Ξεκινάμε τη μεγάλη αλλαγή
στο πολιτικό σύστημα

ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

με προτεραιότητα τους νέους και
τις παραγωγικές ηλικίες

Ονοματεπώνυμο
Email
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

3 Φεβρουαρίου 2019

Ο Γιάννης Ραγκούσης συζητά με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη στην "Άλλη Διάσταση"

O Γιάννης Ραγκούσης συζητά με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη στην ΕΡΤ για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς και για την επαναθεμελίωση των δύο μεγάλων παρατάξεων. Της προοδευτικής και της συντηρητικής.

https://webtv.ert.gr/ert1/themata/o-giannis-ragkoysis-stin-quot-alli-diastasi-quot/?fbclid=IwAR25QFHnhfaHdt2o931ZtFQdbdR0uwhxk0u0vIpGRmcXZ-omEZkIW8oIP3s

Περισσότερα εδώ

15 Ιανουαρίου 2019

Ομιλία στο Μέγαρο μουσικής, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το αύριο της προοδευτικής παράταξης

Φίλες και φίλοι,
Βρισκόμαστε απόψε όλοι εδώ προερχόμενοι από ένα ευρύ φάσμα του προοδευτικού χώρου, «πλην Λακεδαιμονίων».
Ακούσατε ήδη τα σημαντικά και θα ακούσετε και τα σημαντικότερα αμέσως μετά από τον Πρωθυπουργό που σήκωσε το ιστορικό και πολιτικό βάρος για την εθνικά τόσο σημαντική Συμφωνία των Πρεσπών.

Καταρχήν επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά προσεγγίζω τη συμφωνία των Πρεσπών, δίχως την παραμικρή διάθεση να θυσιάσω οτιδήποτε σχετικό με τα εθνικά μας δίκαια.

Περισσότερα εδώ

4 Ιουλίου 2018

Ο Γιάννης Ραγκούσης στο «KONTRA»: Η κ. Γεννηματά ζητάει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης. | kontranews.gr

 Συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «kontra» και στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Μελιγγώνη. 

http://www.kontranews.gr/POLITIKE/336395-O-Giannes-Ragkoyses-sto-KONTRA-E-k-Gennemata-zetaei-ekloges-gia-na-ginei-prothypoyrgos-o-k-Metsotakes

Περισσότερα εδώ

3 Ιουλίου 2018

Συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στο ΣΚΑΪ και η απάντησή του στη κ. Φώφη Γεννηματά

Συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στον τηλεοπττικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή "Τώρα" με τη δημοσιογράφο κ. Άννα Μπουσδούκου.

https://www.youtube.com/watch?v=BV-qKp6R2C0

Απάντηση του Γιάννη Ραγκούση στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά.

Αγαπητή Φώφη, 

απαντώντας στην ανακοίνωσή σου θα ήθελα παρακαλώ να κατανοήσεις ότι δεν συμπεριφέρομαι ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ-στο οποίο παραμένω-ο οποίος απλώς αρνούμαι να με καταστήσεις κι εμένα υπάλληλο του κ.Μαρινάκη κι υπεργολάβο του κ. Μητσοτάκη.

Περισσότερα εδώ

29 Μαΐου 2018

Γιάννης Ραγκούσης: Η γνώμη μου για το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης 1»

ΕΙΣΑΓΩΓΗ.


Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ πως το θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να εξελίσσεται. Για την ιστορία απλώς θυμίζω ότι δεν είχα μόνο την ευθύνη να εισηγηθώ το πρόγραμμα Καλλικράτης αλλά και τις πρώτες αλλαγές που κρίθηκαν απαραίτητες για τη βελτίωσή του.
Ο Καλλικράτης συνιστά ουσιαστικά μια νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, που στοχεύει σε ένα καλό κράτος εξού και η επιλογή για το όνομα Καλλικράτης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, για μια μεγάλη πράξη εμπιστοσύνης προς τις τοπικές κοινωνίες.
Αποτελεί μία αποκλειστικά ελληνικού σχεδιασμού κι επινόησης μεταρρύθμιση, που όχι μόνο κράτησε όρθια την αυτοδιοίκηση τα 8 πέτρινα χρόνια της κρίσης, αλλά την μετέτρεψε από παραγωγό ελλειμμάτων σε παραγωγό πλεονάσματων μετά τις 2011 που ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου.

Περισσότερα εδώ

15 Μαΐου 2018

Aπάντηση του Γιάννη Ραγκούση - με τίτλο «μήπως είναι νέα σοβαρά δεδομένα κι όχι αντιφάσεις» - προς τον δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Μιχαήλ και το σχετικό άρθρο του στο Protagon.

ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ: Μας αρέσει-δεν μας αρέσει υπάρχουν νέα δεδομένα

Οσοι δήθεν σκίζουν τα ρούχα τους λέγοντας πως δεν μπορούμε ούτε καν διάλογο να έχουμε εξαιτίας των επικρίσεων που έχουμε ανταλλάξει, τότε ας ψάξουν να βρουν τι έλεγαν αυτοί οι ίδιοι για τη ΝΔ, και αντίστροφα, πριν σχηματίσουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Μια απάντηση σε ένα άρθρο του Protagon

Συνηθισμένα πράγματα, θα πει κανείς, στην πολιτική. Ναι, ιδίως -θα συμπληρώσω εγώ- όταν ανοίγει μια νέα ατζέντα που αντικειμενικά αποσταθεροποιεί στερεότυπα και θέτει σε κίνηση νέες ταλαιπωρίες για την κλειδωμένη σκέψη ορισμένων. Ωστόσο, και πάλι η ατμόσφαιρα της δημόσιας συζήτησης δεν απέφυγε τη δυσοσμία που προκάλεσαν οι συκοφαντίες, οι προσβολές ακόμη και η παραποίηση γραπτά διατυπωμένων απόψεων. Δεν ανήκουν σε κάποια από τις κατηγορίες αυτές όσα έγραψε ο Μιχάλης Μιχαήλ εδώ στο Protagon με τίτλο «Οι αντιφάσεις του Γιάννη Ραγκούση».

Γι’ αυτό και αποφάσισα να δώσω εδώ τη δική μου απάντηση. Απάντηση χωρίς την οποία με βεβαιότητα κάποιοι, σε δεύτερο στάδιο, ήταν έτοιμοι να πουν «η σιωπή του, απέδειξε την ενοχή του».

Νομίζω πως δεν αυθαιρετώ αν χωρίσω βασικά τις αιτιάσεις-ερωτήματα που εγείρονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες:

α) Γιατί τώρα ξαφνικά τέτοιες απόψεις;

Τα περισσότερα σημεία της κυριακάτικης ομιλίας μου, περιέχονται σχεδόν αυτούσια στις απόψεις που γραπτώς κατέθεσα στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.

Πρόκειται για απόψεις που δεν δίστασα να διατυπώσω συστηματικά κατά τις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου και προφανώς τις πλήρωσα αφού την ώρα που δημιουργούνταν προσδοκίες εξουσίας με τη ΝΔ, εγώ με αυτές τις απόψεις ουσιαστικά υποσχόμουν «προοδευτικά δάκρυα και αντιδεξιό ιδρώτα»

Η ΝΔ είναι το κόμμα που χρεοκόπησε την Ελλάδα. Την πενταετία 2004-2009 διέλυσε τα δημόσια οικονομικά. Τι ακριβώς όμως είπα; Κατά λέξη το ακόλουθο:

«Εχω ακλόνητη προσωπική πίστη ότι το Κίνημα Αλλαγής, αν θέλει να επανασυνδεθεί με τις κοινωνικές δυνάμεις της συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης, αν πραγματικά επιθυμεί να βγει από τη μιζέρια της μικρής συμπληρωματικής δύναμης, πρέπει άμεσα να λάβει τέσσερις κορυφαίες αποφάσεις:

»Πρώτον, ότι ανήκει στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη.

»Δεύτερον, ότι είναι αυτόνομο μεν, εντός της προοδευτικής παράταξης δε.

»Τρίτον, ότι στρατηγικός του αντίπαλος είναι η ΝΔ.

»Τέταρτον, ότι αποκλείει στη μεταμνημονιακή περίοδο κάθε ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με τη ΝΔ».

Περισσότερα εδώ

12 Μαΐου 2018

Γιάννης Ραγκούσης: Νέα δεδομένα στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη

Άρθρο του ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ που φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 10/05/2018 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Νέα δεδομένα στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη


Στη μεταμνημονιακή εποχή επανέρχεται ως κυρίαρχη η πολιτική αντίθεση πρόοδος - συντήρηση. Αναλογικά της έννοιας συντελεσμένο έθνος του αείμνηστου Σβορώνου, είναι απαραίτητο να εισαγάγουμε στην πολιτική μας ανάλυση την έννοια της συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης. Της ιστορικά και κοινωνικά συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης. Συντελεσμένη υπό την έννοια ότι η δημιουργία της έχει ήδη συντελεστεί από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, από την εποχή των πολιτικών αγώνων της Αριστεράς εναντίον του δεξιού παρακράτους. Συντελεσμένη προοδευτική παράταξη με δική της συνείδηση. Συνείδηση παράταξης. Με σταθερά εκφρασμένη βούληση πολιτικής αυτονομίας έναντι της επίσης συντελεσμένης συντηρητικής παράταξης.

Η αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής, επόμενως, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εάν να είναι μία ανιστόρητη, μία απολίτικη έννοια. Η αυτονομία της συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης κουβαλά μεγάλο ιστορικό και ιδεολογικό φορτίο. Είναι αυτονομία έναντι της συντηρητικής παράταξης. Ενας πολιτικός φορέας αυτοπροσδιοριζόμενος θα ανήκει είτε στην προοδευτική είτε στη συντηρητική παράταξη. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να είναι αυτόνομο αλλά εντός της συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης. Οπως έλεγα συνεχώς και στις εσωκομματικές του Νοεμβρίου, η επαναλαμβανόμενη δήλωση πως το «αν θα σχηματίσω κυβέρνηση με τη ΝΔ θα το πω μετά τις εκλογές» εκλαμβάνεται από τους πολίτες – και σωστά – ως έμμεση αλλά σαφής προαναγγελία ότι ο χώρος θα ξαναγίνει συνεργάτης της ΝΔ και στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Πώς λοιπόν οι προοδευτικοί πολίτες να δεχτούν να τους εκπροσωπήσεις όταν σε βλέπουν διαρκώς να ταυτίζεσαι με τη συντηρητική παράταξη και μάλιστα ως συμπλήρωμά της; Αυτό εξηγεί την αρνητική πορεία του ΚΙΝΑΛ. Ξεκίνησε με 12% και μέσα σε τέσσερις μήνες βρίσκεται πάλι σε μονοψήφια ποσοστά αντί να έχει φτάσει στο 14%-15%. Επομένως, είναι αναντίλεκτο και πλέον αποδεδειγμένο ότι ως ΚΙΝΑΛ ή θα επιστρέψουμε στη συντελεσμένη προοοδευτική παράταξη και έτσι θα αναγεννηθούμε ή θα σβήσουμε.

