ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

18 Οκτωβρίου 2017

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Προοδευτικής Παράταξης ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 και την εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στους δημοσιογράφους Νίκο Μερτζάνη και Μάριον Μιχελιδάκη.

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Προοδευτικής Παράταξης ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 και την εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στους δημοσιογράφους Νίκο Μερτζάνη και Μάριον Μιχελιδάκη.

Σας παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

-- η συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ είναι από μόνη της ένα θετικό γεγονός.

-- ως πρώην αναπληρωτής υπουργός  ΥΠΕΘΑ πιστεύω πως την προτεραιότητα αναβάθμισης των F-16 πρέπει να την κρίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Εάν όντως είναι αυτή η προτεραιότητα, γιατί δόθηκαν πριν λίγο καιρό με απευθείας ανάθεση 500 εκατ. από τον Π. Καμμένο?

-- δεν είναι σημαντικό μόνο τι πήραμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει να δούμε και ποια προϊόντα πήγαμε να προωθήσουμε προς εξαγωγή π.χ. κρασί, ελαιόλαδο κλπ. Τι συμφωνίες κάναμε για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων?

-- Δεν μπορούμε να πορευόμαστε με μισόλογα. Πρέπει ο καθένας να πει καθαρά στους πολίτες ποια είναι η άποψη του για τις συνεργασίες.

-- να μην ισχυρίζεται η κα Γεννηματά ότι θα προτάξει το πρόγραμμα Ελλάδα, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν θα διαφωνήσει σε τίποτα με αυτό προκειμένου να κυβερνήσει.

-- με ενοχλεί πάρα πολύ που η κα Γεννηματά δεν έχει το θάρρος να πει ξεκάθαρα ότι θα συγκυβερνήσει με τον κο Μητσοτάκη δήθεν «για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη».

-- σήμερα είναι 18 Οκτωβρίου, η μέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου εξελέγη προτάσσοντας το όραμα του σοσιαλισμού. Οι ηγέτες πρέπει να τολμούν.

-- δυο θέματα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε: συνεννόηση για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών ακόμα και με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Αυτό δεν προϋποθέτει συγκυβέρνηση με τον κο Μητσοτάκη. Ναι στη συνεννόηση λοιπόν, Όχι στη συγκυβέρνηση.

-- αν ξανακυβερνήσουμε με τη ΝΔ θα καταλήξουμε ένα συμπληρωματικό κόμμα του 3% για να ξαναγίνουν κάποιοι Υπουργοί.

-- θα παραμείνω στην παράταξη όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Πιστεύω το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διασπάσει την παράταξη.

-- δεν μπορείς να μιλάς για νέο και ενιαίο κόμμα και ταυτόχρονα να λες πως θα διατηρήσεις τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ για να αλιεύσεις ψήφους. Το νέο κόμμα θα είναι ενιαίο και όλα, θέσεις, σύμβολα, όνομα, θα αποφασιστούν στο ιδρυτικό συνέδριο μέχρι το τέλος του 2017.

--είναι πολύ σημαντικό το νέο κόμμα να θεσμοθετήσει την ανανέωση. Όσοι έχουν 12 χρόνια στη Βουλή δεν θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια.

Παρακολουθήστε όλη την συνέντευξη εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=pLrcwD3ofbQ4

Περισσότερα άρθρα