Ξεκινάμε τη μεγάλη αλλαγή
στο πολιτικό σύστημα

ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

με προτεραιότητα τους νέους και
τις παραγωγικές ηλικίες

Ονοματεπώνυμο
Email
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

19 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Η Novartis είναι απόστημα διαπλοκής και πρέπει να σπάσει

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Γ. Ραγκούσης στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και τη δημοσιογράφο κυρία Αγγελική Σπανού.

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης.

Η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο τοξική στη δημόσια ζωή; Πώς ξεπερνιέται αυτό;

Πρώτον, με την πλήρη αποπολιτικοποίηση της δικαστικής πλευράς του σκανδάλου Novartis. Δεύτερον, με το να ανοίξει συντεταγμένα η δημόσια συζήτηση για την «ατζέντα: επόμενη Ελλάδα». Η δημόσια συζήτηση για την μεταμνημονιακή Ελλάδα και πως δεν θα γυρίσουμε πίσω, στις ίδιες παθογένειες της μεταπολίτευσης που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία του 2009.

Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις ικανές για να πάνε τα πράγματα προς μια τέτοια κατεύθυνση;

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς πολύ παρατηρητικός για να διαπιστώσει ότι στους τελευταίους δέκα μήνες έχουν συντελεστεί δύο μεταβολές, που βεβαίως δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα πάρουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Η πρώτη μεταβολή έγινε στο χώρο της κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή στον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον αντιλαμβάνεται την ανάγκη όχι να παραταθούν τα μνημόνια, αλλά να ολοκληρωθούν χωρίς καθυστερήσεις-όπως αυτό πιστοποιήθηκε με το άμεσο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης- καθώς και η αποστασιοποίησή του από τις εθνολαϊκιστικές αντιλήψεις του κ. Καμμένου στο θέμα της FYROM αιτιολογούν την άποψη περί μεταβολής. Η δεύτερη αφορά στον δικό μας χώρο. Η απεξάρτηση από τη ΝΔ, που μέχρι το καλοκαίρι ήταν αδιανόητη, τώρα πλέον θεωρείται μία εύλογη επιλογή. Πιστεύω πως μέσα από τις εκλογές του Νοεμβρίου, επιτεύχθηκε η μετακίνηση του στρατηγικού πολιτικού άξονα της παράταξης.

Περισσότερα εδώ

11 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Η υπόθεση Novartis συνιστά οικονομικό έγκλημα. Έχει αντικειμενική υπόσταση

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Μιχαήλ στις 11/02/2018.

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης.

Ερ. Το πολιτικό κλίμα φορτίζεται έντονα, κύριε Ραγκούση, από την υπόθεση Νοvartis. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση απ΄ όσα έχουν γίνει γνωστά;

Απ. Η υπόθεση Novartis συνιστά οικονομικό έγκλημα. Έχει αντικειμενική υπόσταση. Το γεγονός μάλιστα πως ένα σημαντικό σκέλος του θέματος έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια της κρίσης, το καθιστά ακόμη πιο εξοργιστικό. Η ιδιωτική εταιρεία Novartis έχει λειτουργήσει κατά του δημοσίου συμφέροντος. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αυτό που ονομάζουμε διαπλοκή. Πρέπει η διερεύνηση να φτάσει μέχρι τέλους -η συμμετοχή του FBI συμβάλει ήδη καθοριστικά- και όποιοι σύμφωνα με την κρίση της Δικαιοσύνης ενέχονται, να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πιστεύω ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου έρχεται στην πιο δύσκολη στιγμή για το κομματικό σύστημα. Έρχεται τη στιγμή που έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια ανοχής των πολιτών απέναντι σε φαινόμενα ελαστικής πολιτικής συνείδησης. Ανησυχώ μήπως αποδειχθεί η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής οργής. Που θα συντρίψει το κομματικό σύστημα και θα οδηγήσει σε μία ριζική αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών όχι προς προοδευτική αλλά προς εθνολαϊκιστική κατεύθυνση.

Περισσότερα εδώ

6 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Ραγκούσης στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7: «Δεν πρέπει να ανεχθούμε πολιτική συγκάλυψη ενόχου. Δεν πρέπει να δεχτούμε πολιτική δολοφονία αθώου.»

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Ραγκούσης στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 στους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Α. Κλώσσα.

Σημεία της συνέντευξης:

 -Ως νεοσύστατο πολιτικό κίνημα οφείλουμε να έχουμε πολύ καθαρά αντανακλαστικά, ειδικά σε θέματα ηθικής τάξης, διαφάνειας, εντιμότητας και δημοσίου συμφέροντος. 

   Γενικά μιλώντας, κι όχι για την υπόθεση Novartis που ακόμη δεν ξέρουμε κάτι,

   Δεν πρέπει να ανεχθούμε καμιά πολιτική συγκάλυψη ενόχου.

   Δεν πρέπει να δεχτούμε καμιά πολιτική δολοφονία αθώου.

Περισσότερα εδώ

2 Φεβρουαρίου 2018

Ραγκούσης για FYROM: Η συζήτηση δεν γίνεται για το τι θα δώσουμε στη FYROM αλλά για το αν και τι θα πάρουμε πίσω απ’ όλα αυτά που χάσαμε το 1992

Σημεία από τη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και το Action24 την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.


"Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει λύση αν η πολιτική ηγεσία της FYROM εμμείνει στις εθνογενετικές και αλυτρωτικές της επιδιώξεις.

Δεν έχω πρόβλημα με τα συλλαλητήρια a priori αλλά έχω πρόβλημα με τα συγκεκριμένα γιατί είναι βασισμένα στη μισή αλήθεια.

Η συζήτηση δεν γίνεται για το τι θα δώσουμε στη FYROM αλλά για το αν και τι θα πάρουμε πίσω απ’ όλα αυτά που χάσαμε το 1992.

Θα έπρεπε ήδη να έχει συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όπως ζητά η κα Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής.

Αναδεικνύεται και πάλι το συστημικό πρόβλημα με το σύστημα διακυβέρνησης στην Προεδρευομένη Δημοκρατία εξαιτίας του οποίου τίθεται θέμα δεδηλωμένης με αποτέλεσμα και πάλι, αντί να συζητούμε για το περιεχόμενο της λύσης, να συζητούμε για το αν θα πέσει ο Τσίπρας. Αυτό είναι συστημικό πρόβλημα που δεν υπάρχει στην Προεδρική Δημοκρατία λόγω της σταθερής θητείας της εκτελεστικής εξουσίας."

Ολόκληρη η συνέντευξη https://www.youtube.com/watch?v=vQlV0D_CS64

Περισσότερα εδώ

2 Φεβρουαρίου 2018

Ανάρτηση Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθεί ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«...θα είναι μια μεγάλη ημέρα...», είπε αυτός, εξαιτίας του οποίου η πατρίδα τα έχασε όλα στο θέμα της FYROM, το 1992.

 Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στην λειτουργία της Υπαπαντής στην Καλαμάτα: "Την Κυριακή θα είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα"
http://amna.gr/home/article/2

https://twitter.com/gragkousis/status/959362161167519744

Περισσότερα εδώ

27 Ιανουαρίου 2018

Ανάρτηση Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθεί ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το Νταβός.
 

"Η ΝΔ είναι εθνικά έκθετη"


μετά τη δημόσια παρέμβαση του Β.Βενιζέλου, η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη - και όχι μόνον αυτή - είναι εθνικά έκθετη.
Αιτία για το γεγονός αυτό, η θέση που η ΝΔ διατύπωσε μετά τη συνάντηση στο Νταβός, σύμφωνα με την οποία:
«Η επίλυση του προβλήματος μεταξύ της Ελλάδος και της πΓΔΜ έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας προκειμένου να αλλάξει το όνομα της και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές θέσεις.
Για αυτή την κρίσιμη παράμετρο ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Ζάεφ έκαναν την παραμικρή αναφορά»

Ανάρτηση του κ. Βενιζέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10156320544953623&id=80258823622&hc_location=ufi

Περισσότερα εδώ

14 Ιανουαρίου 2018

Συνέντευξη Γ.Ραγκούση στο Έθνος της Κυριακής και στη δημοσιογράφο Φ.Γιωτάκη.

«Οι 10 μήνες που έρχονται θα κρίνουν την επόμενη 10ετία»

Κύριε Ραγκούση φαίνεται ότι η κυβέρνηση αυτήν την φορά θα κλείσει την αξιολόγηση χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις. Ποια η δική σας αξιολόγηση για το γεγονός αυτό;

- Δύο είναι οι αναντίλεκτες αλήθειες:
Πρώτον, αν όλες οι προηγούμενες αξιολογήσεις των δυο τελευταίων μνημονίων είχαν κλείσει έγκαιρα και χωρίς χρονικές μεταθέσεις στη λήψη μέτρων - που τελικά έτσι κι αλλιώς στο τέλος αποδείχτηκε ότι επρόκειτο να λαμβάνονταν - , τότε οι πολίτες και η οικονομία θα είχαν ζήσει πολύ νωρίτερα ό,τι θετικό πρόκειται να ζήσουν. Δυστυχώς στη χώρα μας έγιναν ιστορικά λάθη. Αποδείχτηκε πως οι χρονοτριβές και οι καθυστερήσεις δήθεν διαπραγματεύσεων ήταν που εγκλώβισαν τον ελληνικό λαό και την οικονομία σε παρατεταμένα μνημόνια.
Δεύτερον, η Ελλάδα εξέρχεται του μνημονίου ως ένας καθαρά αξιόχρεος καταναλωτής. Όχι ως ένας ισχυρόςπαραγωγός. Όχι ως ένας παραγωγός ανταγωνιστικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα διαπιστώνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες μετά τον Αύγουστο του 2018 ότι ενώ έληξε το 3ο μνημόνιο, η οικονομική τους ζωή παραμένει σε κρίση.

Περισσότερα εδώ

7 Ιανουαρίου 2018

Aνάρτηση Γ.Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκίνησε ο 9ος χρόνος της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που μας έπληξε μεταπολεμικά.

Οι επόμενοι μήνες εγκυμονούν καθοριστικές, για τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αποφάσεις. Ιδίως για τους αβοήθητους Έλληνες καθώς και για εκείνους που παράγουν και δημιουργούν.

Μνημόνιο, Χρέος, FYROM, είναι ανοιχτά εθνικά ζητήματα για τα οποία οι αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν, ούτως ή άλλως, εντός του 2018. Εθνικά και κοινωνικά, δηλαδή για όλους μας, οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αποδειχθούν είτε ευνοϊκές, είτε ακόμη και αρνητικές. Πρόκειται για στρατηγικής σημασίας αποφάσεις, που ως εκ τούτου απαιτούν εθνική υπευθυνότητα, εθνική εγρήγορση και εθνική στρατηγική. Εθνική στρατηγική ως ιστορική υποχρέωση, ως πολιτικό καθήκον.

Η αρχική πολιτική ευθύνη, δηλαδή η πρωτοβουλία, για τη διαμόρφωση συνθηκών εθνικής συναίνεσης, ανήκει στην κυβέρνηση. Η υπόλοιπη ευθύνη στην αντιπολίτευση.

Φτάνουμε σε ένα σημείο, ιστορική καμπή, στο οποίο μπορούσαμε να είχαμε φτάσει νωρίτερα εάν δεν είχαν δεσπόσει ανερμάτιστες κι ανεύθυνες πολιτικές αντιλήψεις.

Ας μην επαναληφθούν τα ίδια ιστορικά λάθη. Με όραμα και πίστη ότι η επόμενη Ελλάδα θα είναι μια προοδευτική χώρα, μπορούμε με αισιοδοξία να κοιτάμε στο μέλλον.

Περισσότερα εδώ

17 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Η περασμένη Κυριακή ήταν μια μεγάλη, ιστορική στιγμή για την προοδευτική παράταξη.

Όλα ξεκίνησαν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όταν συναντηθήκαμε για τον κοινό στόχο της ίδρυσης του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς

Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουμε ποτέ ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας. Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό.

Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση: Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική και ενωμένοι θα τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός.

Αυτές τις μέρες, που ξαναγεννιέται η μεγάλη προοδευτική παράταξη, μετά από ουσιαστική και σε  βάθος συζήτηση, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε, χωρίς καμία καθυστέρηση, για την επόμενη μέρα της παράταξης και για να ανταποδώσουμε την τιμή στους 210.000 προοδευτικούς πολίτες που δήλωσαν ήδη παρόντες στη νέα μας πορεία.

Περισσότερα εδώ

TΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ;

Να βοηθήσω ως εθελοντής

Να βοηθήσω ως εθελοντής

Να στείλω την ιδέα μου

Να στείλω την ιδέα μου

Να συνδιοργανώσω ένα γεγονός

Να διοργανώσω μία συνάντηση

Να βοηθήσω ως χορηγός

Να βοηθήσω ως χορηγός

Εσύ; Έρχεσαι μαζί μας;

Ονοματεπώνυμο
Email
 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