Το 2008 στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είχαμε διατυπώσει στον κ. Τσίπρα ενώπιόν του, την ευθεία πρόταση για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Με όρους κοινωνικά συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης, ο κριτής των απόψεών μας είναι το σύνολο των τριών και πλέον εκατομμυρίων προοδευτικών ψηφοφόρων του 2009. Δεν είναι μόνον οι 212.000 του Νοεμβρίου.

Η πλειοψηφία των σημερινών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι τμήμα των ψηφοφόρων του 2009 που μας έδωσαν την κυβέρνηση για τελευταία φορά. Στις πλάτες και αυτού του 20% του εκλογικού σώματος χτίσαμε τις πολιτικές μας καριέρες όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά.
Ωστόσο, εύλογα θα διερωτηθεί κάποιος, εκτός από τα προαναφερθέντα υπάρχουν νέα δεδομένα από πλευράς Πρωθυπουργού και κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ; Βεβαίως υπάρχουν, είναι πολύ σημαντικά κι αιτιολογούν πλήρως το ναι στον διάλογο στον προοδευτικό χώρο. Μήπως αυτό σημαίνει διαγραφή των εκατέρωθεν επικρίσεων και των διαφωνιών του παρελθόντος; Αυτονόητα όχι. Για όσους δεν είναι επιρρεπείς στον πολιτικό κατινισμό στα social media, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί καν ερώτημα. Συμπέρασμα: θέλουμε δεν θέλουμε, μπροστά μας βρίσκονται τα νέα δεδομένα και οι ιστορικές αποφάσεις από τις οποίες όλοι θα κριθούμε. Αποφάσεις για το Σκοπιανό, το τέλος του Μνημονίου, τους κανόνες της μεταμνημονιακής εποχής, τη νέα ελάφρυνση του χρέους, το Σύνταγμα. Οι αποφάσεις αυτές είναι που θα θεμελιώσουν την πολιτική αρχιτεκτονική της επόμενης δεκαετίας, τις νέες πολιτικές συμμαχίες. Ο δρόμος άνοιξε. Ο διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων θα διεξαχθεί.

Δείτε το άρθρο εδώ

Περισσότερα εδώ

10 Μαΐου 2018

Βίντεο από την εκδήλωση Ατζέντα "Επόμενη Ελλάδα", 6/5/2018 (part 1 + part 2)

Bίντεο από την εκδήλωση Ατζέντα "Επόμενη Ελλάδα", 6/5/2018

(part 1)

https://www.facebook.com/RagkousisGiannis/videos/10155811831538621/?t=3

(part 2)

https://www.facebook.com/RagkousisGiannis/videos/10155812235443621/?t=0

Περισσότερα εδώ

8 Μαΐου 2018

Σημεία ομιλιών των κ.κ Μουζέλη, Μαρατζίδη και Σωτηρέλη από την εκδήλωση «ατζέντα Επόμενη Ελλάδα»

Σημεία από τις ομιλίες των Ν. Μουζέλη, Ν. Μαραντζίδη και Γ. Σωτηρέλη που πραγματοποιήθηκαν στην εκδήλωση «ατζέντα Επόμενη Ελλάδα».

ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΖΕΛΗΣ, ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ LSE

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

1)  Οι δύο πιο σημαντικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη είναι η άνοδος του λαϊκισμούκαι η κάθοδος της σοσιαλδημοκρατίας.

 1. 2)  ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ

  • -  Άμβλυνση αυτονομίας του κράτους-έθνους. Αδυναμία ελέγχου των κινήσεων

   των κεφαλαίων εντός των εθνικών συνόρων.

  • -  Εντεινόμενες ανισότητες.

  • -  Κρίση εθνικών ταυτοτήτων.

  • -  Μαζικές μεταναστευτικές ροές.3)  ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

   • -  Μείωση ανισοτήτων/Καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο

   • -  Πολιτικός έλεγχος των αγορών.

   • -  Εμβάθυνση της δημοκρατίας

   • -  Εξελικτισμός: Σταδιακή πορεία, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, για την

    επίτευξη μιας μετακαπιταλιστικής κοινωνίας (κατά τον Bernstein «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός»).

    Οι παραπάνω στόχοι μπορούν να επιτευχθούν όχι σε εθνικό, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.4)  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι η βασική προϋπόθεση από τη μια μεριά για την καταπολέμηση του νεοφιλελευθερισμού και από την άλλη του λαϊκισμού.

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1)  Μετά την στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς την Ευρωζώνη, οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής έχουν αμβλυνθεί.

2)  Η ιδέα της Φωφής Γεννηματά πως μπορεί μεσοπρόθεσμα το Κίνημα Αλλαγής μόνο του να γίνει ο δεύτερος πόλος του κομματικού συστήματος ή πως δεν θα συνεργαστεί ούτε με την ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ουτοπική.

3)  Η δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται από το ότι το παλαιοκομματικό κατεστημένο θεωρεί πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χάνονται κεκτημένα που τους ανήκουν δικαιωματικά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Κινήματος Αλλαγής μπορεί (α) να μετατρέψει το Κίνημα σε σοβαρό πόλο του πολιτικού συστήματος, (β) να αμβλύνει την συγκρουσιακή κουλτούρα που επικρατεί και να μειώσει την πόλωση, και (γ) να ανεβάσει το επίπεδο των στελεχών επ’ εωφελεία και των δύο.

Περισσότερα εδώ

7 Μαΐου 2018

Ομιλία Γ. Ραγκούση από την εκδήλωση «ατζέντα Επόμενη Ελλάδα»

Ομιλία Γ. Ραγκούση

1. Ο ΣΚΟΠΟΣ.

Η αποψινή μας, είναι η πρώτη δημόσια συζήτηση που αποφασίσαμε

να διοργανώσουμε όχι για το χθες αλλά για το αύριο.

Για την επόμενη Ελλάδα όχι για την απερχόμενη.

Θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά για το μέλλον, βασισμένοι στη μεγάλη εικόνα.

Να ξεχωρίσουμε το δευτερεύον από το κρίσιμο.

Το σημαντικό από το ασήμαντο.

Θέλουμε να αφαιρέσουμε την πολιτική και δημοσιογραφική ομίχλη πάνω από τη δημόσια συζήτηση που εμποδίζει τους προοδευτικούς πολίτες να δουν καθαρά τα μεγάλα σταυροδρόμια που έχουμε μπροστά μας.

Γι αυτό χρειαζόμαστε τη συμβολή της θεωρίας και της επιστήμης.

Γι αυτό έχουμε ανάγκη να αφουγκραστούμε την κοινωνία.

Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πιο έγκυρη θεωρητική τεκμηρίωση από αυτήν που μας έδωσαν τέσσερις ακαδημαϊκοί, κορυφαίοι επιστήμονες.

Τρεις πολύ επιτυχημένοι δήμαρχοι επίσης αποτελούν κατά τεκμήριο τα καλύτερα «στηθοσκόπια» που μπορούμε να εμπιστευτούμε για να ακούσουμε τους παλμούς της κοινωνίας.

Περισσότερα εδώ

29 Απριλίου 2018

Ομιλία Γ. Ραγκούση για τη Δι@ύγεια στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον.

Για τη συνολική εμπειρία της Δι@ύγειας μίλησε ο Γ. Ραγκούσης στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον και συγκεκριμένα στο Ερευνητικό Κέντρο για την Επιχειρηματικότητα, την Αλλαγή και τη Διοίκηση της Καινοτομίας (CENTRIM) το οποίο διευθύνει ο Καθηγητής Γιώργος Τσεκούρας.

Αφού περιέγραψε τα στάδια της προετοιμασίας καθώς και εφαρμογής του νόμου, μεταξύ των άλλων υπογράμμισε τα παρακάτω:

«Αναμφίβολα, η Δι@ύγεια είχε ιδιαίτερη συμβολή στην προσπάθεια της χώρας να υλοποιήσει με διαφάνεια τα 3 προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που ολοκληρώνονται το προσεχές καλοκαίρι. Μολονότι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση και παρά το γεγονός ότι οι πιστωτές ποτέ δεν θέλησαν να την καταστήσουν ως διεθνές παράδειγμα προς μίμηση, η Δι@ύγεια εξελίχθηκε σε πραγματικό σύμμαχο των πολιτών προκειμένου να εξυγιανθούν διαχρονικές παθογένειες στο ελληνικό κράτος.

Περισσότερα εδώ

22 Απριλίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της δεξιάς ατζέντας. Όχι σε ένα νέο ιστορικό λάθος "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος" Θα πω καθαρά τη γνώμη μου για τον Κλεισθένη 1, μόλις μάθουμε το νομοσχέδιο

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Γ. Ραγκούσης στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και τη δημοσιογράφο κυρία Μαρίνα Μάνη.

Ο «Ανένδοτος» που κήρυξε η Φώφη Γεννηματά προβάλλεται ως αναγκαίος για να μπείτε «σφήνα» ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ και να εισπράξετε τις απώλειές τους. Έχει βάση;

Η προσπάθεια ενός κόμματος να αποφύγει την αυτοτοποθέτησή του είτε στην προοδευτική είτε στην συντηρητική παράταξη είναι μάταιη. Οι μεγάλες παρατάξεις διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, διαχρονικά ήταν πάντοτε δύο. Ούτε τρεις ούτε τέσσερις. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου ήμασταν μέλη η συντριπτική πλειονότητα στο Κίνημα Αλλαγής, ήταν από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ξεκάθαρο ως προς την τοποθέτησή του στην Αριστερά. Οι μεταμοντέρνες αποϊδεολογικοποιημένες λογικές, που εξομοιώνουν την συντηρητική με την προοδευτική παράταξη, απλώς υποκρύπτουν ιδιοτελείς προσωπικές στρατηγικές και πολιτικές καριέρες χωρίς αρχές και αξίες. Ως ΠΑΣΟΚ, μεγαλώσαμε επικρίνοντας το ΚΚΕ για το ιστορικό λάθος «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Ένα ιστορικό λάθος που το πλήρωσαν ακριβά τόσο η χώρα όσο και η δημοκρατική-προοδευτική παράταξη. Δεν είμαι διατεθειμένος να γίνω συνένοχος στη διάπραξη του ίδιου ιστορικού λάθος.

Περισσότερα εδώ

1 Απριλίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Υπάρχει προοδευτική πλειοψηφία για την πρώτη συνταγματική μεταρρύθμιση μετά την πτώχευση

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Μιχαήλ στις 01/04/2018.

Ερ. Εκφράζετε, κύριε Ραγκούση, σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις σας, την άποψη ότι θα πρέπει να συνεργαστούν οι προοδευτικές δυνάμεις και πως αυτή θα πρέπει να είναι η στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής. Μπορείτε να εξηγήσετε τους λόγους; 

Απ. Η ερώτησή σας είναι για εμάς η μεγαλύτερη απόδειξη για την ιδεολογική σύγχυση που έχει επικρατήσει στο χώρο μας. Όπως πολλοί συνάδελφοί σας, κάνετε μία ερώτηση που κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε θέση σε μία συνέντευξη με ένα μέλος ενός κόμματος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Εάν ήθελα να ανήκω στην δεξιά παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία, θα μπορούσα να ανήκω. Κανείς δεν με οδήγησε με το ζόρι στην απόφασή μου να ενταχθώ στο ΠΑΣΟΚ. Όποιος είναι πουλί πετάει, όποιος είναι ψάρι κολυμπάει. Όποιος θέλει να ανήκει στην προοδευτική παράταξη επιλέγει να είναι προοδευτικός, όποιος θέλει να ανήκει στην δεξιά παράταξη επιλέγει να είναι συντηρητικός.

Η ιδεολογική σύγχυση ήταν καταστροφική για το χώρο μας. Οδήγησε σε πολιτικές τερατογενέσεις για να εξυπηρετηθούν προσωπικές φιλοδοξίες, μέσω ενός αδίστακτου συστήματος διαπλοκής. Ιστορικά, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, δύο κι όχι τρεις ήταν οι μεγάλες παρατάξεις. Η Αριστερά και η Δεξιά. Η προοδευτική παράταξη σε διάφορες εκδοχές και η συντηρητική. Απλά λοιπόν. Θέλω το μέλλον μας να είναι προοδευτικό, όπως ήταν και το παρελθόν μας, όχι δεξιό. 

Περισσότερα εδώ

26 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση με θέμα: Το μέλλον της Προοδευτικής Παράταξης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Περισσότερα εδώ

17 Μαρτίου 2018

Σημεία παρέμβασης Γ. Ραγκούση που κατατέθηκαν στο ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

ΠΟΥ ΠΑΜΕ?

Πίστευα και πιστεύω σε μια μεγάλη, σύγχρονη, προοδευτική παράταξη.

Σε μια παράταξη που θα προσπαθήσει να αποτελέσει τον αξιακό και πολιτικό διάδοχο και του ΠΑΣΟΚ, που για δεκαετίες αποτέλεσε ένα μεγάλο κόμμα της τάξης του 40-45%.

Νομοτελειακά το Κίνημα Αλλαγής,

ιδιαίτερα σε συνθήκες άμβλυνσης της κρίσης τα επόμενα χρόνια,

ή θα μεγαλώσει ή θα μπει σε περιπέτειες.

Βέβαιο είναι ότι δεν θα μπορέσει να επιζήσει ως ένα μικρό κόμμα, συμπληρωματική δύναμη της ΝΔ.

Οι πρώτες 100 ημέρες που παρήλθαν,

δυστυχώς έδειξαν ότι κάτι δεν ξεκίνησε καλά.

Ενώ μπορούσαμε.

Δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε τη δυναμική των 210.000 πολιτών του Νοεμβρίου

που όλοι μαζί δημιουργήσαμε,

σιγά-σιγά να κινδυνεύσει να εξασθενήσει.

Περισσότερα εδώ

7 Μαρτίου 2018

Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - European Progressive Forum

Ακολουθεί συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση, στο Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ.

Γ. Ραγκούσης: Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα πρέπει να ανοιχτούν ξανά στην κοινωνία, να βρουν την χαμένη επαφή με τις αξίες του προοδευτικού χώρου

Το σκάνδαλο Novartis αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα με πολύ σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις. Κατά την εκτίμησή σας, αποτελεί ένα από τα σκάνδαλα εξαιτίας των οποίων χρεοκόπησε η χώρα;

Την Ελλάδα μεταξύ άλλων, τη χρεοκόπησε την πενταετία 2004-2009 μια παρασιτική διαπλοκή με πρωταγωνιστές διεφθαρμένους γιάπηδες της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας στον τομέα του φαρμάκου.

Το απόστημα Νovartis αποκαλύπτει το πως η έκρηξη και της φαρμακευτικής δαπάνης οδήγησε το δημοσιονομικό έλλειμμα από 3,6% το 2004, σε 15,5% περίπου το 2009, οπότε και επήλθε η κρίση εντός ευρώ. Ταυτόχρονα συνδέεται με την ανάγκη συλλογικής αυτογνωσίας μας, αλλά και πολιτικής αυτοκριτικής διότι αποδεικνύει ότι σκάνδαλα και σπατάλες χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

Επομένως, εκτός από δικαστικό θέμα στο οποίο ενδεχομένως εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση Novartis σχετίζεται ευθέως με την προσπάθεια της χώρας να εξουδετερώσει -με τη θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων- τις αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Μνημόνιο χωρίς το οποίο η χώρα θα είχε ζήσει τη σίγουρη χρεοκοπία καθώς και την έξοδο από το Ευρώ, όπως προς τιμήν του αναγνώρισε ο κ. Χουλιαράκης πρόσφατα. Ιδού λοιπόν η πρόκληση για τη συντεταγμένη κι ευνομούμενη ελληνική πολιτεία, για το καθαρό και προοδευτικό πολιτικό σύστημα.

