Ξεκινάμε τη μεγάλη αλλαγή
στο πολιτικό σύστημα

ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

με προτεραιότητα τους νέους και
τις παραγωγικές ηλικίες

Ονοματεπώνυμο
Email
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22 Απριλίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της δεξιάς ατζέντας. Όχι σε ένα νέο ιστορικό λάθος "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος" Θα πω καθαρά τη γνώμη μου για τον Κλεισθένη 1, μόλις μάθουμε το νομοσχέδιο

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Γ. Ραγκούσης στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και τη δημοσιογράφο κυρία Μαρίνα Μάνη.

Ο «Ανένδοτος» που κήρυξε η Φώφη Γεννηματά προβάλλεται ως αναγκαίος για να μπείτε «σφήνα» ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ και να εισπράξετε τις απώλειές τους. Έχει βάση;

Η προσπάθεια ενός κόμματος να αποφύγει την αυτοτοποθέτησή του είτε στην προοδευτική είτε στην συντηρητική παράταξη είναι μάταιη. Οι μεγάλες παρατάξεις διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, διαχρονικά ήταν πάντοτε δύο. Ούτε τρεις ούτε τέσσερις. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου ήμασταν μέλη η συντριπτική πλειονότητα στο Κίνημα Αλλαγής, ήταν από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ξεκάθαρο ως προς την τοποθέτησή του στην Αριστερά. Οι μεταμοντέρνες αποϊδεολογικοποιημένες λογικές, που εξομοιώνουν την συντηρητική με την προοδευτική παράταξη, απλώς υποκρύπτουν ιδιοτελείς προσωπικές στρατηγικές και πολιτικές καριέρες χωρίς αρχές και αξίες. Ως ΠΑΣΟΚ, μεγαλώσαμε επικρίνοντας το ΚΚΕ για το ιστορικό λάθος «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Ένα ιστορικό λάθος που το πλήρωσαν ακριβά τόσο η χώρα όσο και η δημοκρατική-προοδευτική παράταξη. Δεν είμαι διατεθειμένος να γίνω συνένοχος στη διάπραξη του ίδιου ιστορικού λάθος.

Περισσότερα εδώ

9 Απριλίου 2018

Aνάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής

Ακολουθεί ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής:
 

" Είτε στρατηγικός σας αντίπαλος, είτε "εταίρα" σας.
  Εταίρος δεν γίνεται ... όπως έχει αποδειχθεί."


Δείτε την ανάρτηση εδώ

Περισσότερα εδώ

1 Απριλίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Υπάρχει προοδευτική πλειοψηφία για την πρώτη συνταγματική μεταρρύθμιση μετά την πτώχευση

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Μιχαήλ στις 01/04/2018.

Ερ. Εκφράζετε, κύριε Ραγκούση, σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις σας, την άποψη ότι θα πρέπει να συνεργαστούν οι προοδευτικές δυνάμεις και πως αυτή θα πρέπει να είναι η στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής. Μπορείτε να εξηγήσετε τους λόγους; 

Απ. Η ερώτησή σας είναι για εμάς η μεγαλύτερη απόδειξη για την ιδεολογική σύγχυση που έχει επικρατήσει στο χώρο μας. Όπως πολλοί συνάδελφοί σας, κάνετε μία ερώτηση που κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε θέση σε μία συνέντευξη με ένα μέλος ενός κόμματος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Εάν ήθελα να ανήκω στην δεξιά παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσα να ανήκω. Κανείς δεν με οδήγησε με το ζόρι στην απόφασή μου να ενταχθώ στο ΠΑΣΟΚ. Όποιος είναι πουλί πετάει, όποιος είναι ψάρι κολυμπάει. Όποιος θέλει να ανήκει στην προοδευτική παράταξη επιλέγει να είναι προοδευτικός, όποιος θέλει να ανήκει στην δεξιά παράταξη επιλέγει να είναι συντηρητικός.

Η ιδεολογική σύγχυση ήταν καταστροφική για το χώρο μας. Οδήγησε σε πολιτικές τερατογενέσεις για να εξυπηρετηθούν προσωπικές φιλοδοξίες, μέσω ενός αδίστακτου συστήματος διαπλοκής. Ιστορικά, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, δύο κι όχι τρεις ήταν οι μεγάλες παρατάξεις. Η Αριστερά και η Δεξιά. Η προοδευτική παράταξη σε διάφορες εκδοχές και η συντηρητική. Απλά λοιπόν. Θέλω το μέλλον μας να είναι προοδευτικό, όπως ήταν και το παρελθόν μας, όχι δεξιό. 

Περισσότερα εδώ

26 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση με θέμα: Το μέλλον της Προοδευτικής Παράταξης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Περισσότερα εδώ

17 Μαρτίου 2018

Σημεία παρέμβασης Γ. Ραγκούση που κατατέθηκαν στο ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

ΠΟΥ ΠΑΜΕ?

Πίστευα και πιστεύω σε μια μεγάλη, σύγχρονη, προοδευτική παράταξη.

Σε μια παράταξη που θα προσπαθήσει να αποτελέσει τον αξιακό και πολιτικό διάδοχο και του ΠΑΣΟΚ, που για δεκαετίες αποτέλεσε ένα μεγάλο κόμμα της τάξης του 40-45%.

Νομοτελειακά το Κίνημα Αλλαγής,

ιδιαίτερα σε συνθήκες άμβλυνσης της κρίσης τα επόμενα χρόνια,

ή θα μεγαλώσει ή θα μπει σε περιπέτειες.

Βέβαιο είναι ότι δεν θα μπορέσει να επιζήσει ως ένα μικρό κόμμα, συμπληρωματική δύναμη της ΝΔ.

Οι πρώτες 100 ημέρες που παρήλθαν,

δυστυχώς έδειξαν ότι κάτι δεν ξεκίνησε καλά.

Ενώ μπορούσαμε.

Δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε τη δυναμική των 210.000 πολιτών του Νοεμβρίου

που όλοι μαζί δημιουργήσαμε,

σιγά-σιγά να κινδυνεύσει να εξασθενήσει.

Περισσότερα εδώ

7 Μαρτίου 2018

Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - European Progressive Forum

Ακολουθεί συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση, στο Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ.

Γ. Ραγκούσης: Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα πρέπει να ανοιχτούν ξανά στην κοινωνία, να βρουν την χαμένη επαφή με τις αξίες του προοδευτικού χώρου

Το σκάνδαλο Novartis αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα με πολύ σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις. Κατά την εκτίμησή σας, αποτελεί ένα από τα σκάνδαλα εξαιτίας των οποίων χρεοκόπησε η χώρα;

Την Ελλάδα μεταξύ άλλων, τη χρεοκόπησε την πενταετία 2004-2009 μια παρασιτική διαπλοκή με πρωταγωνιστές διεφθαρμένους γιάπηδες της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας στον τομέα του φαρμάκου.

Το απόστημα Νovartis αποκαλύπτει το πως η έκρηξη και της φαρμακευτικής δαπάνης οδήγησε το δημοσιονομικό έλλειμμα από 3,6% το 2004, σε 15,5% περίπου το 2009, οπότε και επήλθε η κρίση εντός ευρώ. Ταυτόχρονα συνδέεται με την ανάγκη συλλογικής αυτογνωσίας μας, αλλά και πολιτικής αυτοκριτικής διότι αποδεικνύει ότι σκάνδαλα και σπατάλες χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

Επομένως, εκτός από δικαστικό θέμα στο οποίο ενδεχομένως εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση Novartis σχετίζεται ευθέως με την προσπάθεια της χώρας να εξουδετερώσει -με τη θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων- τις αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Μνημόνιο χωρίς το οποίο η χώρα θα είχε ζήσει τη σίγουρη χρεοκοπία καθώς και την έξοδο από το Ευρώ, όπως προς τιμήν του αναγνώρισε ο κ. Χουλιαράκης πρόσφατα. Ιδού λοιπόν η πρόκληση για τη συντεταγμένη κι ευνομούμενη ελληνική πολιτεία, για το καθαρό και προοδευτικό πολιτικό σύστημα.

Υπάρχει κρίσιμη αναμέτρηση σε εξέλιξη. Θα επικρατήσει το μέτωπο της διαπλοκής και της συγκάλυψης που εκπροσωπεί την παρασιτική Ελλάδα ή θα επικρατήσει η ευρεία παράταξη του καθαρού και προοδευτικού πολιτικού συστήματος, που εκπροσωπεί το κράτους δικαίου καθώς και τους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν, τους αβοήθητους Έλληνες;

Περισσότερα εδώ

5 Μαρτίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση συμπαράταξης Λαρισαίων

«αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση και παρευρέθηκα σε μία σημαντική εκδήλωση στη Λάρισα με ομιλητές 3 αξιόλογους Δημάρχους, τον Α. Καλογιάννη της Λάρισας, τον Φώτη Αλεξάκο της Καρδίτσας και τον Λευτέρη Ιωαννίδη της Κοζάνης, που εκπροσωπούν τις δημιουργικές προοδευτικές δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση. Αυτές τις προοδευτικές δυνάμεις που βρίσκονται στον αντίποδα ενός δεξιού ανερμάτιστου εθνολαικισμού που εκπροσωπείται από ήδη υποψηφίους για τον Δήμο της Αθήνας.

Η εγγύτητα της αυτοδιοίκησης με την κοινωνία πάντοτε της επέτρεπε να φωτίζει πρώτη διεργασίες που στη συνέχεια εξελίσσονταν σε κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα.

Συζητήσαμε πολλές σημαντικές όψεις του μέλλοντος της αυτοδιοίκησης.

Η σύγκρουση παραγωγικών εναντίον παρασιτικών δυνάμεων που υπάρχει στην κοινωνία θα είναι η κυρίαρχη επερχόμενη σύγκρουση και στην αυτοδιοίκηση.

Οι πρωτοβουλίες για την ενότητα των δημιουργικών προοδευτικών δυνάμεων μόλις ξεκίνησαν».

Δείτε την ανάρτηση εδώ:

https://www.facebook.com/giannisragkousis

Περισσότερα εδώ

27 Φεβρουαρίου 2018

Ραγκούσης: Το 2018 η επίσημη Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τη γκεμπελική προπαγάνδα για το πως μπήκαμε στα μνημόνια.

Σημεία από την τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση στην εκπομπή του Σ. Κοτρώτσου "Eπόμενη Mέρα” (ΕΡΤ1) Δευτέρα 26/2 μαζί με τους δημοσιογράφους Β. Κεχαγιά και Α. Ραβανό. 

Το 2018 η επίσημη Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τη γκεμπελική προπαγάνδα για το πως μπήκαμε στα μνημόνια. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Αν η Κυβέρνηση ΝΔ 2004-2009 δεν είχε εκτοξεύσει, μεταξύ άλλων, και τη φαρμακευτική δαπάνη η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει, δεν θα είχαμε μπει στα μνημόνια.

Η ΝΔ πρώτα χρεοκόπησε τη χώρα και μετά έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους κατά των μνημονίων. Το τέρας του αντιμνημονιακού λαϊκισμού ανήκει στη ΝΔ.

Σιγά μη κάνουμε Κυβέρνηση NOVARTIS με τον κ. Κυρανάκη και τη ΝΔ του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μητσοτάκη.

Δείτε τα βίντεο: 

(1)

https://www.facebook.com/giannisragkousis/videos/10215648025210689/

(2)

https://twitter.com/gragkousis/status/968500335357636608

Περισσότερα εδώ

24 Φεβρουαρίου 2018

Ραγκούσης με αφορμή την είδηση για την εγκατάσταση της εταιρίας Tesla στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ - infographic)

Ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την είδηση για την εγκατάσταση της εταιρίας Tesla στην Ελλάδα έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

"Η Ελλάδα που παράγει μέσα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας είναι η επόμενη Ελλάδα.

Αυτός είναι ο σπουδαίος δρόμος για την παραγωγική ανάπτυξη του τόπου.”

Δείτε το βίντεο με τις προτάσεις για ένα σχέδιο ριζοσπαστικής πολιτικής εδώ:

https://twitter.com/gragkousis/status/967440419322826754

https://www.facebook.com/giannisragkousis/videos/10215620521923124/

Περισσότερα εδώ

19 Φεβρουαρίου 2018

Ομιλία Γ. Ραγκούση για τη Δι@ύγεια, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

«Aποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης και επιχειρηματικότητα. Ξεπερνώντας τις παθογένειες.»

την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στις 6 μ.μ. στην βιβλιοθήκη Bissell του ACT.
 

Ομιλητές
 

Γιάννης Ραγκούσης

πρώην Υπουργός Εσωτερικών

Η καινοτομία της δι@ύγειας ως εμπειρία και πράξη απόλυτης διαφάνειας
 

Άννα Δαμάσκου

Δικηγόρος, Πρόεδρος της Transparency International Greece

Επενδύσεις και επιχειρηματικότητα σε ένα κράτος δικαίου
 

Ζωή Γιαννοπούλου

Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια

Η διαμεσολάβηση ως μοχλός ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας

Είσοδος ελεύθερη. Θα ακολουθήσει cocktail.

Περισσότερα εδώ

19 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην εκπομπή Απευθείας (ΕΡΤ)

Σημεία από τη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή Απευθείας (ΕΡΤ1) και τους δημοσιογράφους Νίκο Μερτζάνη, Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο.

- Η υπόθεση Novartis είναι ένα από τα σκάνδαλα εξαιτίας των οποίων χρεωκόπησε η χώρα.

- Ήδη εκατοντάδες άνθρωποι δημιουργούν και προσφέρουν στις επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής για τις ανάγκες του ιδρυτικού Συνεδρίου.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Περισσότερα εδώ

19 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Η Novartis είναι απόστημα διαπλοκής και πρέπει να σπάσει

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Γ. Ραγκούσης στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και τη δημοσιογράφο κυρία Αγγελική Σπανού.

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης.

Η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο τοξική στη δημόσια ζωή; Πώς ξεπερνιέται αυτό;

Πρώτον, με την πλήρη αποπολιτικοποίηση της δικαστικής πλευράς του σκανδάλου Novartis. Δεύτερον, με το να ανοίξει συντεταγμένα η δημόσια συζήτηση για την «ατζέντα: επόμενη Ελλάδα». Η δημόσια συζήτηση για την μεταμνημονιακή Ελλάδα και πως δεν θα γυρίσουμε πίσω, στις ίδιες παθογένειες της μεταπολίτευσης που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία του 2009.

Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις ικανές για να πάνε τα πράγματα προς μια τέτοια κατεύθυνση;

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς πολύ παρατηρητικός για να διαπιστώσει ότι στους τελευταίους δέκα μήνες έχουν συντελεστεί δύο μεταβολές, που βεβαίως δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα πάρουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Η πρώτη μεταβολή έγινε στο χώρο της κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή στον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον αντιλαμβάνεται την ανάγκη όχι να παραταθούν τα μνημόνια, αλλά να ολοκληρωθούν χωρίς καθυστερήσεις-όπως αυτό πιστοποιήθηκε με το άμεσο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης- καθώς και η αποστασιοποίησή του από τις εθνολαϊκιστικές αντιλήψεις του κ. Καμμένου στο θέμα της FYROM αιτιολογούν την άποψη περί μεταβολής. Η δεύτερη αφορά στον δικό μας χώρο. Η απεξάρτηση από τη ΝΔ, που μέχρι το καλοκαίρι ήταν αδιανόητη, τώρα πλέον θεωρείται μία εύλογη επιλογή. Πιστεύω πως μέσα από τις εκλογές του Νοεμβρίου, επιτεύχθηκε η μετακίνηση του στρατηγικού πολιτικού άξονα της παράταξης.

Περισσότερα εδώ

11 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Η υπόθεση Novartis συνιστά οικονομικό έγκλημα. Έχει αντικειμενική υπόσταση

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Μιχαήλ στις 11/02/2018.

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης.

Ερ. Το πολιτικό κλίμα φορτίζεται έντονα, κύριε Ραγκούση, από την υπόθεση Νοvartis. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση απ΄ όσα έχουν γίνει γνωστά;

