης τόνισε «αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι πως η Βουλή θα καταστεί συνυπεύθυνη στην παραγωγή fake news, δηλαδή της παραπλάνησης των πολιτών. Και μάλιστα πρόκειται για νομοσχέδιο ψηφιακής διακυβέρνησης. Να αποκαταστήσετε την νομοθετική και συνταγματική τάξη».

Επισήμανε ότι πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών και οπωσδήποτε να αφαιρεθεί από την ονομασία του νομοσχεδίου η λέξη «Κώδικας».

Τέλος, υπενθύμισε πως η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής διαπίστωσε πως ενώ συζητάμε για την νομοθέτηση του προσωπικού αριθμού των πολιτών, δεν έχει ληφθεί ακόμα η γνωμάτευση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ζήτημα που είναι πάρα πολύ σοβαρό!

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα