ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

20 Φεβρουαρίου 2020

Γ. Ραγκούσης: Οικοδομούν σικελικό και όχι επιτελικό κράτος (video)

«Θέλουμε ως προανακριτική επιτροπή να έρθουν όλοι να καταθέσουν, αρκεί να τηρηθεί ο νόμος. Όταν προσπαθούν να άρουν το καθεστώς προστασίας, προσπαθούν να παραβιάσουν το νόμο»

«Επιδιώκουν όχι να πάρουν καταθέσεις αλλά να αποκαλύψουν τα πραγματικά ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων και να τους δώσουν βορά σε κάθε ένα που θέλει να τους τιμωρήσει και να τους εκδικηθεί» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης αναφορικά με τη στάση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής.

«Αυτό που κάνει η σικελική μαφία. Δεν τους ενδιαφέρουν οι μαρτυρικές τους καταθέσεις και τα στοιχεία» επισήμανε το μέλος της Επιτροπής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε ο Γ. Ραγκούσης το καθεστώς προστασίας προβλέπεται από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από την ελληνική δικαιοσύνη.

«Για να αντιμετωπίσουν βαριά εγκλήματα διαφθοράς, κυρίως πολιτικών προσώπων, κρατικών αξιωματούχων, ακόμη και επιχειρηματιών, έχει θεσμοθετηθεί ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα» ανέφερε ο Γιάννης Ραγκούσης και τόνισε ότι η λογική της κυβερνητικής πλειοψηφίας «δεν ανήκει στο ελληνικό κράτος δικαίου, ανήκει στη σικελική λογική, στη λογική της μαφίας».

«Θέλουμε ως προανακριτική επιτροπή να έρθουν όλοι να καταθέσουν, αρκεί να τηρηθεί ο νόμος. Όταν προσπαθούν να άρουν το καθεστώς προστασίας, προσπαθούν να παραβιάσουν το νόμο. Δεν τους ενδιαφέρει η αποκάλυψη της αλήθειας» τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, «το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σαμαρά είναι ότι τελικά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν τη διάθεση να φτιάξουν στην Ελλάδα επιτελικό κράτος, οικοδομούν σικελικό κράτος».

Ερωτηθείς για τη στάση του το ΚΚΕ, ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι το κόμμα δεν έχει ψηφίσει κανέναν από τους νόμους, καθώς έχει μία πάγια σταθερή άποψη εναντίον του θεσμού του προστατευόμενου μάρτυρα. «Εσείς είστε οι μόνοι που ψηφίσατε το νόμο και όταν ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί και θεωρείτε ότι μπορεί να πλήξει δικά σας στελέχη, μετατρέπετε το επιτελικό σας κράτος σε επιτελικό» υπογράμμισε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ Δ. Μαρκόπουλο.

video

Περισσότερα άρθρα