ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

17 Οκτωβρίου 2017

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Προοδευτικής Παράταξης ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Σας παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

**Υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πολιτών για το νέο φορέα από αυτό που θα υπήρχε εάν η ΔΗΣΥ ή το ΠΟΤΑΜΙ είχαν μείνει μόνοι τους.

**Σήμερα στον ΣΚΑΪ η κα ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ εξήγγειλε συγκυβέρνηση με τον κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφωνία που έχουμε.

**Εμείς δεν φτιάχνουμε μια νέα παράταξη για να λύσουμε το κυβερνητικό πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη.

**ΟΧΙ στην συγκυβέρνηση ΝΑΙ στην συνεργασία για να λυθούν προβλήματα των πολιτών όπως πχ. το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ή η μείωση της φορολογίας.

**Είμαι έτοιμος να συζητήσουμε για πολιτικές απόψεις, όχι για τα πρόσωπα. Υπάρχουν όμως πολιτικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των υποψηφίων. Οι μετεκλογικές συνεργασίες είναι για εμένα θέμα αρχής. Δεν μπορεί να πάει κανένας με κλειστά χαρτιά στην κάλπη. Όσοι έρθουν να ψηφίσουν πρέπει να ξέρουν τι πρεσβεύει ο κάθε υποψήφιος.

**Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική παράταξη. Αυτή δεν θα γίνει αν μπει σε λογική συγκυβέρνησης. Όπως δεν θα γινόταν ποτέ μεγάλο το ΠΑΣΟΚ, αν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ότι φτιάχνει το ΠΑΣΟΚ για να συγκυβερνήσει με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

**Η θέση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι θα λύσει το πρόβλημα των 6,5 δις που χρειάζονται με κινήσεις όπως το κλείσιμο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι ειλικρινής. Πρέπει να τα κλείσουμε κι αυτά ,αλλά μόνο με αυτά δεν λύνεται το πρόβλημα της χώρας. Το λέω εγώ που έχω κλείσει χιλιάδες νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

**Την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε μια κοινοβουλευτική ομάδα. Πρέπει να πάμε σε ενιαίο κόμμα κι αυτό να το σεβαστούν όλοι. Οι πολίτες θα προσέλθουν για να ψηφίσουν για ενιαίο φορέα κι όχι πολυκομματικό.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=295760

(από 1:12:40 έως 1:23:40)

Περισσότερα άρθρα