ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22 Απριλίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της δεξιάς ατζέντας. Όχι σε ένα νέο ιστορικό λάθος "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος" Θα πω καθαρά τη γνώμη μου για τον Κλεισθένη 1, μόλις μάθουμε το νομοσχέδιο

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Γ. Ραγκούσης στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και τη δημοσιογράφο κυρία Μαρίνα Μάνη.

Ο «Ανένδοτος» που κήρυξε η Φώφη Γεννηματά προβάλλεται ως αναγκαίος για να μπείτε «σφήνα» ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ και να εισπράξετε τις απώλειές τους. Έχει βάση;

Η προσπάθεια ενός κόμματος να αποφύγει την αυτοτοποθέτησή του είτε στην προοδευτική είτε στην συντηρητική παράταξη είναι μάταιη. Οι μεγάλες παρατάξεις διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, διαχρονικά ήταν πάντοτε δύο. Ούτε τρεις ούτε τέσσερις. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου ήμασταν μέλη η συντριπτική πλειονότητα στο Κίνημα Αλλαγής, ήταν από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ξεκάθαρο ως προς την τοποθέτησή του στην Αριστερά. Οι μεταμοντέρνες αποϊδεολογικοποιημένες λογικές, που εξομοιώνουν την συντηρητική με την προοδευτική παράταξη, απλώς υποκρύπτουν ιδιοτελείς προσωπικές στρατηγικές και πολιτικές καριέρες χωρίς αρχές και αξίες. Ως ΠΑΣΟΚ, μεγαλώσαμε επικρίνοντας το ΚΚΕ για το ιστορικό λάθος «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Ένα ιστορικό λάθος που το πλήρωσαν ακριβά τόσο η χώρα όσο και η δημοκρατική-προοδευτική παράταξη. Δεν είμαι διατεθειμένος να γίνω συνένοχος στη διάπραξη του ίδιου ιστορικού λάθος.

Περισσότερα εδώ

9 Απριλίου 2018

Aνάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής

Ακολουθεί ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής:
 

" Είτε στρατηγικός σας αντίπαλος, είτε "εταίρα" σας.
  Εταίρος δεν γίνεται ... όπως έχει αποδειχθεί."


Δείτε την ανάρτηση εδώ

Περισσότερα εδώ

1 Απριλίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Υπάρχει προοδευτική πλειοψηφία για την πρώτη συνταγματική μεταρρύθμιση μετά την πτώχευση

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Μιχαήλ στις 01/04/2018.

Ερ. Εκφράζετε, κύριε Ραγκούση, σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις σας, την άποψη ότι θα πρέπει να συνεργαστούν οι προοδευτικές δυνάμεις και πως αυτή θα πρέπει να είναι η στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής. Μπορείτε να εξηγήσετε τους λόγους; 

Απ. Η ερώτησή σας είναι για εμάς η μεγαλύτερη απόδειξη για την ιδεολογική σύγχυση που έχει επικρατήσει στο χώρο μας. Όπως πολλοί συνάδελφοί σας, κάνετε μία ερώτηση που κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε θέση σε μία συνέντευξη με ένα μέλος ενός κόμματος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Εάν ήθελα να ανήκω στην δεξιά παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσα να ανήκω. Κανείς δεν με οδήγησε με το ζόρι στην απόφασή μου να ενταχθώ στο ΠΑΣΟΚ. Όποιος είναι πουλί πετάει, όποιος είναι ψάρι κολυμπάει. Όποιος θέλει να ανήκει στην προοδευτική παράταξη επιλέγει να είναι προοδευτικός, όποιος θέλει να ανήκει στην δεξιά παράταξη επιλέγει να είναι συντηρητικός.

Η ιδεολογική σύγχυση ήταν καταστροφική για το χώρο μας. Οδήγησε σε πολιτικές τερατογενέσεις για να εξυπηρετηθούν προσωπικές φιλοδοξίες, μέσω ενός αδίστακτου συστήματος διαπλοκής. Ιστορικά, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, δύο κι όχι τρεις ήταν οι μεγάλες παρατάξεις. Η Αριστερά και η Δεξιά. Η προοδευτική παράταξη σε διάφορες εκδοχές και η συντηρητική. Απλά λοιπόν. Θέλω το μέλλον μας να είναι προοδευτικό, όπως ήταν και το παρελθόν μας, όχι δεξιό. 

Περισσότερα εδώ

26 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση με θέμα: Το μέλλον της Προοδευτικής Παράταξης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Περισσότερα εδώ

17 Μαρτίου 2018

Σημεία παρέμβασης Γ. Ραγκούση που κατατέθηκαν στο ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

ΠΟΥ ΠΑΜΕ?

