Ξεκινάμε τη μεγάλη αλλαγή
στο πολιτικό σύστημα

ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

με προτεραιότητα τους νέους και
τις παραγωγικές ηλικίες

Ονοματεπώνυμο
Email
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

17 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Η περασμένη Κυριακή ήταν μια μεγάλη, ιστορική στιγμή για την προοδευτική παράταξη.

Όλα ξεκίνησαν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όταν συναντηθήκαμε για τον κοινό στόχο της ίδρυσης του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς

Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουμε ποτέ ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας. Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό.

Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση: Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική και ενωμένοι θα τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός.

Αυτές τις μέρες, που ξαναγεννιέται η μεγάλη προοδευτική παράταξη, μετά από ουσιαστική και σε  βάθος συζήτηση, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε, χωρίς καμία καθυστέρηση, για την επόμενη μέρα της παράταξης και για να ανταποδώσουμε την τιμή στους 210.000 προοδευτικούς πολίτες που δήλωσαν ήδη παρόντες στη νέα μας πορεία.

Περισσότερα εδώ

13 Νοεμβρίου 2017

Μήνυμα του Γιάννη Ραγκούση σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Περισσότερα εδώ

12 Νοεμβρίου 2017

Μήνυμα του Γιάννη Ραγκούση για τη συμμετοχή στις εκλογές του Νέου Προοδευτικού Φορέα.

Περισσότερα εδώ

11 Νοεμβρίου 2017

Απαντώντας στο ερωτηματολόγιο του Προύστ και στο δημοσιογράφο Κώστα Μορφίρη ...

Απαντώντας στο ερωτηματολόγιο του Προύστ και στο δημοσιογράφο Κώστα Μορφίρη ...

https://www.klik.gr/gr/el/greece/giannis-ragkousis-sinenteuksi/

Περισσότερα εδώ

5 Νοεμβρίου 2017

Άρθρο του ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ στην εφημερίδα ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, Κυριακή 5/11/2017

ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ.

Την επόμενη Κυριακή πραγματοποιούνται οι εκλογές για τον επικεφαλής της προοδευτικής παράταξης. Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για το σημαντικότερο γεγονός που έχει συμβεί στο χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Ίσως, να ισχύει η άποψη που έχει από αρκετούς διατυπωθεί, ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για την αναγέννηση του χώρου. 

Περισσότερα εδώ

5 Νοεμβρίου 2017

Σκύδρα 3/11

Μεγάλη τιμή, μεγάλη έκπληξη, αυτό που συνέβη στη Σκύδρα.

Περισσότερα εδώ

5 Νοεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη 1/11

1/11 στη Θεσσαλονίκη, σε μια κατάμεστη αίθουσα, με μεγάλη έκπληξη την παρουσία της νέας γενιάς. Ο μαραθώνιος συνεχίζεται...
#agendaRagkousi

Περισσότερα εδώ

5 Νοεμβρίου 2017

Πάτρα 25/10/2017

25/10 στην Πάτρα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, συζητήσαμε για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη και για όλα όσα έχουμε μπροστά μας.

Περισσότερα εδώ

31 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ: ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤHΝ ΚΡΥΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το μείζον θέμα της κρυφής συμφωνίας Γεννηματά - Θεοδωράκη, ο κος Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε: 

Μεγάλη και δυσάρεστη η χθεσινοβραδινή έκπληξη που προκάλεσαν η Φ. Γεννηματά και ο Στ. Θοδωράκης όταν αποκάλυψαν κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ότι, ερήμην όλων μας, έχουν κρυφά συμφωνήσει την παράλληλη λειτουργία των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμίου και μετά τις εκλογές στις 12 Νοεμβρίου.

Η κρυφή αυτή συμφωνία έγινε στην πλάτη των πολιτών που καλούνται να μετέχουν στην ίδρυση ενιαίας παράταξης. Βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις όλων για τη γέννηση μιας ενιαίας προοδευτικής παράταξης στις 12 Νοεμβρίου.

Περισσότερα εδώ

29 Οκτωβρίου 2017

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Χόνδρο στις 29/10/2017.

Σας παραθέτουμε το πλήρες το κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Χόνδρο στις 29/10/2017.

