ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

11 Αυγούστου 2020

Δήλωση Γιάννη Ραγκούση για τη νέα αδειοδότηση της Oil One από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δήλωση του βουλευτή Β´ Πειραιά για τη νέα αδειοδότηση της Oil One από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο ένας υπουργός του κ. Μητσοτάκη - ο κ. Χατζηδάκης - δήλωνε ψευδόμενος την Άνοιξη πως δήθεν δεν γνώριζε τίποτε για το πρόβλημα με τις ρυπογόνες οσμές στη Δραπετσώνα.

Ο άλλος υπουργός του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Πλακιωτάκης - ψευδόμενος κι αυτός - προχωρά κανονικά την αδειοδότηση της Oil One να διοχετεύει επεξεργασμένα απόβλητα στη θάλασσα.

Μία αδειοδότηση, πισώπλατη μαχαιριά στις προσδοκίες των κατοίκων της Δραπετσώνας για μια καλύτερη ζωή.

Μία αδειοδότηση που εκ των πραγμάτων δυσχεραίνει εξαιρετικά τις προσπάθειες απομάκρυνσης των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από τη Δραπετσώνα.

Μία αδειοδότηση που ταυτόχρονα ωστόσο αποκαθιστά και την αλήθεια σχετικά με το ποια κυβέρνηση είναι τελικά αυτή που διαπράττει «εγκλήματα κατά της υγείας των κατοίκων της Δραπετσώνας».

Διότι ποιος μπορεί να αμφιβάλλει πλέον πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι το πραγματικό πρόβλημα για τους κατοίκους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Έναν ολόκληρο χρόνο πριν σε σχετικές συσκέψεις, καθώς και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας, είχα τονίσει ακριβώς αυτήν την αναγκαιότητα. Ότι δηλαδή δεν πρέπει να χάνεται χρόνος και πως όλες οι προσπάθειες πρέπει να στραφούν προς την κυβέρνηση.

Ελπίζω τώρα μετά και από αυτήν την εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη να μην χαθεί κι άλλος χρόνος και όλες οι προσπάθειες φορέων και κομμάτων να έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα