ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

2 Φεβρουαρίου 2018

Ραγκούσης για FYROM: Η συζήτηση δεν γίνεται για το τι θα δώσουμε στη FYROM αλλά για το αν και τι θα πάρουμε πίσω απ’ όλα αυτά που χάσαμε το 1992

Σημεία από τη συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και το Action24 την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018.


"Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει λύση αν η πολιτική ηγεσία της FYROM εμμείνει στις εθνογενετικές και αλυτρωτικές της επιδιώξεις.

Δεν έχω πρόβλημα με τα συλλαλητήρια a priori αλλά έχω πρόβλημα με τα συγκεκριμένα γιατί είναι βασισμένα στη μισή αλήθεια.

Η συζήτηση δεν γίνεται για το τι θα δώσουμε στη FYROM αλλά για το αν και τι θα πάρουμε πίσω απ’ όλα αυτά που χάσαμε το 1992.

Θα έπρεπε ήδη να έχει συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όπως ζητά η κα Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής.

Αναδεικνύεται και πάλι το συστημικό πρόβλημα με το σύστημα διακυβέρνησης στην Προεδρευομένη Δημοκρατία εξαιτίας του οποίου τίθεται θέμα δεδηλωμένης με αποτέλεσμα και πάλι, αντί να συζητούμε για το περιεχόμενο της λύσης, να συζητούμε για το αν θα πέσει ο Τσίπρας. Αυτό είναι συστημικό πρόβλημα που δεν υπάρχει στην Προεδρική Δημοκρατία λόγω της σταθερής θητείας της εκτελεστικής εξουσίας."

Ολόκληρη η συνέντευξη https://www.youtube.com/watch?v=vQlV0D_CS64

Περισσότερα άρθρα