ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

10 Ιουνίου 2019

Παραδοχή Γεωργαντά για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων επί Σύριζα (βίντεο)

Θέλοντας να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για διόγκωση του δημοσίου έστησε ένα αφήγημα πάνω στους μετακλητούς υπαλλήλους ωστόσο αναγκάστηκε μετά την έκθεση των πραγματικών στοιχείων από τον Γιάννη Ραγκούση τελικά να παραδεχθεί την αλήθεια.

Μετά την επισήμανση του πρώην υπουργός Εσωτερικών και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Ραγκούση στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ότι όσα ισχυρίζεται ο κ. Γεωργαντάς και η Ν.Δ. είναι ανακριβή και ψευδή και την παρουσίαση των πραγματικών δεδομένων ο τομεάρχης της Ν.Δ. για τα θέματα Δημόσιας Διοίκησης κ. Γεωργαντάς παραδέχθηκε το ουσιώδες ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι λιγότεροι επί ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=dgOkI-H4Q7M

«Ανακριβές ότι διογκώθηκε το κράτος και δεν μπορεί να προέρχεται από τα χείλη της Ν.Δ. η οποία βούλιαξε το ελληνικό κράτος με την υπερδιόγκωση του το 2009 και οδήγησε σε έλλειμμα 15%.»

«Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κατά 10.000 λιγότεροι από ότι ήταν όταν παρέδωσαν την κυβέρνηση το 2015. Οι συμβασιούχοι είναι ορισμένου χρόνου και αυτοί που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πάνω κάτω ίδιοι με αυτούς που ήταν».

«Το κρίσιμο όμως είναι ότι στις 31.12.2018 οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι λιγότεροι κατά 10.000» και αυτό είναι το πραγματικό στοιχείο διευκρίνισε ο πρώην υπουργός.

Ειδικότερα για την αύξηση του μισθολογικού κόστους εξήγησε ότι:

«Το μισθολογικό κόστος έχει να κάνει με άλλες διαδικασίες που προκύπτει από την ωρίμανση την μισθολογική που συνεπάγεται αύξηση μισθολογικού κλιμακίου για κάθε δημόσιο υπάλληλο που παραμένει. Δηλαδή ο υπαξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων που γίνεται στρατηγός θα πάρει περισσότερα χρήματα».

Πηγή:

AΥΓΗ

Περισσότερα άρθρα