ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

6 Σεπτεμβρίου 2020

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση σχετικά με τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου για την αντισυνταγματικότητα του νέου Νόμου για τις πορείες.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη διακαώς επιθυμούσε να λερώσει τα χέρια της με μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές διατάξεις, προκειμένου να εμποδίσει την ελεύθερη και διαφορετική έκφραση των πολιτών, μέσα από το Νόμο για την καταστολή των δημοκρατικών συγκεντρώσεων.

Από την πρώτη στιγμή τους προειδοποιήσαμε ότι αυτό που επιχειρούν να θεσπίσουν, θα καταπέσει και στην κοινωνία και στα ανώτατα δικαστήρια.

Η πρώτη επιβεβαίωσή μας, επισημοποιήθηκε ήδη με την από 3 Σεπτεμβρίου 2020, γνωμοδότηση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, η απαιτούμενη από το Νόμο σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα πρωτοδικών για τη διάλυση μιας δημοκρατικής συγκέντρωσης (άρθρο 10 παρ.3), αντίκειται στο άρθρο 89 παρ.3 του Συντάγματος κι επομένως δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Ας συνεχίσουν λοιπόν τους θεατρινισμούς και τις προετοιμασίες εφαρμογής ενός- επισήμως πλέον-αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού νόμου. Κακό του κεφαλιού τους.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα