ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

17 Απριλίου 2020

Γ.Ραγκούσης: Η οικονομία χρειάζεται τώρα εμβόλιο "κεϋνσιανισμού".

Αναφερόμενος στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής είπε ότι βάλαμε πλάτη στα μέτρα, αλλά “το μένουμε σπίτι δε σημαίνει ότι μένουμε και άφωνοι”

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης στην οικονομία με εμβόλιο “κεϋνσιανισμού” ζήτησε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας στον ΕΡΤ, ο Γ. Ραγκούσης έκανε λόγο για την “τσακισμένη” οικονομία που θα βρούμε μετά από την κρίση της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η οικονομία δε θα βγει μόνη της από την κρίση, αλλά χρειάζεται παρεμβάσεις από το κράτος.

Περιέγραψε κάποια από τα ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι πολίτες όπως τα δάνεια, οι δυσθεώρητοι τόκοι υπερημερίας, τα ενοίκια, οι μηδενική τζίροι κτλ, και αναρωτήθηκε ποιος θα καλύψει μέχρι τον Μάιο, τους μικροϊδιοκτήτες.

Ο Γ. Ραγκούσης επισήμανε και τους κινδύνους που απορρέουν από το γεγονός ότι φέτος δε έχουν τουριστική σεζόν όπως τη γνωρίζαμε και το οικονομικό πλήγμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους εργαζόμενους, που όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, “έχουν οδηγηθεί στην ανεργία”, ενώ οι προβλέψεις για το ποσοστό της ανεργίας είναι χειρότερα και από την εποχή των μνημονίων.

Ο Γ Ραγκούσης, παρέθεσε επίσης ένα χρονολόγιο εξελίξεων σε σχέση με ταξίδια που έγιναν από την Ιταλία προς την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας την “ένοχη ολιγωρία” της κυβέρνησης αφού οι πτήσεις από Ιταλία δεν απαγορεύτηκαν έγκαιρα.

"Η κυβέρνηση είχε τα αντανακλαστικά να ματαιώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά όχι τις πτήσεις από Ιταλία” σχολίασε με νόημα ο βουλευτής.

Υπενθυμίζοντας μάλιστα και το πόσο άργησαν να κλείσουν οι εκκλησίες, ενώ ήδη μετρούσαμε 351 κρούσματα και 4 νεκρούς.

Κληθείς να σχολιάσει τον κ. Τσίορδα, ο Γ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι ο επιστήμονας σηκώνει μεγάλο βάρος για την καλύτερη διαχείριση της κρίσης, αλλά “οι αποφάσεις είναι πολιτικές”.

Τέλος αναφέρθηκε στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βάλαμε πλάτη στα μέτρα, αλλά “το μένουμε σπίτι δε σημαίνει ότι μένουμε και άφωνοι”.

video

Περισσότερα άρθρα