ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

7 Ιανουαρίου 2018

Aνάρτηση Γ.Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκίνησε ο 9ος χρόνος της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που μας έπληξε μεταπολεμικά.

Οι επόμενοι μήνες εγκυμονούν καθοριστικές, για τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αποφάσεις. Ιδίως για τους αβοήθητους Έλληνες καθώς και για εκείνους που παράγουν και δημιουργούν.

Μνημόνιο, Χρέος, FYROM, είναι ανοιχτά εθνικά ζητήματα για τα οποία οι αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν, ούτως ή άλλως, εντός του 2018. Εθνικά και κοινωνικά, δηλαδή για όλους μας, οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αποδειχθούν είτε ευνοϊκές, είτε ακόμη και αρνητικές. Πρόκειται για στρατηγικής σημασίας αποφάσεις, που ως εκ τούτου απαιτούν εθνική υπευθυνότητα, εθνική εγρήγορση και εθνική στρατηγική. Εθνική στρατηγική ως ιστορική υποχρέωση, ως πολιτικό καθήκον.

Η αρχική πολιτική ευθύνη, δηλαδή η πρωτοβουλία, για τη διαμόρφωση συνθηκών εθνικής συναίνεσης, ανήκει στην κυβέρνηση. Η υπόλοιπη ευθύνη στην αντιπολίτευση.

Φτάνουμε σε ένα σημείο, ιστορική καμπή, στο οποίο μπορούσαμε να είχαμε φτάσει νωρίτερα εάν δεν είχαν δεσπόσει ανερμάτιστες κι ανεύθυνες πολιτικές αντιλήψεις.

Ας μην επαναληφθούν τα ίδια ιστορικά λάθη. Με όραμα και πίστη ότι η επόμενη Ελλάδα θα είναι μια προοδευτική χώρα, μπορούμε με αισιοδοξία να κοιτάμε στο μέλλον.

Περισσότερα άρθρα