Υπάρχει κρίσιμη αναμέτρηση σε εξέλιξη. Θα επικρατήσει το μέτωπο της διαπλοκής και της συγκάλυψης που εκπροσωπεί την παρασιτική Ελλάδα ή θα επικρατήσει η ευρεία παράταξη του καθαρού και προοδευτικού πολιτικού συστήματος, που εκπροσωπεί το κράτους δικαίου καθώς και τους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν, τους αβοήθητους Έλληνες;

Περισσότερα εδώ

5 Μαρτίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση συμπαράταξης Λαρισαίων

«αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση και παρευρέθηκα σε μία σημαντική εκδήλωση στη Λάρισα με ομιλητές 3 αξιόλογους Δημάρχους, τον Α. Καλογιάννη της Λάρισας, τον Φώτη Αλεξάκο της Καρδίτσας και τον Λευτέρη Ιωαννίδη της Κοζάνης, που εκπροσωπούν τις δημιουργικές προοδευτικές δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση. Αυτές τις προοδευτικές δυνάμεις που βρίσκονται στον αντίποδα ενός δεξιού ανερμάτιστου εθνολαικισμού που εκπροσωπείται από ήδη υποψηφίους για τον Δήμο της Αθήνας.

Η εγγύτητα της αυτοδιοίκησης με την κοινωνία πάντοτε της επέτρεπε να φωτίζει πρώτη διεργασίες που στη συνέχεια εξελίσσονταν σε κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα.

Συζητήσαμε πολλές σημαντικές όψεις του μέλλοντος της αυτοδιοίκησης.

Η σύγκρουση παραγωγικών εναντίον παρασιτικών δυνάμεων που υπάρχει στην κοινωνία θα είναι η κυρίαρχη επερχόμενη σύγκρουση και στην αυτοδιοίκηση.

Οι πρωτοβουλίες για την ενότητα των δημιουργικών προοδευτικών δυνάμεων μόλις ξεκίνησαν».

Δείτε την ανάρτηση εδώ:

https://www.facebook.com/giannisragkousis

Περισσότερα εδώ

27 Φεβρουαρίου 2018

Ραγκούσης: Το 2018 η επίσημη Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τη γκεμπελική προπαγάνδα για το πως μπήκαμε στα μνημόνια.

Σημεία από την τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση στην εκπομπή του Σ. Κοτρώτσου "Eπόμενη Mέρα” (ΕΡΤ1) Δευτέρα 26/2 μαζί με τους δημοσιογράφους Β. Κεχαγιά και Α. Ραβανό. 

Το 2018 η επίσημη Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τη γκεμπελική προπαγάνδα για το πως μπήκαμε στα μνημόνια. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Αν η Κυβέρνηση ΝΔ 2004-2009 δεν είχε εκτοξεύσει, μεταξύ άλλων, και τη φαρμακευτική δαπάνη η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει, δεν θα είχαμε μπει στα μνημόνια.

Η ΝΔ πρώτα χρεοκόπησε τη χώρα και μετά έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους κατά των μνημονίων. Το τέρας του αντιμνημονιακού λαϊκισμού ανήκει στη ΝΔ.

Σιγά μη κάνουμε Κυβέρνηση NOVARTIS με τον κ. Κυρανάκη και τη ΝΔ του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μητσοτάκη.

Δείτε τα βίντεο: 

(1)

https://www.facebook.com/giannisragkousis/videos/10215648025210689/

(2)

https://twitter.com/gragkousis/status/968500335357636608

Περισσότερα εδώ

19 Φεβρουαρίου 2018

Ομιλία Γ. Ραγκούση για τη Δι@ύγεια, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

«Aποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης και επιχειρηματικότητα. Ξεπερνώντας τις παθογένειες.»

την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στις 6 μ.μ. στην βιβλιοθήκη Bissell του ACT.
 

Ομιλητές
 

Γιάννης Ραγκούσης

πρώην Υπουργός Εσωτερικών

Η καινοτομία της δι@ύγειας ως εμπειρία και πράξη απόλυτης διαφάνειας
 

Άννα Δαμάσκου

Δικηγόρος, Πρόεδρος της Transparency International Greece

Επενδύσεις και επιχειρηματικότητα σε ένα κράτος δικαίου
 

Ζωή Γιαννοπούλου

Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια

Η διαμεσολάβηση ως μοχλός ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας

Είσοδος ελεύθερη. Θα ακολουθήσει cocktail.

Περισσότερα εδώ

19 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην εκπομπή Απευθείας (ΕΡΤ)

Σημεία από τη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εκπομπή Απευθείας (ΕΡΤ1) και τους δημοσιογράφους Νίκο Μερτζάνη, Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο.

- Η υπόθεση Novartis είναι ένα από τα σκάνδαλα εξαιτίας των οποίων χρεωκόπησε η χώρα.

- Ήδη εκατοντάδες άνθρωποι δημιουργούν και προσφέρουν στις επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής για τις ανάγκες του ιδρυτικού Συνεδρίου.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Περισσότερα εδώ

19 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Η Novartis είναι απόστημα διαπλοκής και πρέπει να σπάσει

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Γ. Ραγκούσης στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και τη δημοσιογράφο κυρία Αγγελική Σπανού.

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης.

Η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο τοξική στη δημόσια ζωή; Πώς ξεπερνιέται αυτό;

Πρώτον, με την πλήρη αποπολιτικοποίηση της δικαστικής πλευράς του σκανδάλου Novartis. Δεύτερον, με το να ανοίξει συντεταγμένα η δημόσια συζήτηση για την «ατζέντα: επόμενη Ελλάδα». Η δημόσια συζήτηση για την μεταμνημονιακή Ελλάδα και πως δεν θα γυρίσουμε πίσω, στις ίδιες παθογένειες της μεταπολίτευσης που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία του 2009.

Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις ικανές για να πάνε τα πράγματα προς μια τέτοια κατεύθυνση;

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να είναι κανείς πολύ παρατηρητικός για να διαπιστώσει ότι στους τελευταίους δέκα μήνες έχουν συντελεστεί δύο μεταβολές, που βεβαίως δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα πάρουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Η πρώτη μεταβολή έγινε στο χώρο της κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή στον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον αντιλαμβάνεται την ανάγκη όχι να παραταθούν τα μνημόνια, αλλά να ολοκληρωθούν χωρίς καθυστερήσεις-όπως αυτό πιστοποιήθηκε με το άμεσο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης- καθώς και η αποστασιοποίησή του από τις εθνολαϊκιστικές αντιλήψεις του κ. Καμμένου στο θέμα της FYROM αιτιολογούν την άποψη περί μεταβολής. Η δεύτερη αφορά στον δικό μας χώρο. Η απεξάρτηση από τη ΝΔ, που μέχρι το καλοκαίρι ήταν αδιανόητη, τώρα πλέον θεωρείται μία εύλογη επιλογή. Πιστεύω πως μέσα από τις εκλογές του Νοεμβρίου, επιτεύχθηκε η μετακίνηση του στρατηγικού πολιτικού άξονα της παράταξης.

Περισσότερα εδώ

11 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Ραγκούσης: Η υπόθεση Novartis συνιστά οικονομικό έγκλημα. Έχει αντικειμενική υπόσταση

Συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον δημοσιογράφο κ. Μιχάλη Μιχαήλ στις 11/02/2018.

Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης.

Ερ. Το πολιτικό κλίμα φορτίζεται έντονα, κύριε Ραγκούση, από την υπόθεση Νοvartis. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση απ΄ όσα έχουν γίνει γνωστά;

Απ. Η υπόθεση Novartis συνιστά οικονομικό έγκλημα. Έχει αντικειμενική υπόσταση. Το γεγονός μάλιστα πως ένα σημαντικό σκέλος του θέματος έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια της κρίσης, το καθιστά ακόμη πιο εξοργιστικό. Η ιδιωτική εταιρεία Novartis έχει λειτουργήσει κατά του δημοσίου συμφέροντος. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αυτό που ονομάζουμε διαπλοκή. Πρέπει η διερεύνηση να φτάσει μέχρι τέλους -η συμμετοχή του FBI συμβάλει ήδη καθοριστικά- και όποιοι σύμφωνα με την κρίση της Δικαιοσύνης ενέχονται, να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πιστεύω ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου έρχεται στην πιο δύσκολη στιγμή για το κομματικό σύστημα. Έρχεται τη στιγμή που έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια ανοχής των πολιτών απέναντι σε φαινόμενα ελαστικής πολιτικής συνείδησης. Ανησυχώ μήπως αποδειχθεί η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής οργής. Που θα συντρίψει το κομματικό σύστημα και θα οδηγήσει σε μία ριζική αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών όχι προς προοδευτική αλλά προς εθνολαϊκιστική κατεύθυνση.

Περισσότερα εδώ

6 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Ραγκούσης στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7: «Δεν πρέπει να ανεχθούμε πολιτική συγκάλυψη ενόχου. Δεν πρέπει να δεχτούμε πολιτική δολοφονία αθώου.»

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Ραγκούσης στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 στους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Α. Κλώσσα.

Σημεία της συνέντευξης:

 -Ως νεοσύστατο πολιτικό κίνημα οφείλουμε να έχουμε πολύ καθαρά αντανακλαστικά, ειδικά σε θέματα ηθικής τάξης, διαφάνειας, εντιμότητας και δημοσίου συμφέροντος. 

   Γενικά μιλώντας, κι όχι για την υπόθεση Novartis που ακόμη δεν ξέρουμε κάτι,

   Δεν πρέπει να ανεχθούμε καμιά πολιτική συγκάλυψη ενόχου.

   Δεν πρέπει να δεχτούμε καμιά πολιτική δολοφονία αθώου.

Περισσότερα εδώ

2 Φεβρουαρίου 2018

Ραγκούσης για FYROM: Η συζήτηση δεν γίνεται για το τι θα δώσουμε στη FYROM αλλά για το αν και τι θα πάρουμε πίσω απ’ όλα αυτά που χάσαμε το 1992

Σημεία από τη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και το Action24 την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.


"Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει λύση αν η πολιτική ηγεσία της FYROM εμμείνει στις εθνογενετικές και αλυτρωτικές της επιδιώξεις.

Δεν έχω πρόβλημα με τα συλλαλητήρια a priori αλλά έχω πρόβλημα με τα συγκεκριμένα γιατί είναι βασισμένα στη μισή αλήθεια.

Η συζήτηση δεν γίνεται για το τι θα δώσουμε στη FYROM αλλά για το αν και τι θα πάρουμε πίσω απ’ όλα αυτά που χάσαμε το 1992.

Θα έπρεπε ήδη να έχει συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όπως ζητά η κα Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής.

Αναδεικνύεται και πάλι το συστημικό πρόβλημα με το σύστημα διακυβέρνησης στην Προεδρευομένη Δημοκρατία εξαιτίας του οποίου τίθεται θέμα δεδηλωμένης με αποτέλεσμα και πάλι, αντί να συζητούμε για το περιεχόμενο της λύσης, να συζητούμε για το αν θα πέσει ο Τσίπρας. Αυτό είναι συστημικό πρόβλημα που δεν υπάρχει στην Προεδρική Δημοκρατία λόγω της σταθερής θητείας της εκτελεστικής εξουσίας."