Απ. Η υπόθεση Novartis συνιστά οικονομικό έγκλημα. Έχει αντικειμενική υπόσταση. Το γεγονός μάλιστα πως ένα σημαντικό σκέλος του θέματος έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια της κρίσης, το καθιστά ακόμη πιο εξοργιστικό. Η ιδιωτική εταιρεία Novartis έχει λειτουργήσει κατά του δημοσίου συμφέροντος. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αυτό που ονομάζουμε διαπλοκή. Πρέπει η διερεύνηση να φτάσει μέχρι τέλους -η συμμετοχή του FBI συμβάλει ήδη καθοριστικά- και όποιοι σύμφωνα με την κρίση της Δικαιοσύνης ενέχονται, να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πιστεύω ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου έρχεται στην πιο δύσκολη στιγμή για το κομματικό σύστημα. Έρχεται τη στιγμή που έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια ανοχής των πολιτών απέναντι σε φαινόμενα ελαστικής πολιτικής συνείδησης. Ανησυχώ μήπως αποδειχθεί η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής οργής. Που θα συντρίψει το κομματικό σύστημα και θα οδηγήσει σε μία ριζική αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών όχι προς προοδευτική αλλά προς εθνολαϊκιστική κατεύθυνση.

Περισσότερα εδώ

6 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Ραγκούσης στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7: «Δεν πρέπει να ανεχθούμε πολιτική συγκάλυψη ενόχου. Δεν πρέπει να δεχτούμε πολιτική δολοφονία αθώου.»

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Ραγκούσης στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 στους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Α. Κλώσσα.

Σημεία της συνέντευξης:

 -Ως νεοσύστατο πολιτικό κίνημα οφείλουμε να έχουμε πολύ καθαρά αντανακλαστικά, ειδικά σε θέματα ηθικής τάξης, διαφάνειας, εντιμότητας και δημοσίου συμφέροντος. 

   Γενικά μιλώντας, κι όχι για την υπόθεση Novartis που ακόμη δεν ξέρουμε κάτι,

   Δεν πρέπει να ανεχθούμε καμιά πολιτική συγκάλυψη ενόχου.

   Δεν πρέπει να δεχτούμε καμιά πολιτική δολοφονία αθώου.

Περισσότερα εδώ

2 Φεβρουαρίου 2018

Ραγκούσης για FYROM: Η συζήτηση δεν γίνεται για το τι θα δώσουμε στη FYROM αλλά για το αν και τι θα πάρουμε πίσω απ’ όλα αυτά που χάσαμε το 1992

Σημεία από τη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και το Action24 την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.


"Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει λύση αν η πολιτική ηγεσία της FYROM εμμείνει στις εθνογενετικές και αλυτρωτικές της επιδιώξεις.

Δεν έχω πρόβλημα με τα συλλαλητήρια a priori αλλά έχω πρόβλημα με τα συγκεκριμένα γιατί είναι βασισμένα στη μισή αλήθεια.

Η συζήτηση δεν γίνεται για το τι θα δώσουμε στη FYROM αλλά για το αν και τι θα πάρουμε πίσω απ’ όλα αυτά που χάσαμε το 1992.

Θα έπρεπε ήδη να έχει συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όπως ζητά η κα Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής.

Αναδεικνύεται και πάλι το συστημικό πρόβλημα με το σύστημα διακυβέρνησης στην Προεδρευομένη Δημοκρατία εξαιτίας του οποίου τίθεται θέμα δεδηλωμένης με αποτέλεσμα και πάλι, αντί να συζητούμε για το περιεχόμενο της λύσης, να συζητούμε για το αν θα πέσει ο Τσίπρας. Αυτό είναι συστημικό πρόβλημα που δεν υπάρχει στην Προεδρική Δημοκρατία λόγω της σταθερής θητείας της εκτελεστικής εξουσίας."

Ολόκληρη η συνέντευξη https://www.youtube.com/watch?v=vQlV0D_CS64

Περισσότερα εδώ

27 Ιανουαρίου 2018

Ανάρτηση Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθεί ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το Νταβός.
 

"Η ΝΔ είναι εθνικά έκθετη"


μετά τη δημόσια παρέμβαση του Β.Βενιζέλου, η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη - και όχι μόνον αυτή - είναι εθνικά έκθετη.
Αιτία για το γεγονός αυτό, η θέση που η ΝΔ διατύπωσε μετά τη συνάντηση στο Νταβός, σύμφωνα με την οποία:
«Η επίλυση του προβλήματος μεταξύ της Ελλάδος και της πΓΔΜ έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας προκειμένου να αλλάξει το όνομα της και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές θέσεις.
Για αυτή την κρίσιμη παράμετρο ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Ζάεφ έκαναν την παραμικρή αναφορά»

Ανάρτηση του κ. Βενιζέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10156320544953623&id=80258823622&hc_location=ufi

Περισσότερα εδώ

14 Ιανουαρίου 2018

Συνέντευξη Γ.Ραγκούση στο Έθνος της Κυριακής και στη δημοσιογράφο Φ.Γιωτάκη.