1. Έχετε κάνει σημαία της προεκλογικής σας εκστρατείας το να αποκλείσει ο νέος φορέας κάθε συνεργασία με τη ΝΔ. Επιμένετε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης δεν πετύχει αυτοδυναμία δεν θα πρέπει το νέο κόμμα να συνδράμει ώστε να υπάρξει κυβέρνηση;

Κατ' αρχάς ήμουν βέβαιος για τη λυσσαλέα αντίδραση όσων έχουν επενδύσει τις πάσης φύσεως προσωπικές τους προσδοκίες στον κ. Μητσοτάκη. Αλλά δεν με επηρεάζει. Έχω κάνει σημαία μου την εθνική ανάγκη να δημιουργήσουμε μια μεγάλη παράταξη η οποία ως αξιωματική αντιπολίτευση θα οδηγήσει σε στρατηγική ήττα τον ΣΥΡΙΖΑ του Πάνου Καμμένου. Έχω κάνει σημαία μου την ανάγκη να απαλλαγούμε από τον κομπλεξισμό του μικρού κόμματος που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και να ξαναβρούμε την περηφάνια που είχαν οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ, τελευταία φορά το 2009. Η δήθεν αγωνία για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη είναι στην πραγματικότητα η αγωνία 1000 κρατικοδίαιτων στελεχών που κεντρικό θέμα στο μυαλό τους έχουν τα κρατικά αξιώματα και τους μισθούς που συνεπάγονται. Το επερχόμενο δίλημμα είναι ή εμείς ή ο ΣΥΡΙΖΑ του Π. Καμμένου. Όποιος προωθεί την ιδέα της εκ νέου υποταγής μας στη Νέα Δημοκρατία, στην πραγματικότητα προωθεί την ιδέα της διατήρησης του ΣΥΡΙΖΑ ως ηγεμονικής πολιτικής δύναμης στον προοδευτικό χώρο για τα επόμενα 10 χρόνια. Ουσιαστικά προωθεί την ιδέα της «εποχής Τσίπρα στην Ελλάδα», αφού θα είναι ο μοναδικός που θα εισπράττει πολιτικό όφελος από τη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη κι έτσι νομοτελειακά θα επανεκλεγεί αργά ή γρήγορα.

Περισσότερα εδώ

20 Οκτωβρίου 2017

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/10/17 ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/10/17 στις 7 το απόγευμα ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ θα επισκεφθεί τον ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ, θα συναντηθεί με την Δημοτική Αρχή και θα συνομιλήσει με πολίτες.

Περισσότερα εδώ

19 Οκτωβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: από τη μια εξαγγελία συγκυβέρνησης... με μισόλογα από την κ. Γεννηματά, από την άλλη καθαρά λόγια: όχι συγκυβέρνηση με Κ. Μητσοτάκη από τον Γ. Ραγκούση

«Από τη μια εξαγγελία συγκυβέρνησης... με μισόλογα, από την άλλη καθαρά λόγια:  Όχι συγκυβέρνηση με Κ. Μητσοτάκη»

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας στο παρακάτω link στο youtube:

http://youtu.be/zdSGedbDOr8 

ή μέσα από το Facebook του Γιάννη Ραγκούση:

https://www.facebook.com/giannisragkousis/videos/10214484058352245/

Περισσότερα εδώ

18 Οκτωβρίου 2017

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Προοδευτικής Παράταξης ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 και την εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στους δημοσιογράφους Νίκο Μερτζάνη και Μάριον Μιχελιδάκη.

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Προοδευτικής Παράταξης ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 και την εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στους δημοσιογράφους Νίκο Μερτζάνη και Μάριον Μιχελιδάκη.

Σας παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

-- η συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ είναι από μόνη της ένα θετικό γεγονός.

Περισσότερα εδώ

TΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ;

Να βοηθήσω ως εθελοντής

Να βοηθήσω ως εθελοντής

Να στείλω την ιδέα μου

Να στείλω την ιδέα μου

Να συνδιοργανώσω ένα γεγονός

Να διοργανώσω μία συνάντηση

Να βοηθήσω ως χορηγός

Να βοηθήσω ως χορηγός

Εσύ; Έρχεσαι μαζί μας;

Ονοματεπώνυμο
Email
 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