ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22 Δεκεμβρίου 2019

Ραγκούσης-Καλαματιανός σε Συνήγορο του Πολίτη.

Ο Γ. Ραγκούσης και ο Δ. Καλαματιανός εξέφρασαν στον Συνήγορο του Πολίτη την ανησυχία τους για τα αυξανόμενα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών, και δήλωσαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος, ζήτησαν από τον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής, Ανδρέα Ποττάκη, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον τομέα Δικαιοσύνης, Διονύσης Καλαματιανός. 

   «Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε με τον Συνήγορο του Πολίτη τις ανησυχίες μας αυτές και να ζητήσουμε την παρέμβασή του για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο νόμος», δήλωσε ο κ. Καλαματιανός, έπειτα από τη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη. «Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την κλιμάκωση της αυθαιρεσίας της βίας και της καταστολής των αστυνομικών οργάνων», είπε, προσθέτοντας ότι «η παραβίαση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων είναι ευθεία επίθεση στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας και είναι αναγκαίο να καταδικαστεί από όλους» και πως «τέτοια φαινόμενα αντιβαίνουν στο κράτος δικαίου, αντιβαίνουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία».

   «Είμαστε εδώ για τρεις λόγους», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης: «Γιατί έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Συνήγορο του Πολίτη. Γιατί τα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα έχει παρουσιαστεί και ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο από την ίδια την κυβέρνηση που επιχειρεί διαρκώς να συγκαλύψει αυτά τα κρούσματα έκνομης αστυνομικής βίας, αδιαφορώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Σύνταγμα, τους νόμους». 

   Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι «εμείς πιστεύουμε σε μια σύννομη αστυνομία και όχι σε μια έκνομη αστυνομία». Πιστεύουμε, συνέχισε, ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να προκαταλαμβάνει τα πορίσματα των ερευνών -που είτε θα διεξαχθούν στο εσωτερικό της αστυνομίας είτε πολύ περισσότερο από τον Συνήγορο του Πολίτη-, σπεύδοντας να κάνει δηλώσεις, όπως έκανε η κυβέρνηση ότι δήθεν όλα έχουν γίνει όπως έπρεπε να έχουν γίνει από πλευράς επιμέρους αστυνομικών δυνάμεων». 

Τόνισε ότι «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον ΣτΠ, τα κρούσματα αστυνομικής βίας έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και ταυτόχρονα έχει παρουσιαστεί και ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο από την ίδια την κυβέρνηση που επιχειρεί διαρκώς να συγκαλύψει αυτά τα κρούσματα, αδιαφορώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Σύνταγμα και τους νόμους». 

σύνδεσμος

Περισσότερα άρθρα