Πίστευα και πιστεύω σε μια μεγάλη, σύγχρονη, προοδευτική παράταξη.

Σε μια παράταξη που θα προσπαθήσει να αποτελέσει τον αξιακό και πολιτικό διάδοχο και του ΠΑΣΟΚ, που για δεκαετίες αποτέλεσε ένα μεγάλο κόμμα της τάξης του 40-45%.

Νομοτελειακά το Κίνημα Αλλαγής,

ιδιαίτερα σε συνθήκες άμβλυνσης της κρίσης τα επόμενα χρόνια,

ή θα μεγαλώσει ή θα μπει σε περιπέτειες.

Βέβαιο είναι ότι δεν θα μπορέσει να επιζήσει ως ένα μικρό κόμμα, συμπληρωματική δύναμη της ΝΔ.

Οι πρώτες 100 ημέρες που παρήλθαν,

δυστυχώς έδειξαν ότι κάτι δεν ξεκίνησε καλά.

Ενώ μπορούσαμε.

Δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε τη δυναμική των 210.000 πολιτών του Νοεμβρίου

που όλοι μαζί δημιουργήσαμε,

σιγά-σιγά να κινδυνεύσει να εξασθενήσει.

Περισσότερα εδώ

12 Μαρτίου 2018

Ανάρτηση Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αποτρόπαιη ενέργεια του κ. Ιβάν Σαββίδη.

Μετά την αποτρόπαιη ενέργεια του κ. Ιβάν Σαββίδη,

5 είναι τα πολιτειακά και πολιτικά ερωτήματα που ανακύπτουν.

1) Πώς θα αντιδράσει ο αρμόδιος εισαγγελέας;

2) Πώς θα αντιδράσει η Κυβέρνηση, πώς θα αντιδράσει και τι θα πει ο κ. Πάνος Καμμένος;

3) Πώς θα αντιδράσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας;

4) Πώς θα αντιδράσουν τα κόμματα; Κεντρικά και τοπικά.

5) Πώς θα αντιδράσουν οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές, οι πολιτευτές Θεσσαλονίκης και βόρειας Ελλάδας, όλων των κομμάτων; Θα μιλήσουν;

Υ.Γ. το τελευταίο ερώτημα δεν απευθύνεται στην ευρωβουλευτή κ. Εύα Καϊλή, διότι πιθανολογώ πως αφού δημόσια παραδέχτηκε ότι προτιμά 1.000 φορές περισσότερο τον Άδωνι Γεωργιάδη από τον Ραγκούση, τότε λογικά θα προτιμά 2.000 φορές περισσότερο τον κ. Ιβάν Σαββίδη από τον Ραγκούση ...

Περισσότερα εδώ

7 Μαρτίου 2018

Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - European Progressive Forum

Ακολουθεί συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση, στο Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ.

Γ. Ραγκούσης: Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα πρέπει να ανοιχτούν ξανά στην κοινωνία, να βρουν την χαμένη επαφή με τις αξίες του προοδευτικού χώρου

Το σκάνδαλο Novartis αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα με πολύ σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις. Κατά την εκτίμησή σας, αποτελεί ένα από τα σκάνδαλα εξαιτίας των οποίων χρεοκόπησε η χώρα;

Την Ελλάδα μεταξύ άλλων, τη χρεοκόπησε την πενταετία 2004-2009 μια παρασιτική διαπλοκή με πρωταγωνιστές διεφθαρμένους γιάπηδες της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας στον τομέα του φαρμάκου.

Το απόστημα Νovartis αποκαλύπτει το πως η έκρηξη και της φαρμακευτικής δαπάνης οδήγησε το δημοσιονομικό έλλειμμα από 3,6% το 2004, σε 15,5% περίπου το 2009, οπότε και επήλθε η κρίση εντός ευρώ. Ταυτόχρονα συνδέεται με την ανάγκη συλλογικής αυτογνωσίας μας, αλλά και πολιτικής αυτοκριτικής διότι αποδεικνύει ότι σκάνδαλα και σπατάλες χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

Επομένως, εκτός από δικαστικό θέμα στο οποίο ενδεχομένως εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση Novartis σχετίζεται ευθέως με την προσπάθεια της χώρας να εξουδετερώσει -με τη θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων- τις αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Μνημόνιο χωρίς το οποίο η χώρα θα είχε ζήσει τη σίγουρη χρεοκοπία καθώς και την έξοδο από το Ευρώ, όπως προς τιμήν του αναγνώρισε ο κ. Χουλιαράκης πρόσφατα. Ιδού λοιπόν η πρόκληση για τη συντεταγμένη κι ευνομούμενη ελληνική πολιτεία, για το καθαρό και προοδευτικό πολιτικό σύστημα.

Υπάρχει κρίσιμη αναμέτρηση σε εξέλιξη. Θα επικρατήσει το μέτωπο της διαπλοκής και της συγκάλυψης που εκπροσωπεί την παρασιτική Ελλάδα ή θα επικρατήσει η ευρεία παράταξη του καθαρού και προοδευτικού πολιτικού συστήματος, που εκπροσωπεί το κράτους δικαίου καθώς και τους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν, τους αβοήθητους Έλληνες;

Περισσότερα εδώ

5 Μαρτίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση συμπαράταξης Λαρισαίων

«αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση και παρευρέθηκα σε μία σημαντική εκδήλωση στη Λάρισα με ομιλητές 3 αξιόλογους Δημάρχους, τον Α. Καλογιάννη της Λάρισας, τον Φώτη Αλεξάκο της Καρδίτσας και τον Λευτέρη Ιωαννίδη της Κοζάνης, που εκπροσωπούν τις δημιουργικές προοδευτικές δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση. Αυτές τις προοδευτικές δυνάμεις που βρίσκονται στον αντίποδα ενός δεξιού ανερμάτιστου εθνολαικισμού που εκπροσωπείται από ήδη υποψηφίους για τον Δήμο της Αθήνας.

Η εγγύτητα της αυτοδιοίκησης με την κοινωνία πάντοτε της επέτρεπε να φωτίζει πρώτη διεργασίες που στη συνέχεια εξελίσσονταν σε κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα.

Συζητήσαμε πολλές σημαντικές όψεις του μέλλοντος της αυτοδιοίκησης.

Η σύγκρουση παραγωγικών εναντίον παρασιτικών δυνάμεων που υπάρχει στην κοινωνία θα είναι η κυρίαρχη επερχόμενη σύγκρουση και στην αυτοδιοίκηση.

Οι πρωτοβουλίες για την ενότητα των δημιουργικών προοδευτικών δυνάμεων μόλις ξεκίνησαν».

Δείτε την ανάρτηση εδώ:

https://www.facebook.com/giannisragkousis

Περισσότερα εδώ

27 Φεβρουαρίου 2018

Ραγκούσης: Το 2018 η επίσημη Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τη γκεμπελική προπαγάνδα για το πως μπήκαμε στα μνημόνια.

Σημεία από την τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση στην εκπομπή του Σ. Κοτρώτσου "Eπόμενη Mέρα” (ΕΡΤ1) Δευτέρα 26/2 μαζί με τους δημοσιογράφους Β. Κεχαγιά και Α. Ραβανό. 

Το 2018 η επίσημη Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τη γκεμπελική προπαγάνδα για το πως μπήκαμε στα μνημόνια. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Αν η Κυβέρνηση ΝΔ 2004-2009 δεν είχε εκτοξεύσει, μεταξύ άλλων, και τη φαρμακευτική δαπάνη η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει, δεν θα είχαμε μπει στα μνημόνια.

Η ΝΔ πρώτα χρεοκόπησε τη χώρα και μετά έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους κατά των μνημονίων. Το τέρας του αντιμνημονιακού λαϊκισμού ανήκει στη ΝΔ.

Σιγά μη κάνουμε Κυβέρνηση NOVARTIS με τον κ. Κυρανάκη και τη ΝΔ του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μητσοτάκη.

Δείτε τα βίντεο: 

(1)

https://www.facebook.com/giannisragkousis/videos/10215648025210689/

(2)

https://twitter.com/gragkousis/status/968500335357636608

Περισσότερα εδώ

24 Φεβρουαρίου 2018

Ραγκούσης με αφορμή την είδηση για την εγκατάσταση της εταιρίας Tesla στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ - infographic)

Ο Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την είδηση για την εγκατάσταση της εταιρίας Tesla στην Ελλάδα έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

"Η Ελλάδα που παράγει μέσα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας είναι η επόμενη Ελλάδα.

Αυτός είναι ο σπουδαίος δρόμος για την παραγωγική ανάπτυξη του τόπου.”

Δείτε το βίντεο με τις προτάσεις για ένα σχέδιο ριζοσπαστικής πολιτικής εδώ:

https://twitter.com/gragkousis/status/967440419322826754

https://www.facebook.com/giannisragkousis/videos/10215620521923124/

Περισσότερα εδώ

Επόμενη Σελίδα