Ολόκληρη η συνέντευξη https://www.youtube.com/watch?v=vQlV0D_CS64

Περισσότερα εδώ

27 Ιανουαρίου 2018

Ανάρτηση Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθεί ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το Νταβός.
 

"Η ΝΔ είναι εθνικά έκθετη"


μετά τη δημόσια παρέμβαση του Β.Βενιζέλου, η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη - και όχι μόνον αυτή - είναι εθνικά έκθετη.
Αιτία για το γεγονός αυτό, η θέση που η ΝΔ διατύπωσε μετά τη συνάντηση στο Νταβός, σύμφωνα με την οποία:
«Η επίλυση του προβλήματος μεταξύ της Ελλάδος και της πΓΔΜ έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας προκειμένου να αλλάξει το όνομα της και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές θέσεις.
Για αυτή την κρίσιμη παράμετρο ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Ζάεφ έκαναν την παραμικρή αναφορά»

Ανάρτηση του κ. Βενιζέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10156320544953623&id=80258823622&hc_location=ufi

Περισσότερα εδώ

14 Ιανουαρίου 2018

Συνέντευξη Γ.Ραγκούση στο Έθνος της Κυριακής και στη δημοσιογράφο Φ.Γιωτάκη.

«Οι 10 μήνες που έρχονται θα κρίνουν την επόμενη 10ετία»

Κύριε Ραγκούση φαίνεται ότι η κυβέρνηση αυτήν την φορά θα κλείσει την αξιολόγηση χωρίς πολύμηνες καθυστερήσεις. Ποια η δική σας αξιολόγηση για το γεγονός αυτό;

- Δύο είναι οι αναντίλεκτες αλήθειες:
Πρώτον, αν όλες οι προηγούμενες αξιολογήσεις των δυο τελευταίων μνημονίων είχαν κλείσει έγκαιρα και χωρίς χρονικές μεταθέσεις στη λήψη μέτρων - που τελικά έτσι κι αλλιώς στο τέλος αποδείχτηκε ότι επρόκειτο να λαμβάνονταν - , τότε οι πολίτες και η οικονομία θα είχαν ζήσει πολύ νωρίτερα ό,τι θετικό πρόκειται να ζήσουν. Δυστυχώς στη χώρα μας έγιναν ιστορικά λάθη. Αποδείχτηκε πως οι χρονοτριβές και οι καθυστερήσεις δήθεν διαπραγματεύσεων ήταν που εγκλώβισαν τον ελληνικό λαό και την οικονομία σε παρατεταμένα μνημόνια.
Δεύτερον, η Ελλάδα εξέρχεται του μνημονίου ως ένας καθαρά αξιόχρεος καταναλωτής. Όχι ως ένας ισχυρόςπαραγωγός. Όχι ως ένας παραγωγός ανταγωνιστικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα διαπιστώνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες μετά τον Αύγουστο του 2018 ότι ενώ έληξε το 3ο μνημόνιο, η οικονομική τους ζωή παραμένει σε κρίση.

Περισσότερα εδώ

7 Ιανουαρίου 2018

Aνάρτηση Γ.Ραγκούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκίνησε ο 9ος χρόνος της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που μας έπληξε μεταπολεμικά.

Οι επόμενοι μήνες εγκυμονούν καθοριστικές, για τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αποφάσεις. Ιδίως για τους αβοήθητους Έλληνες καθώς και για εκείνους που παράγουν και δημιουργούν.

Μνημόνιο, Χρέος, FYROM, είναι ανοιχτά εθνικά ζητήματα για τα οποία οι αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν, ούτως ή άλλως, εντός του 2018. Εθνικά και κοινωνικά, δηλαδή για όλους μας, οι αποφάσεις αυτές μπορεί να αποδειχθούν είτε ευνοϊκές, είτε ακόμη και αρνητικές. Πρόκειται για στρατηγικής σημασίας αποφάσεις, που ως εκ τούτου απαιτούν εθνική υπευθυνότητα, εθνική εγρήγορση και εθνική στρατηγική. Εθνική στρατηγική ως ιστορική υποχρέωση, ως πολιτικό καθήκον.

Η αρχική πολιτική ευθύνη, δηλαδή η πρωτοβουλία, για τη διαμόρφωση συνθηκών εθνικής συναίνεσης, ανήκει στην κυβέρνηση. Η υπόλοιπη ευθύνη στην αντιπολίτευση.

Φτάνουμε σε ένα σημείο, ιστορική καμπή, στο οποίο μπορούσαμε να είχαμε φτάσει νωρίτερα εάν δεν είχαν δεσπόσει ανερμάτιστες κι ανεύθυνες πολιτικές αντιλήψεις.

Ας μην επαναληφθούν τα ίδια ιστορικά λάθη. Με όραμα και πίστη ότι η επόμενη Ελλάδα θα είναι μια προοδευτική χώρα, μπορούμε με αισιοδοξία να κοιτάμε στο μέλλον.

Περισσότερα εδώ

TΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ;

Να βοηθήσω ως εθελοντής

Να βοηθήσω ως εθελοντής

Να στείλω την ιδέα μου

Να στείλω την ιδέα μου

Να συνδιοργανώσω ένα γεγονός

Να διοργανώσω μία συνάντηση

Να βοηθήσω ως χορηγός

Να βοηθήσω ως χορηγός

Εσύ; Έρχεσαι μαζί μας;

Ονοματεπώνυμο
Email
 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