«Οι 10 μήνες που έρχονται θα κρίνουν την επόμενη 10ετία»

Κύριε Ραγκούση φαίνεται ότι η κυβέρνηση αυτήν την φορά θα κλείσει την αξιολόγηση χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις. Ποια η δική σας αξιολόγηση για το γεγονός αυτό;

- Δύο είναι οι αναντίλεκτες αλήθειες:
Πρώτον, αν όλες οι προηγούμενες αξιολογήσεις των δυο τελευταίων μνημονίων είχαν κλείσει έγκαιρα και χωρίς χρονικές μεταθέσεις στη λήψη μέτρων - που τελικά έτσι κι αλλιώς στο τέλος αποδείχτηκε ότι επρόκειτο να λαμβάνονταν - , τότε οι πολίτες και η οικονομία θα είχαν ζήσει πολύ νωρίτερα ό,τι θετικό πρόκειται να ζήσουν. Δυστυχώς στη χώρα μας έγιναν ιστορικά λάθη. Αποδείχτηκε πως οι χρονοτριβές και οι καθυστερήσεις δήθεν διαπραγματεύσεων ήταν που εγκλώβισαν τον ελληνικό λαό και την οικονομία σε παρατεταμένα μνημόνια.
Δεύτερον, η Ελλάδα εξέρχεται του μνημονίου ως ένας καθαρά αξιόχρεος καταναλωτής. Όχι ως ένας ισχυρόςπαραγωγός. Όχι ως ένας παραγωγός ανταγωνιστικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα διαπιστώνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες μετά τον Αύγουστο του 2018 ότι ενώ έληξε το 3ο μνημόνιο, η οικονομική τους ζωή παραμένει σε κρίση.

Περισσότερα εδώ

7 Ιανουαρίου 2018

Aνάρτηση Γ.Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκίνησε ο 9ος χρόνος της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που μας έπληξε μεταπολεμικά.

Οι επόμενοι μήνες εγκυμονούν καθοριστικές, για τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αποφάσεις. Ιδίως για τους αβοήθητους Έλληνες καθώς και για εκείνους που παράγουν και δημιουργούν.

Μνημόνιο, Χρέος, FYROM, είναι ανοιχτά εθνικά ζητήματα για τα οποία οι αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν, ούτως ή άλλως, εντός του 2018. Εθνικά και κοινωνικά, δηλαδή για όλους μας, οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αποδειχθούν είτε ευνοϊκές, είτε ακόμη και αρνητικές. Πρόκειται για στρατηγικής σημασίας αποφάσεις, που ως εκ τούτου απαιτούν εθνική υπευθυνότητα, εθνική εγρήγορση και εθνική στρατηγική. Εθνική στρατηγική ως ιστορική υποχρέωση, ως πολιτικό καθήκον.

Η αρχική πολιτική ευθύνη, δηλαδή η πρωτοβουλία, για τη διαμόρφωση συνθηκών εθνικής συναίνεσης, ανήκει στην κυβέρνηση. Η υπόλοιπη ευθύνη στην αντιπολίτευση.

Φτάνουμε σε ένα σημείο, ιστορική καμπή, στο οποίο μπορούσαμε να είχαμε φτάσει νωρίτερα εάν δεν είχαν δεσπόσει ανερμάτιστες κι ανεύθυνες πολιτικές αντιλήψεις.

Ας μην επαναληφθούν τα ίδια ιστορικά λάθη. Με όραμα και πίστη ότι η επόμενη Ελλάδα θα είναι μια προοδευτική χώρα, μπορούμε με αισιοδοξία να κοιτάμε στο μέλλον.

Περισσότερα εδώ

TΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ;

Να βοηθήσω ως εθελοντής

Να βοηθήσω ως εθελοντής

Να στείλω την ιδέα μου

Να στείλω την ιδέα μου

Να συνδιοργανώσω ένα γεγονός

Να διοργανώσω μία συνάντηση

Να βοηθήσω ως χορηγός

Να βοηθήσω ως χορηγός

Εσύ; Έρχεσαι μαζί μας;

Ονοματεπώνυμο
Email
 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