ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1 Ιουλίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Εισάγετε ένα νέο είδος εγκληματία... του πολίτη-διαδηλωτή.

Με το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί την ποινικοποίηση της άσκησης του δικαιώματος συμμετοχής στις διαδηλώσεις τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αφοπλίσεις τους πολίτες από το δικαίωμα τους να διεκδικούν. Αποδόμησε ένα προς ένα τα επιχειρήματα που εγείρει η κυβερνητική πλειοψηφία τονίζοντας ότι με το προεδρικό διάταγμα Ν. Δένδια το 2013 υπήρχε ήδη σε λειτουργία ο περιορισμός στο πεζοδρόμιο για τις μικρές διαδηλώσεις των 50 ατόμων.

Επιδιώκετε την ποινικοποίηση του συνταγματικού δικαιώματος συμμετοχής στις διαδήλωσης. Καθιστάται την ηγεσία της Αστυνομίας σε απόλυτο αφεντικό κάτι που δεν συναρτάται με ένα κράτος δικαίου. Στην πραγματικότητα εισάγετε ένα νέο είδος εγκληματία είπε ο Γ. Ραγκούσης δίπλα στο δολοφόνο, τον λαθρέμπορο, το βιαστή, τον καταχρηστή εισάγετε τον πολίτη-διαδηλωτή που αν συμμετέχει σε μια πορεία διαμαρτυρίας απειλείται με ποινή φυλάκισης». 

Τι θα κάνετε αν είναι μια διαδήλωση μαθητών, ανθρώπων ΑΜΕΑ, συνταξιούχων; ρώτησε ο κ. Ραγκούσης υπογραμμίζοντας ότι το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να κάνει μια "προληπτική διαχείριση της οικονομικής κρίσης που έρχεται".

Ειδικότερα, στις προσωπικές βολές που εκστόμισε εναντίον του, μέσω ρ/δ η Σ. Βούλτεψη ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε δηκτικά: «επί χούντας ήμουν πιτσιρίκι δεν έκανα αντίσταση όπως ο Κυρ. Μητσοτάκης» υπενθύμισε την απίστευτη ρήση του πρωθυπουργού ότι ήταν «πολιτικός εξόριστος» στην κούνια του στο Παρίσι!

Τέλος ο Γ. Ραγκούσης κάλεσε τη Σ. Βούλτεψη να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη αλλιώς ο νοών νοείτω.

Η Σοφία Βούλτεψη έλαβε το λόγο και υποστήριξε ότι δεν αναφερόταν προσωπικά αλλά στην ανακοίνωση του κ. Ραγκούση. Δια του λόγω το αληθές, ιδού το απόσπασμα από το ΣΚΑΙ και το τι ακριβώς είπε η κ. Βούλτεψη στο ρ/δ του ΣΚΑΙ το πρωί.

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα